Päivä Tallinnassa senioreille

Tallinnasta löytyy monipuolisesti taidetta, kulttuuria ja upeita kaupunginosia. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman juuri teille!

Päivä Kadriorgissa ja keskikaupungissa

tallinna-viro-025Miljoona, miljoona ruusua… Jos nyt ei miljoonaa, niin 6000 ruusua löytyy lumoavasta Kadriorgin palatsin ja puiston kukkapuutarhasta, joka on täydellinen aamunavaus päivälle Tallinnassa. Puutarhaharrastus on vienyt monen sydämen ja Tallinnan kasvitieteellinen puutarha onkin jokaisen puutarhaharrastajan unelmakohde. Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee keskellä upeaa, rauhaisaa luontoa lumoavan Pirita-joen rannalla, vain kymmenen kilometrin päässä keskustasta. Täällä voi ihastella tuhansia erilaisia kasvilajeja, niin tutumpia kuin eksoottisempiakin.

tallinna-viro-006Kukkien ja kasvien keskeltä voi seuraavaksi suunnistaa Piritan luostarin raunioille, jonka historia juontaa aina 1400-luvun alkupuolelle asti. Luostarin rauniot ovat suosittu nähtävyys sekä myös monien ulkoilmakonserttien näyttämö kesäaikaan.
Kadriorgin palatsi ja puisto sijaitsevat noin neljän kilometrin päässä Tallinnan vanhasta kaupungista ja paikalle pääsee sujuvasti raitiovaunulla, joita lähtee esimerkiksi Viru-pysäkiltä noin viiden minuutin välein. Piritan luostarin raunioita katsomaan pääsee niin ikään helpoiten raitiovaunulla, joita lähtee tiheään tahtiin esimerkiksi Viru Keskuksen pysäkiltä.

Pikniktunnelmaa tai kahvilan herkkuja iltapäivään

tallinna-viro-011Virossa on useita kauniita ja viihtyisiä puistoja, joista yksi kauneimmista on ehdottomasti Kadriorg-puisto. Täällä yksinkertainenkin piknik saa kuninkaalliset puitteet. Talviaikaan suosittelemme kahvitteluhetkeen Kahvila-Ravintola Katharinenthalia Kadriorgissa elegantissa miljöössä, Joutsenlammen vieressä. Täällä voi nauttia maistuvaa aamiaista ja lounasta sekä hurmaavia, kielen mennessään vieviä leivonnaisia.

Ilta oopperan ja hurmaavan jälkiruuan parissa

tallinna-viro-010Estonian teatterin ooppera tai balettiesitys on täydellinen valinta viihtyisään iltaan Kadriorgissa ja keskikaupungissa. Viron kansallisooppera tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia oopperoita, baletteja ja musikaaleja. Historiallinen ja loistelias rakennus on jo sinänsä nähtävyys. Estonian teatteri sijaitsee keskustassa ja esimerkiksi Viru-hotellista Estonia puiestee -kadun kautta teatterille kävelee noin kuudessa minuutissa. Antoisan teatteri-illan kruunaavat Solaris-keskuksen yläkerrassa sijaitsevan Komeet-kahvilan kuuluisat kakut, kupillinen kahvia tai lasillinen hyvää viiniä. Samalla voit ihailla henkeäsalpaavan kauniita näköaloja.

Lue lisää Tallinna-vinkkejä

Voit valita Tallinnan hotellin lähes 30 hotellin joukosta. Ikaalisten Matkatoimisto on lähes kolmen vuosikymmenen ajan järjestänyt matkoja Tallinnaan. Kaupungin hotellivalikoima on siinä ajassa tullut hyvin tutuksi. Esittelemme lyhyesti hyväksi toteamiamme Tallinnan hotelleja eri kategorioissa.

Lue lisää

Tallinnasta löytyy viehättäviä pikkuputiikkeja, isoja kauppakeskuksia sekä paikallista käsityötä. Listasimme parhaat shoppailuvinkit tulevaa matkaa ajatellen.

Lue lisää Tallinnan ostoksista

Kylpylälomalla Tallinnassa saat unohtaa arjen kiireet ja hemmotella itseäsi. Ikaalisten matkatoimisto tarjoaa hyvän valikoiman kylpylöitä ja kylpyläpaketteja Tallinnassa.

Lue lisää Tallinnan kylpylälomista

Ikaalisten Matkatoimisto suosittelee top 50 parhaat ravintolat Tallinnassa. Tallinnan laaja ja laadukas ravintolavalikoima tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja.

Tutustu Tallinnan ravintolatarjontaan

Ikaalisten Matkatoimisto suosittelee top 50 parhaat nähtävyydet Tallinnassa. Joukossa on vanhojen suosikkien ohella myös uusia kiinnostavia kohteita.

Tutustu Tallinnan nähtävyyksiin

Tallinnan hotellimatkat aamiaisella

Tallinnan kylpylälomat

Tallinnan risteilyt