Päivä Tallinnassa ystäväporukalle

Ystäväporukka voi nauttia Tallinnassa upeasta ruoasta, hauskoista pyöräilyretkistä ja hyvästä viinistä. Kokosimme parhaista Tallinna-vinkeistämme valmiin päiväohjelman sinulle ja ystävillesi!

Pohjois-Tallinna: kaupunginosat Kalamaja, Kopli ja Pelgulinn

tallinna-viro-038Merellinen Tallinna tarjoaa parastaan kesäaikaan ja paras tapa tutustua Pohjois-Tallinnaan on vuokrata polkupyörä heti aamusta ja lähteä tutkimusretkelle eväskorin ja kylmän juotavan kera. Yritys nimeltä Citybike vuokraa polkupyöriä ja saat mukaasi myös pyöräilykartan.

Pyöräilyretkellä kannattaa piipahtaa ehdottomasti Kalamajan Telliskivin korttelissa, josta löytyy monia hurmaavia pikkupuoteja sekä kohtuuhintaisia ruokapaikkoja. Muita pyöräilyretken helmiä ovat Lentosataman näyttelytila ja Merimuseo, joka on tällä hetkellä yksi Viron suurimpia ja suosituimpia museoita. Patarein Vankila sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Viru Keskuksesta Kalamajan suuntaan. Vankilalla on vivahteikas historia ja Patarein Vankila -kierros on todella mielenkiintoinen. Kesäaikaan alueella palvelee myös terassikahvila. Opastettuja vankilakierroksia tehdään ympäri vuoden.

Iltapäiväpiknik puistossa

tallinna-viro-004Aamupäivän vierähtäessä iltapäivän puolelle alkaa nälkäkin jo ilmoitella olemassaolostaan ja nyt on mitä parhain hetki viettää viihtyisä puistopiknik ja nauttia eväskorin herkuista Kalamajan puistohautausmaalla, joka on tänä päivänä viehättävä puisto polkuineen. Puistossa on myös kaunis vanha kellotorni.

Iltapäivän kääntyessä iltaa kohden on aika palata takaisinpäin. Satamasta eteenpäin kannatta ajella Koplin suuntaan, jossa näkee hieman toisenlaista Tallinnaa – aivan kuin menisi ajassa takaisin neuvostoaikaan. Seuraavaksi kohteena on Stroomin ranta, josta matka jatkuu rantakatua pitkin takaisin keskustaan.

Illallista ja viiniä hyvässä seurassa

tallinna-viro-003Koko päivän pyöräretken jälkeen on mukava istahtaa alas viihtyisään ravintolaan nauttimaan herkullisesta ruuasta ja lasillisesta hyvää viiniä, hyvässä seurassa. Telliskivi 15 on uusi, kotoisa ruokapaikka Telliskivin korttelissa ja samassa korttelissa sijaitsee myös Trühvel, joka tarjoaa menussaan italialaisia ja välimeren makuja. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus Cafe Noble by Food Studio avaa ovensa kesäkuun alussa 2016 Noblessnerin satamassa. Modernin pop up -ravintolan keittiömestari Indrek Kivisalu on Virossa hyvin tunnettu TV-kokki. Herkullisen illallisen kruunaa hyvä viini tai raikas drinkki. Tässä muutamia vaihtoehtoja illan päätteeksi hyvän juoman parissa: Tiks on idyllinen viinikauppa ja -baari Kalamajan sydämessä. Tops puolestaan on rento, retrotyylinen kulmakapakka Kalamajassa. Shvips viinibaari tunnetaan paitsi laadukkaasta viinivalikoimastaan, myös herkullisista tapaksistaan.

Lue lisää Tallinna-vinkkejä

Voit valita Tallinnan hotellin lähes 30 hotellin joukosta. Ikaalisten Matkatoimisto on lähes kolmen vuosikymmenen ajan järjestänyt matkoja Tallinnaan. Kaupungin hotellivalikoima on siinä ajassa tullut hyvin tutuksi. Esittelemme lyhyesti hyväksi toteamiamme Tallinnan hotelleja eri kategorioissa.

Lue lisää

Ikaalisten Matkatoimisto suosittelee top 50 parhaat ravintolat Tallinnassa. Tallinnan laaja ja laadukas ravintolavalikoima tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja.

Tutustu Tallinnan ravintolatarjontaan

Tallinnasta löytyy viehättäviä pikkuputiikkeja, isoja kauppakeskuksia sekä paikallista käsityötä. Listasimme parhaat shoppailuvinkit tulevaa matkaa ajatellen.

Lue lisää Tallinnan ostoksista

Tallinnan hotellimatkat aamiaisella

Tallinnan kylpylämatkat

Tallinnan risteilyt