Ikaalisten matkatoimisto

Vanhankaupungin kiertokävely

Osallistu mielenkiintoiselle Tallinnan Vanhankaupungin kävelykierrokselle oppaamme kanssa. Kierroksella tutustutaan Vanhaankaupunkiin pintaa syvemmältä.

Tiesitkö että:

  • Historiallisen raatihuoneen tornissa tuuliviirinä kaupunkia vartioiva Vana Toomas on ollut ammatissaan jo lähes 500 vuoden ajan ja hänestä on tullut Tallinnan rakastettu tunnuskuva.
  • Tallinnan Raatiapteekki, jossa nykyään toimii apteekin lisäksi museo, on toiminut samassa talossa peräti 600 vuotta.
  • Parin askelen päästä Raatiapteekista löytyy legendaarinen Maiasmokk – kahvila, jossa herkkujen nauttimisen lisäksi voi tutustua marsipaanin valmistuksen historiaan. Paikalla on myös taiteilija, joka maalaa marsipaaniin kuvioita asiakkaan toivomusten mukaisesti.
  • 1500 – luvun loppupuolella Tallinna oli Itämeren alueen vankimmin suojeltuja kauppakaupunkeja, jota ympäröi 2,35 km pituinen muuri ja 46 tornia. Muurista on säilynyt jopa 1,85 km ja 28 tornia.  Monien tornien sisätiloihin voi halutessa päästä tutustumaan.
  • Kauppiaiden ja käsityöläisten kaupunkina tunnettu Tallinna ja kautta aikojen maan hallitsijoiden keskuksena toiminut Toompean yläkaupunki olivat vuoteen 1889 asti kaksi erillistä hallintoaluetta, joita erottaa jykevä suojamuuri.
  • Toompean yläkaupungin muurin koristeena voi nähdä virolaisen suositun grafittitaiteilijan Edward von Lõnguksen tekemän ryhmäkuvan nykyisen hallituksen kokoonpanosta.

Jos haluat kuulla lisää mielenkiintoisia faktoja Tallinnan historiallisesta kaupungista, niin tulethan mukaan Vanhankaupungin kävelykierrokselle!

Hinta:

10€/aikuinen
0-12v. 0€

Kiertokävely järjestetään lauantaisin 5.5.-25.8.2018 klo 10 alkaen (lähtö Raatihuoneentorilta Raadin kellon alta).

Kesto: noin 1 tunti 30 min.


Järjestämme Vanhankaupungin kiertokävelyitä myös pienille ryhmille pyynnöstä.

Hinta: 2-9 hlöä 79€ ja 10-20 hlöä 120€. Varaukset vähintään 7 vrk ennen matkaa.


Varaa Vanhankaupungin kiertokävely matkavarauksen yhteydessä

Tutustu myös

Vanhankaupungin kiertokävelyllä pääset tutustumaan Vanhankaupungin kiinnostavaan historiaan sekä kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita muurien sisältä.

Lue lisää

Tallinna on täynnä toimintaa ja kulttuuria. Runsas ravintolatarjonta kutsuu kokeilemaan ja etsimään makuelämyksiä.

Tutustu Tallinnan tarjontaan