Parhaat vinkit uudenvuoden viettoon Tallinnassa

Tallinnassa uusivuosi otetaan vastaan juhlaillallisen, musiikin, tanssiaisten ja ilotulitusten kera. Ilotulituksia keräännytään ihailemaan Raatihuoneen torille ja Vapauden aukiolle. Lisäksi Raatihuoneentorilla oleva Tallinnan joulutori on avoinna vielä uutenavuotena tarjoten valoista tunnelmaa ja mahdollisuuden ostaa paikallisia tuotteita kotiin vietäväksi. Musiikinystäville yksi suosituimmista tapahtumista Tallinnassa on Estonia Konserttisalissa järjestettävä uudenvuodenaaton konsertti. Muita juhlavia uudenvuoden tapahtumia ovat erilaiset gaalaillalliset, tanssiaiset ja kabareeillat sekä teemajuhlat asiankuuluvine asuineen. Virossa ruoka on suuressa osassa joulun lisäksi myös uudenvuoden perinteissä. Uskomusten mukaan mitä useamman aterian pystyy syömään uudenvuodenpäivänä, sitä rikkaampi ruokavuosi uudesta vuodesta tulee. Uudenvuodenpäivänä tavoitteena on syödä jopa kaksitoista ateriaa ja tämä kunnia lankeaa usein talon isännälle.

Varmista siis onnistunut uusivuosi varaamalla oma uudenvuoden matkasi ja keräämällä tästä parhaat vinkkimme uudenvuodenviettoon Tallinnassa!

1. Uusivuosi varieteen parissa

Viru hotellin Merineitsi ravintolassa järjestetään perinteinen uudenvuoden aaton kabaree-esitys. Show & Dinner -tyyppisessä illassa on tarkkaan harkittu ja yhtenäinen show-ohjelma sekä herkullinen illallinen, kuohuviiniä unohtamatta.

2. Elegantti uusivuosi

Estonian teatterin gaalakonsertti on yksi odotetuimpia uudenvuoden juhlia ja tarjoaakin täydelliset puitteet elegantille illalle. Juhlapukuisille vieraille on luvassa loistelias musiikki- ja tanssiesitys, josta vastaavat huippumuusikot yhdessä Viron Kansallisoopperan ja Viron Kansallisbaletin esiintyjien kanssa. Illan kruunaavat hyvä ruoka ja juoma sekä uudenvuoden tanssiaiset. Tilaisuuteen on pukukoodi.

3. Musiikillinen vuodenvaihde

Uusivuosi on musiikin ja ilon juhlaa, ja Tallinnassa musiikin ystäviä hemmotellaan useilla konserteilla. Kaksi näistä järjestetään Estonian konserttisalissa uudenvuodenaattona. Historiallinen Estonian konserttisali on Viron yksi tunnetuimmista klassisen musiikin areenoista ja sijaitsee Estonia teatterin yhteydessä. Ensimmäinen konsertti järjestettiin täällä jo vuonna 1913. Lisätietoa tapahtumista löydät Estonian konserttisalin –sivuilta.

4. Musiikkielämys yhdessä Tallinnalaisten kanssa

Tallinnalaiset kokoontuvat Vapauden aukiolla uudenvuoden juhlintaan ja ihailemaan värikästä ilotulitusta.

5. Uudenvuoden räiskyvimmät näköalapaikat

Parhaimpia paikkoja uudenvuoden ilotulituksen katselemiseen ovat Vanhassakaupungissa sijaitseva Raatihuoneen tori sekä Toompean mäen Kohtuotsan näköalatasanne. Näköalatasanteelle kävelee Raatihuoneen torilta noin vartissa. Radisson Blu Sky -hotellissa sijaitseva Lounge 24 – baarin näköalatasanne on erinomainen valinta ilotulitusten ihailemiseen yli Tallinnan. Ehdottomasti kokemisen arvoinen on myös Tallinnan korkein rakennus, 314 metriin kohoava Tv-torni, josta uudenvuoden ilotulituksen seuraaminen on huikea elämys. TV-tornin ravintolassa 175 metrin korkeudessa järjestetään myös uudenvuoden gaala.

6. Klassikkoelämys

Tallinnan Estonian Konserttisali tarjoaa loisteliaat puitteet perinteiselle Hennessy Uudenvuodenkonsertille, joka on yksi suurimmista ja arvostetuimmista tapahtumista Tallinnan konserttitarjonnassa. Konsertissa esiintyvät Viron parhaat muusikot ja konsertti nähdään suorana lähetyksenä ETV:ssä. Konsertti järjestetään uudenvuoden aattona, 31.12.2019 klo 19:00.

7. Teematanssiaiset hurmaavassa miljöössä

Chicago 1933 on hurmaava amerikkalaistyylinen, 1930-luvun teemaan sisutettu ravintola Tallinnan Rotermannin korttelissa. Ravintolan kansainvälinen ilmapiiri kutsuu viihtymään elävän, jazz- ja swinghenkisen musiikin parissa tunnelmallisessa miljöössä. Lisäksi ravintolassa järjestetään tuon tuosta hauskoja teematanssiaisia muun muassa 80-luvun tyyliin. Kansainvälisten makujen lisäksi Chicago 1933 tarjoaa kattavan juoma- ja viinilistan. Ravintolassa on myös elegantti sikarihuone tupakoiville asiakkaille. Koe uusivuosi Tallinnassa amerikkalaiseen tyyliin Chicago 1933 ravintolassa hyvän musiikin, ruuan ja juoman parissa ainutlaatuisessa tunnelmassa.

8. Uudenvuoden parhaat bileet

Jos gaalaillalliset ja klassiset konsertit eivät puhuttele uudenvuodenaattona, löytyy Tallinnasta useita muita hyviä vaihtoehtoja uuden vuoden vastaanottamiseen. Nuorisolle ja yökerhojen ystäville yksi suosittu kohtaamispaikka Tallinnassa on Venus Club -yökerho, jossa musiikista vastaavat Viron nimekkäimmät Dj:t. Tämä tyylikäs yökerho sijaitsee ydinkeskustassa osoitteessa Vana-viru 14 ja on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 23.00 aamun pikkutunneille asti. Lue lisää Venus Clubin uudenvuodentapahtumasta täältä.

9. Makuelämyksiä ja mukavaa tunnelmaa

Uuttavuotta juhlitaan Tallinnassa monin eri tavoin ja yksi suosituimmista tavoista ottaa uusi vuosi vastaan on juhlaillallinen yhdessä kaupungin monista tyylikkäistä ravintoloista tai hotelleista. Tallinna tarjoaa niin kotoisia kuin kansainvälisiä makuelämyksiä ja uudenvuoden menu löytyy liki jokaisesta oman arvonsa tuntevasta ravintolasta ja hotellista. Makuasioistahan ei voi oikeastaan kiistellä, ja se mikä yhdelle on taivaallista, on toiselle arkipäiväistä, mutta suosittuja ravintolavaihtoehtoja uudenvuodenillalliselle ovat esimerkiksi Maikrahv ja Vana Toomas, jotka sijaitsevat Vanhankaupungin sydämessä. Lisää vinkkejä Tallinnan ravintolatarjontaan löydät Tallinnan ravintolat –sivultamme.

Muita vinkkejä talvirientoihin Tallinnassa

Tallinna tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa syksyllä ja talvella. Lue parhaat kohdevinkkimme Tallinnan syksyyn ja talveen ja varaa oma matkasi jo tänään.

Lue lisää

Esimerkkejä Tallinnan uudenvuoden matkoista

Tutustu myös

Uudenvuoden hotellimatka on loistava tapa vaihtaa vuosi uuteen. Varaa matka Ikaalisten Matkatoimistolta ja lähde viettämään huoleton uusivuosi hotellissa.

Lue lisää