Syksy ja talvi Tallinnassa


Tallinna syksyllä tarjoaa matkailijalle runsaasti koettavaa ja nähtävää. Syysväreihin sonnustautuneet puistotiet kutsuvat kävelyretkelle ja pittoreskit kahvilat tarjoavat lämminhenkisen lepohetken kaupunkikierroksen välissä. Myös talvinen Tallinna tarjoaa hauskoja ja ikimuistoisia elämyksiä, matkustitpa yksin, ystävien, puolison tai perheen kanssa!

Syysiltojen hämärässä voi nauttia vaikkapa hyvästä elokuvasta, konsertista tai teatterinäytöksestä. Tehdä tutkimusretken museoon, nauttia ylellisestä kylpylätunnelmasta, hiihtää, luistella, tanssia salsaa ja maistella paikallisia kulinaristisia elämyksiä. Kierrellä toreja ja hamstrata talven varalle ihania käsinkudottuja villasukkia. Heittää jäähyväiset kesälle ja syödä jäätelöä Paksun Margareetan katolla, sekä osallistua opastetuille kaupunkikierroksille ja kuunnella historian havinan värittämiä tarinoita kapeilla, hurmaavien puutalojen reunustamilla kaduilla.


Musiikista energiaa syksyyn ja talveen

Tallinnan monipuolinen kulttuuritarjonta hemmottelee vierailijaa ympäri vuoden ja mikä olisikaan mukavampaa kuin ammentaa uutta energiaa pimeään vuodenaikaan musiikista. Tallinnassa laadukkaista konserteista pääsee nauttimaan muun muassa Nordean konserttitalossa osoitteessa Estonia puiestee 9, ohjelmatarjonnan löydät konserttitalon verkkosivuilta. Toinen merkittävä konserttisali Tallinnassa on Estonia konserttisali, joka sijaitsee osoitteessa Estonia puiestee 4. Erityisesti jazzin ystäviä varmasti kiinnostaa perinteinen Joulujazz-tapahtuma, joka tarjoaa kansainvälistä kamari- ja jazzmusiikkitunnelmaa jouluisessa hengessä. Joulujazz on kaksiviikkoinen tapahtuma, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman konsertteja ympäri Tallinnaa aina klubeista kirkkokonsertteihin ja esiintymisiin konserttisaleissa.

Historiaa ja tunnelmaa kirkkokonsertissa Tallinna tarjoaa musiikillisia elämyksiä myös useiden kirkkokonserttien muodossa. Kirkoissa on usein oma ainutlaatuinen akustiikka ja historialliset puitteet tekevät konsertista ikimuistoisen elämyksen. Ilmaisia kirkkokonsertteja järjestetään esimerkiksi idyllisessä Pyhän Hengen kirkossa maanantaisin klo 18.00, historiallisessa Tallinnan Tuomiokirkossa konserteista pääsee nauttimaan lauantaisin klo 12.00. Tuomiokirkko on Tallinnan vanhin kirkko ja sijaitsee Toompean mäellä. Tunnelmallinen, keskiaikainen Pyhän Nikolauksen kirkko toimii tänä päivänä konserttisalina ja kirkkotaiteen museona ja konserteista pääsee nauttimaan lauantaisin sekä sunnuntaisin klo 16.00.


Elokuvaelämyksiä syyslomaan

Syksy on mitä parhainta aikaa mennä elokuviin. Elokuvasalissa syksyn pimeys, koleat illat ja vesisateet voi hetkeksi unohtaa ja vain uppoutua elokuvan vietäväksi. Tallinnassa elokuvaliput ovat edullisempia kuin kotimaassamme ja elokuvatarjonta huippuluokkaa. Muutamia vierailun arvoisia elokuvateattereita Tallinnassa ovat Sõprus sekä Tallinnan uusin elokuvateatteri Apollo, joka sijaitsee Mustamäellä. Elokuvateatteri Sõpruksessa on myös kahvila/baari, jossa voi odotella elokuvan alkamista vaikkapa hyvän juoman parissa. Apollossa puolestaan voi tilata baarista syötävää ja juotavaa nautittavaksi elokuvan aikana.


Sporttinen päivä Tallinnassa

Useimmissa Tallinnan hotelleissa on oma kuntosali, sauna ja uima-allas, jotka tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia niin treeniin kuin rentoutumiseen. Tallinnassa on myös monia moderneja kuntokeskuksia, joissa voi treenata niin kuntosalilla kuin ottaa osaa erilaisille ryhmäliikuntatunneille, taikka halutessaan treenata oman personal trainerin opastuksella. Yksi suosittu ja monipuolinen kuntokeskus on keskikaupungilla sijaitseva My Fitness.


Ulkoilua ja liikuntaa talvisessa Tallinnassa

Virolaiset ovat suomalaisten tapaan innokasta talviurheilukansaa ja Tallinnassa voi muun muassa harrastaa murtomaahiihtoa useilla hyvin hoidetuilla hiihtoladuilla. Hiihtolatujen yhteydessä toimii myös välinevuokrauspisteitä. Tallinnassa välineitä voi vuokrata Piritan välinevuokraamosta sekä Nõmmen vuokrauspisteestä. Pakkasten tultua pääsee myös luistelemaan mukavasti keskellä Vanhaakaupunkia, Harju-kadun vieressä olevalla luistinradalla.


Museoiden taikaa

Tallinnan museot tarjoavat ihmeteltävää jokaisen makuun aina Marsipaanimuseosta arkkitehtuuriin ja merimuseosta taiteeseen. Tallinnan suurimpien museoiden, Lentosataman merimuseon sekä Kumun taidemuseon lisäksi ehdottomasti tutustumisen arvoinen on myös Vanhassakaupungissa sijaitseva Tallinnan Kaupunginmuseo, joka toimii 1300-luvun kauppiaan talossa ja tarjoaa kattavasti tietoa Tallinnan historiasta. Arkkitehtuurin historiaa voi opiskella yli 100-vuotiaassa, Rotermannin suolavarastossa sijaitsevassa Viron arkkitehtuurimuseossa ja vierailu Marsipaanimuseoon on kirjaimellisesti herkullinen päiväretken kohde. Sieltä voit ostaa mukaan makeita tuliaisia kotiin vietäväksi.


Tanssin hurmaa

Meillä suomalaisilla on pitkät lavatanssiperinteet ja eritoten tango on sydäntämme lähellä. Tallinnan lomalle onkin mukava varata yksi tanssin tahdittama ilta hyvässä seurassa. Kokeile jotakin uutta, heittäydy salsan rytmien vietäväksi! Tallinnan suosituin salsapaikka, Cubanita Cafe sijaitsee aivan Viru-hotellin lähellä ja täällä tanssitaan salsaa jopa neljä kertaa viikossa. Sisäänpääsy on ilmainen. Muita hyviä vaihtoehtoja tanssikuumeeseen ovat esimerkiksi Sokos Hotel Virun yökerho Amigo, Vanhassakaupungissa sijaitseva Beer House ja satama-alueella sijaitsevassa Kochi Aidad-panimoravintolassa tanssitaitojaan voi hioa viikonloppuisin.


Uutta energiaa ja hyvää oloa pimeään vuodenaikaan

Kaikki me ansaitsemme pienen hemmottelutauon arjen kiireestä ja mikäpä olisikaan mukavampaa kuin nauttia rentouttavasta kylpylälomasta Tallinnassa. Ylellinen kylpyläelämys antaa lisää energiaa, hyvää oloa ja jaksamista syksyyn. Pidä hyvin ansaittu hemmotteluloma ja tutustu Tallinnan kylpylälomiimme! Voit myös varata täältä sinulle parhaiten sopivan kylpylähoidon Tallinnan hotellimatkasi yhteyteen.

Tutustu Tallinnan matkoihin

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Kylpylälomalla Tallinnassa saat unohtaa arjen kiireet ja hemmotella itseäsi. Ikaalisten matkatoimisto tarjoaa hyvän valikoiman kylpylöitä ja kylpyläpaketteja Tallinnassa.

Lue lisää Tallinnan kylpylälomista

Lähde Silja Europan 22 h risteilylle nauttimaan laivan viihteestä ja merimaisemissa. Jos taas haluat pikapyrähdyksen Tallinnaan, voit lähteä Tallinnan päiväristeilylle Tallinkin Star-laivoilla.

Lue lisää risteilyistä Tallinnaan

Hiihtoloma Tallinnassa

Talvinen Viro tarjoaa erinomaiset puitteet aktiivisen hiihtoloman viettoon. Lue parhaat vinkkimme ja vietä mukava hiihtoloma Virossa koko perheen voimin!

Lue lisää

Joulu Tallinnassa

Tunnelmallinen Tallinna on oiva valinta jouluksi. Lähde Tallinnaan hakemaan ripaus raikasta joulun henkeä! Valittavana yli 25 keskustahotellia ja useita eri laivavuoroja.

Lue lisää joulun hotellimatkoista Tallinnaan