Tallinnan ostokset

Tallinna on suurelle osalle tuttu viehättävästä Vanhastakaupungistaan ja monipuolisesta kulttuuristaan. Tallinnassa vierailijaa hemmotellaan myös hyvällä ruualla ja monipuolisilla ostosmahdollisuuksilla. Kansainvälisen tunnelman omaava kaupunki tarjoaakin täydelliset puitteet viihtyisään shoppailulomaan. Tallinnassa on vahvat käsityöperinteet ja kaupungista löytyy useita käsityö-­ ja designliikkeitä, joista voit ostaa muun muassa käsintehtyjä lasi­- ja keramiikkaesineitä, hopeakoruja sekä tekstiilejä. Paikallisia käsitöitä, designereita ja matkamuistoja kannattaa etsiä Tallinnan Vanhastakaupungista sekä trendikkäältä Kalamajan alueelta.

Suosittuja kotiinviemisiä Virosta ovat muun muassa käsintehdyt pellavatuotteet, perinteiset virolaiset villapaidat, puusta ja kalkkikivestä valmistetut taide-­ ja käyttöesineet sekä virolainen tumma suklaa. Suurin ja monipuolisin käsityötori löytyy Müürivahe­kadulta. Tallinnassa on myös useita suuria täyden palvelun kauppakeskuksia ja tavarataloja ravintoloineen ja kahviloineen; näissä vierähtää helposti tunti, jos toinenkin!

tallinna-viro-024

 

Tallinnan parhaat shoppailuvinkit


Tallinnan ostoskeskukset & tavaratalot:

Viru-kauppakeskus

Tallinna tarjoaa mukavia shoppailuhetkiä, säästä riippumatta, täyden palvelun ostoskeskuksissa ja tavarataloissa. Keskustan suurin ja vilkkain ostoskeskus on Viru-hotellin vieressä sijaitseva Viru-kauppakeskus joka tarjoaa intohimoiselle shoppaajalle yli 100 liikettä sekä monia viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, joissa shoppailukierroksen lomassa voi nauttia paikallisista herkuista ja kupillisesta hyvää kahvia.

Kaubamaja-ostoskeskus

Seuraavaksi voikin suunnata askeleensa niin ikään Viru-hotellin vieressä olevaan suosittuun Kaubamaja-ostoskeskukseen, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia tuotteita aina koruista kenkiin sekä kosmetiikkaan ja muotiin. Paikallisia erikoisuuksia puolestaan voit ostaa Kaubamaja-ostoskeskuksen alakerrassa sijaitsevasta ruokakaupasta.

rottermanni-tallinna-viro-001Rocca al Mare

Kauppakeskus Rocca al Maresta löytyy muun muassa viimeisimpien trendien mukaisia vaatteita, kenkiä ja asusteita, joita tarjoavat monet tutut ketjuliikkeet kuten H&M ja Vero Moda, sekä designmerkkejä kuten Guess ja Tommy Hillfiger. Rocca al Mare sijaitsee Tallinnan keskustan tuntumassa ja on kattavan ostostarjonnan lisäksi tunnettu monipuolisista ruokailumahdollisuuksistaan.

Kristiine-kauppakeskus

Muutaman kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta sijaitseva Kristiine-kauppakeskus on myös hyvin suosittu shoppailukohde ja on lähes 170 myymälän voimin yksi Viron suurimmista kauppakeskuksista. Kristiine on myös erinomainen vaihtoehto lounas- tai illallispaikaksi ja voit nauttia herkullisista makuelämyksistä jossakin kauppakeskuksen viidestätoista ravintolasta.

Rotermann City

Tallinna ydinkeskustan historiallisessa Rotermannin korttelissa sijaitseva kauppakeskus Rotermann City puolestaan on erinomainen vaihtoehto shoppaajalle, joka etsii hieman uniikimpaa vaatetyyliä. Täältä löydät muun muassa Pull & Bearin ja Stradivariuksen omat liikkeet, jotka ovat erinomaisia vaihtoehtoja tutuiksi käyneille ketjuliikkeille.

Nautica

Kauppakeskus Nautica on Tallinnan D-terminaalin vieressä, entisen Norde Centrumin paikalla. Nautivasta löytyy mm. vaate- ja kenkäkauppoja sekä elintarvikekauppa Rimi.

Ülemisten keskus

Ülemisten keskuksessa on laaja valikoima korkealaatuisia tuotteita, palveluita ja ruokapaikkoja. Keskus sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, mutta sinne pääsee helposti esimerkiksi julkisella liikenteellä. Viereisen T1 kauppakeskuksen katolta löytyy maailmanpyörä, josta on hienot näköalat yli Tallinnan.

Käsityö- ja taideliikkeetkasityo-tallinna-viro-001

Eesti Käsitöö Maja & Eesti Käsitöö Kodu

Virossa on vahvat käsityöperinteet ja kaupunki tarjoaa matkailijalle kattavan valikoiman käsityöputiikkeja ja designliikkeitä, joista voi ostaa paikallisten käsityöläisten ja taiteilijoiden luomuksia. Viron Käsityöläistalo (Eesti Käsitöö Maja) edustaa kansallisia perinteitä ja täältä voit ostaa aitoja virolaisia käsitöitä kuten tekstiilejä, keramiikkaa ja puutöitä. Virolaisen käsityön koti – Eesti Käsitöö Kodu – on Viron suurin käsityökeskus, jossa voi tutustua uniikkeihin luomuksiin ja osallistua muun muassa käsityökursseille sekä totta kai ostaa tuliaisiksi jotakin ainutlaatuista kuten kuhannahasta valmistettuja koruja.

Estonian Shop

Estonian Shop on lahjatavaraputiikki jonka valikoima koostuu autenttisista paikallisista tuotteista. Täältä löydät kaikkea hirvimakkarasta sipulihilloon sekä aitoa virolaista puu- ja käsityöperinnettä.

Kodukäsitöö OÜ

Kodukäsitöö OÜ sijaitsee hurmaavassa keskiaikaisessa rakennuksessa, josta voit ostaa aitoa virolaista käsityötä Viron parhaimmilta kädentaitajilta. Myymälän valikoimassa on muun muassa huovutettuja luomuksia, tekstiilejä, nahasta valmistettuja tuotteita sekä takomotaide-esineitä.

Karnaluks

Askartelijan ja käsityöläisen paratiisi Karnaluks on käsityötarvikkeiden tukkuliike. Täältä löydät laajan valikoiman kaikkea käsitöihin liittyvää, kuten lankoja, puikkoja, kankaita, nappeja, helmiä ja ompelukoneita.

 

Paikalliset design- ja pikkuputiikit

Helina Tilkin designputiikit

Virolaisen taiteilija Helina Tilkin suunnittelemat posliiniastiat ovat käsinmaalattuja ja astioiden kuvituksena ovat monet veikeät otukset – possut, karhut ja kissat. Helina Tilkin designputiikit sijaitsevat Tallinna Vanhassakaupungissa. Täältä löydät myös kauniita matkamuistoja kotiin viemisiksi.

SiidilaboR

Tallinnan Vanhankaupungin ainutlaatuinen miljöö on kuin luotu design- ja käsityöputiikeille. Täällä sijaitsee myös SiidilaboR, boutique-liike josta voit ostaa uniikkeja käsintehtyjä paikallisten taiteilijoiden valmistamia koruja ja asusteita.

Katariinan kilta

Yksi Vanhankaupungin helmiä on Katariinan kilta, jossa voi seurata taiteilijoiden työskentelyä aidossa keskiaikaisessa miljöössä. Täällä voit seurata muun muassa keramiikka- ja lasiesineiden valmistusta sekä designkorujen ja hattujen syntyä.

Mestaripiha

Mestaripiha on ainutlaatuinen paikka, jossa paikallisten käsityöperinteiden vaaliminen on kunnia-asia. Vanhassakaupungissa idyllisellä sisäpihalla sijaitseva myymälä tarjoaa muun muassa uniikkia nykytaidetta ja designkoruja. Taidegallerian kahvilaan on mukava istahtaa nauttimaan rauhallisesta tunnelmasta kahvikupposen ja käsintehtyjen suklaakonvehtien parissa.

Telliskivi

Telliskivi Loomelinnakin kauppakatu on vanhaan teollisuusympäristöön rakennettu 11 rakennuksen kokonaisuus, josta löytyy ateljeita, studioita, näyttelytiloja, kauppoja ja ravintoloita. Lauantaisin alueella on kirpputori.

Tali

Kalamajassa sijaitseva designkauppa Tali myy muun muassa vaatteita, koruja, laukkuja ja huonekaluja.

 

Tallinnan markkinat & torittori-tallinna-viro-001

Torikulttuuri näkyy virossa vahvana ja myös Tallinnasta löytyy useita erilaisia toreja. Torit ovat monen paikallisen ostospaikka ja torien tuotetarjonnasta löytää lähes kaiken ja vähän enemmänkin aina elintarvikkeista käyttötavaroihin, puhumattakaan mitä ihmeellisimmistä laitteista ja härpäkkeistä. Toriostoksille kannattaa varata mukaan käteistä, koska useimmiten maksukortit eivät kelpaa maksuvälineeksi.

Tallinnan keskustori

Yksi suosituimmista on Tallinnan keskustori, joka on avoinna viikon jokaisena päivänä. Tallinnan keskustorilta (Tallinna Keskturg) voit ostaa elintarvikkeita kuten lihaa, juustoa, kalaa sekä leipää ja torilla on myös edullisia vaatteita myynnissä sekä kirpputori. Tallinnan keskustori sijaitsee hieman syrjässä keskustasta, jonne esimerkiksi raitiovaunu on yksi hyvä vaihtoehto kulkuvälineeksi.

Nõmme tori

Nõmme tori sijaitsee samannimisessä kaupunginosassa Tallinna lounaispuolella. Nõmme tori on rauhallinen, idyllinen ja yksi kauneimmaksi luonnehdituista toreista Tallinnassa. Nõmmen torilta tyypillisiä ostoksia ovat esimerkiksi paikalisten maanviljelijöiden tuotteet kuten liha ja hunaja, mutta torin tuotevalikoimasta löytyy myös monipuolinen valikoima laadukkaita ulkomaisia tuotteita.

Balti Jaama Turg – Aseman tori

Uusitulla Balti Jaama Turgilla eli Aseman torilla on yhden katon alla monipuolinen valikoima erilaisia tuotteita ja palveluita. Valikoimaa löytyy hedelmistä ja vihanneksista lasten vaatteisiin, katuruoasta kahviloihin, kampaamo, kuntosali sekä elintarvikekauppa. Torialue sijaitsee aivan Vanhankaupungin lähellä – rautatieaseman ja Telliskivi-keskuksen välillä ja sinne pääse keskustasta kävellen tai bussilla. Torin vieressä sijaitsee Telliskivi luova keskus, joten torin läheltä löytyy myös lisää kivoja ruokapaikkoja sekä kahviloita.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista