Top 50 parhaat Tallinnan ravintolat

Tallinnan laaja ja laadukas ravintolavalikoima tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja. Etsitkö halvan budjetin ravintolaa, kaupungin parhaita pizzoja tai parasta pihviravintolaa? Vai olisko kenties vegaaniravintola tai rento gastropub enemmän mieleesi? Tallinnan ravintoloista löydät varmasti omasi ja mikä parasta, hinnat ovat usein paljon alle Suomen hintojen.

Tutustu alla olevaan listaukseen Tallinnan ravintoloista ja löydä sinulle sopivin. Tallinnan Vanhakaupunki on täynnä erilaisia hyviä ravintoloita, mutta kannattaa tutustua ravintolavalikoimaan myös keskikaupungin ulkopuolella, esimerkiksi Kalamajan ja Telliskiven alueelta löytyy useita loistavia ravintoloita. Useimpiin Tallinnan ravintoloihin on niiden keskeisen sijainnin vuoksi helppo päästä kävellen tai taksilla. Ravintoloihin on hyvä tehdä pöytävaraus ennakkoon etenkin suosituimpina matkustusaikoina, mutta usein myös hiljaisempina ajankohtina suosituimmat ravintolat voivat olla melko täynnä.

matkatoimisto suosittelee Top 4 kasvisruokaravintolat
Top 3 keskiaikaiset ravintolat
Top 11 Tallinnan parhaat & Fine Dining
Top 5 moderni keittiö
Top 3 italialaiset ravintolat
Top 5 herkullista katuruokaa
Top 4 perinteinen keittiö
Top 3 pihvi- ja olutravintolat
Top 7 rento ja viihtyisä
Top 5 ulkomaan makuja


Top 4 kasvisruokaravintolat

 1. Vegan Restoran V

Rataskaevu 12 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Vegan Restoran V on Vanhassakaupungissa Rataskaevu-kadulla sijaitseva vegaaniravintola, jonka ruokalistalta löytyy maittavia kasvisvaihtoehtoja. Ravintola on kasvissyöjän unelma, mutta sen herkulliset ruoat maistuvat myös lihansyöjälle. Ravintola on edullinen vaihtoehto, jossa pystyy nauttimaan 3:n ruokalajin illallisen 15 eurolla. Ravintola on pieni. Siellä on myös mukava terassi. Varmistaakseen pöydän ravintolasta kannattaa se varata etukäteen. Terassin 3 pöytää eivät ole etukäteen varattavissa.

2. Von Krahli Aed 

Rataskaevu 8 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Von Krahli Aed -ravintola sijaitsee keskellä Vanhaakaupunkia, suositulla ravintolakadulla Rataskaevulla. Von Krahli Aed sopii sekä kasvissyöjille, että lihansyöjille. Kaikki menun ruokalajit ovat helposti tilattavissa vegaanisina. Raaka-aineissa panostetaan luomuun ja lähiruokaan. Juomalistalla on hyvä valikoima paikallisia oluita ja viinilistalta löytyy vain luomuviinejä. Pääruokian hinnat liikkuvat 12-19 euron kieppeillä. Tänne suositellaan ehdottomasti tekemään pöytävaraus etukäteen, sillä ravintola on hyvin suosittu.

 3. Kolm Sibulat

Telliskivi 2 (Pelgulinna), Hintataso: €€-€€€

Kolm Sibulat on nykyaikainen ravintola, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella. Se tarjoaa monipuolisia ja jännittäviä makuelämyksiä maailman eri alueilta. Ravintola ei haluakkaan asettautua mihinkään kategoriaan vaan kuvailee tyyliään fusion-confusioniksi. Ravintola kuvailee heidän ruokiensa sijoittuvan jonnekin pikaruuan ja slow foodin välille, yhdistäen parhaat puolet molemmista. Kolm Sibulat on Kohvik Moonin omistajien ravintola, jota he ovat kuvanneet Kohvik Moonin pikkusisarukseksi. Pääruokien hinnat noin 11-19 euroa.

4. NOP 

Koeleri 1 (Kadriorgin alue), Hintataso: €€-€€€

Hurmaavan kotoisa kahvila-ravintola-myymälä NOP sijaitsee lähellä Kadriorgin puistoa. Nop on saanut nimensä sanoista: Neighborhood Organic Place. Ravintola suosii pientuottajia ja tarjoaa paikallista luomuruokaa aina kuin mahdollista. Etenkin Nopin aamiaisvalikoima on saanut kehuja kävijöiltä. Ravintolan puitteet ovat myös hurmaavat; Nop sijaitsee yli 100-vuotta vanhassa puutalossa. Ravintolan yhteydessä on herkkukauppa, jossa myydään luomutuotteita.

Palaa sivun alkuun


Top 3 keskiaikaiset ravintolat

 1. Peppersack

Viru 2 / Vanaturg 6 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Peppersack sijaitsee Vanhankapungin sydämessä keskiaikaisessa rakennuksessa. Peppersackin erikoisuutena on vauhdikas miekkataisteluesitys, josta pääsee nauttimaan lähes päivittäin klo 8 jälkeen illalla. Ravintola on monessa eri kerroksessa ja sieltä löytyy pöytiä suuremmille ryhmille, sekä rauhallisia nurkkauksia pienemmille seurueille. Peppersackin ruoka on tuhtia ja suosittelemme testaamaan heidän oluttaan, joka on valmistettu historiallisen reseptin mukaan.

2. Olde Hansa 

Vana Turg 1 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Tallinnan Vanhankaupungin keskellä sijaitseva ravintola Olde Hansa on keskiaikateemainen ravintola. Keskiajan ilmapiirin luovat 700 vuotta vanhojen reseptien mukaan valmistetut ruoat, miljöö sekä henkilökunnan asut. Olde Hansalla on vahvat suomalaiset juuret, sillä ravintolan on perustanut suomalainen Auri Hakomaa vuonna 1999. Kaikki ravintolan annokset ja juomat (kahvia ja giniä lukuun ottamatta), ovat sellaisia, joita on ollut keskiajalla saatavilla. Jos etsit aitoa keskiaikaista tunnelmaa, lisää Olde Hansa listallesi.

 3. Maikrahv

Raekoja Plats 8 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€€

Maikrahv on suomalaisten suosima keskiaikaistyylinen ravintola Tallinnan Raatihuoneentorilla 1400-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa. Pääruokien hinnat vaihtelevat 17-33 euron välillä. Perinteisen a la carte -listan lisäksi Maikrahvissa on mahdollista nauttia keskiaikaistyylisistä syömingeistä nykyaikaiseen tapaan. Ravintolassa on myös usein tarjolla elävää musiikkia ja eri tyylilajien edustajilta aina rockista jazziin.

Palaa sivun alkuun


Top 11 Tallinnan parhaat & Fine Dining

1. ORE 

Olevimägi 9 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€€€

Ravintola Ore edustaa modernia virolaista keittiötä ja Sparkling group -ravintolaketjun taattua laatua. Ravintolan menu on monivivahteinen ja listalta löytyy yllättäviäkin makuja sekä mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Erikoisruokavaliot ravintolassa huomioidaan erinomaisesti. Ore on loistava valinta vaikkapa merkkipäivän viettoon laadukkaan ruuan parissa, mutta kuitenkin rennossa ilmapiirissä palvelusta tinkimättä.

 2. Chedi

Sulevimägi 1 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€€€

Chedi on moderni aasialainen fine dining -ravintola, jossa on vaikutteita thaimaalaisesta ja kiinalaisesta keittiöstä. Ravintolan tyylikäs sisustus luo viihtyisän ilmapiirin. Pääruokien hinnat ovat 14-35 euron välissä. Yhdessäolo ja ruuan jakaminen ovat aasialainen traditio, jota suosittelemme kokeilemaan myös Chedissä. Näin pääset maistelemaan monia eri makuja, kun tilaat eri ruoka-annoksia, jotka jaat pöytäseurueen kesken.

3. Cru 

Viru 8 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€€€

Cru on loistava vaihtoehto fine dining –ravintolaa etsivälle. Cru hyödyntää luomu- ja lähiruokavaihtoehtoja, jotka valitsee ravintolan keittiömestari. Crun keittiömestari Dmitri Haljukov on 14 paikan maailman kokkien Bocuse d`Or 2015 olympialaisissa Lyonissa. Crun hintataso on kuitenkin maltillinen, sillä pääruokien hinnat asettuvat 15-24 euron väliin. Ravintolan sijaitsee 1400-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa jonka vanhat kiviseinät antavat ravintolalle tunnelmalliset puitteet.

 4. Horisont Restaurant & Bar

Tornimäe 3 (Keskusta), Hintataso: €€€€

Horisont ravintola löytyy vuodesta toiseen White Guiden parhaimpien ravintoloiden joukosta. Horisont sijaitsee Swissôtel-hotellin ylimmässä kerroksessa. Se kohoaa korkealla kaupungin kattojen yllä ja ruokailun ohessa voikin ihastella vaikuttavia maisemia kaupunkiin ja merelle. Ravintolassa on runsas ja moderni menu sekä vaikuttava coctail-valikoima. Pääruokien hinnat ovat noin 17-31 euroa.
Tornimäe 3 (Keskusta), Hintataso: €€€€

5. MEKK 

Suur-Karja 17/19 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€€€

Ravintola MEKK sijaitsee Vanhankaupungin reunalla Savoy-hotellin yhteydessä. Se tarjoaa asiakkailleen modernin virolaisen keittiön makuja. Ravintola hyödyntää menussaan aina kauden raaka-aineita ja pyrkii käyttämään mahdollisimman laajasti virolaisia luomutuotteita. MEKKin hintataso on kohtuullinen, pääruokien hinnat ovat 17-25 euron välissä.
Suur-Karja 17/19 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€€€

 6.  Tuljak

Pirita Tee 26e (Piritan alue), Hintataso: €€€€

Tyylikäs ravintola Tuljak sijaitsee Piritan alueella, muutaman kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Ravintolan upeat ja kekseliäät annokset miellyttävät niin maku- kuin näköaisteja. Ravintolan ruokalistalla on vihjeitä neuvostoajoista, vaikkakin ruuat on muutettu kokkien taidokkaissa käsissä nykyaikaisiksi.Samantasoisiin suomalaisiin ravintoloihin verrattuna hintataso ravintolassa on edullinen. Kesäisin ravintolassa on iso terassi, josta avautuu upea näköala merelle.
Pirita Tee 26e (Piritan alue), Hintataso: €€€€

7. Tchaikovsky 

Vene 9 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€€€

Vene-kadulla hotelli Telegraafin yhteydessä sijaitseva ravintola Tchaikovsky on Tallinnan ravintoloiden ehdotonta huippua ja se on valittu useamman kerran koko Viron parhaaksi ravintolaksi. Tchaikovsky on elegantti ravintola, joka yhdistelee venäläisen ja ranskalaisen keittiön parhaita puolia. Loistava vaihtoehto fine dining –ravintolaa etsivälle. Hintataso on kohtuullinen, sillä pääruokien hinta sijoittuu 22-32 euron välille.

 8. Ö

Mere pst 6 E (Rotermannin alue), Hintataso: €€€€

Ravintola Ö sijaitsee Tallinnan Vanhankaupungin tuntumassa Rotermannin korttelissa ja se tarjoilee virolaisista raaka-aineista sesongin mukaan valmistettua ruokaa. Ö on jo pitkään pysytellyt Tallinnan parhaiden ravintoloiden listalla ja White Guide Nordic rankkasi sen kansainvälisen huipputason ravintolaksi, joita Tallinnassa on vain kaksi. Ravintola tarjoaa eri pituisia vaihtelevia maistelumenuja, joista löytyy yllättäviäkin makuyhdistelmiä, sekä tietenkin menuihin tarkoitetut viinipaketit.

9. Ribe 

Vene 7 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€€€

Niin ikään ravintola Ribe kuuluu Tallinnoiden ravintolahelmiin. Ravintola toimii kahdessa tasossa ja se on sisustettu tyylikkään pelkistetysti. Riben tunnelma ei kuitenkaan ole turhan jäykkä vaan ravintola sopii myös rentoon illanviettoon. Ravintolasta löytyy á la Carte-lista, maistelumenuja sekä oma kasvisruokamenu. Raaka-aineissa panostetaan lähiruokaan ja annokset ovat pohjoismaista tyyliä, joissa vaikutteita ranskasta. Riben ruokalistaan sopiva viinivalikoima ja käsityöoluet ovat myös saaneet paljon kiitosta.

 10. NOA ja NOA Chef´s Hall

Ranna tee 3 (Viimsin alue), Hintataso: €€€€

Hyvän ruuan lisäksi näiden ravintoloiden valtteja ovat upeat maisemat. Suuret ikkunat avautuvat merelle ja Tallinnan kaupungin siluetti siintää upeasti horisontissa. Ravintolassa on kaksi eri puolta; ravintola NOA sekä NOA Chef’s Hall, joka rankattiin vuonna 2014 Viron parhaaksi ravintolaksi. Chef´s Place Hallissa on mahdollista nauttia huippukokki Tõnis Siigurin maistelumenuista. Chef´s Hallin lupaus asiakkaille onkin “tarjoilla lumoava, unohtumaton fine dining -elämys. Elämys, joka rakentuu vain parhaista raaka-aineista, ennakkoluulottomasta ja intohimoisesta keittiöstä – ja inspiroivasta viinilistasta.”

11. 180° 

Staapli 4 (Noblessnerin alue), Hintataso: €€€€

Ravintola 180° on todellinen fine-dining paikka. Jos illallistat täällä, kannattaa myös pukeutumiseen panostaa. Monet kuvailevatkin että kyseessä ei ole pelkkä illallinen vaan elämys. 10-paikkaisessa yhteispöydässä tarjoillaan 6 ruokalajin maistelumenu ja yhteispöydästä on esteetön näkymä keittiöön, josta voit seurata ruuan valmistuksen alusta asti. Jos yhteispöytä ei ole sinun juttusi, voit myös valita yksittäisen pöydän ja valita 6 tai 4 ruokalajin maistelumenun.
Ravintolan keittiömestarina toimii Michelin-tähdellä palkittu huippukokki Matthias Diether.

Palaa sivun alkuun


Top 5 moderni keittiö

 1. Farm

Müürivahe 27B (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Ravintola Farmin menu edustaa modernia virolaista keittiötä. Ideana on tarjota perinteisiä virolaisia ruokia uudelle twistillä. Miltä kuulostaisi alkupalana esimerkiksi jäätelöpuikko maustetusta baltian kilohailista tai jälkiruuaksi samettinen ruismallasvaahto, mustaherukkahyytelöllä ja spelttikekseillä? Annoksissa käytetään paljon riistaa, yrttejä, juureksia ja marjoja. Pääruokien hinnat vaihtelevat 11-25 euron välillä. Farmin sisustukseen on panostettu ja ravintolan tunnelma on hyvin maalaisromanttinen.

2. Pegasus 

Harju 1 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Ravintola Pegasus tarjoilee satokauden raaka-aineista valmistettuja ruokia. Tunnelma ravintolassa on rento ja sisustusta voisi kuvailla sanoilla avara ja aavistuksen retro. Ravintolan tilat sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Pegasus on paikallisten suosima ravintola, etenkin lounasaikaan. Lounaan hinnat eivät päätä huimaa, sillä ravintolassa on usein vaihtuvia lounastarjouksia. Ravintolan yksi erikoisuus on se, että lasku tuodaan vanhan kirjan välissä.

 3. Kaks Kokka

Mere Puiestee 6E (Rotermannin alue), Hintataso: €-€€€

Kaks Kokka, eli kaksi kokkia on ravintola Ö:n pikkuveli. Ravintolan perusta on hyvät, tuoreet ja suurimmilta osin virolaiset raaka-aineet ja erinomainen asiakaspalvelu. Pääruokien hinnat vaihtelevat 14-24 euron välillä. Ravintola on hyvin suosittu ja pöytävaraus kannattaa ehdottomasti tehdä etukäteen. Ravintolan sijainti on erinomainen Rotermannin korttelissa, huomaa että sisäänkäynti ravintolaan löytyy sisäpihan puolelta.

4. Mon Repos 

Narva mnt 92 (Kadriorgin alue), Hintataso: €€-€€€

Ravintola Mon Repos sijaitsee Kadriorgissa, kauniissa vanhassa puuhuvilassa. Rakennuksen alakerrassa sijaitsee ravintolan pääsali, jossa on rento tunnelma. Ravintolan yläkerta on enemmänkin fine diningia ja siellä pääsee kokeilemaan neljän tai kuuden ruokalajin maistelumenuja. Aivan ylhäältä tornista, löytyy pieni huone, jossa on erikseen varattavissa oleva pöytä kahdelle hengelle huikein maisemin. Mon Reposin menut ovat usein saaneet inspiraatiota Kadriorgin kulta-ajoilta 1920-luvulta, mutta listalta löytyy myös paljon moderneja makuja.

 5. Parrot Minibar

Vana-Posti 7 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Parrot Minibaria voisi kuvailla sanalla yllätyksellinen. Ravintolan sisustus on viidakkoteemainen ja rennon hämyisä. Erinomaisten drinkkien lisäksi Parrot Minibar tarjoilee myös hyvää ruokaa. Isoja annoksia et täältä löydä, mutta mitä erikoisempia ja upeampia makuyhdistelmiä kylläkin. Menu on jaettu kevyisiin sormisyötäviin, pieniin pääruokiin ja makeisiin. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan jompaa kumpaa ravintolan maistelumenuista, joissa on loistava läpileikkaus makuja. Parrot Minibarista löytyy lisäksi salakapakka, joka on elämys sinänsä.

Palaa sivun alkuun


Top 3 italialaiset ravintolat

1. Gianni 

Jõe 4a (Keskusta), Hintataso: €€€€

Ravintola Gianni sijaitsee keskustassa. Gianni tarjoaa italialaisen keittiön helmiä ja se on tunnettu laajasta valikoimasta tuoreita meren antimia sekä hyvästä viinivalikoimastaan. Pääruokien hintataso vaihtelee pääosin 10-25 euron välillä. Tämä ravintola sopii hienompaankin illanviettoon. Ravintolasta löytyy myös kahvilapuoli, jossa voi ruokailla hieman rennommin.

 2. Controvento

Vene 12 (Vanhassakaupungissa), Hintataso: €€-€€€

Ravintola Controvento on Tallinnan vanhin italialainen ravintola, se on toiminut jo vuodesta 1994 lähtien. Controvento sijaitsee Vanhassakaupungissa puolessa välissä hurmaavaa Katariinankujaa. Etenkin viikonloppuiltaisin paikka on täynnä ja ilman pöytävarausta on turha haaveilla pöydästä. Täältä löydät perinteisiä italialaisia makuja. Kesällä kauniille Katariinankujalle kannetaan pöydät ja menun antimista pääsee nauttimaan Vanhankaupungin sydämessä.

3. Kaja Pizza Köök 

Õle 33 (Pelgulinna), Hintataso: €

Jos etsit Tallinnan parhaita pizzoja, on Kaja Pizza Köök sinun paikkasi! Tämän hetken suosituimman ja trendikkäimmän pizzerian hinnat eivät myöskään päätä huimaa, kaikki pizzat ovat listalle alle 10 euron. Taikinaa tehdään päivässä tietty määrä ja kun taikinakulho on tyhjä, suljetaan ravintolan ovet. Kannattaa olla siis ajoissa paikalla. Herkullisten pizzojen salaisuus on aito napolilainen pizzauuni. Suosittelemme kokeilemaan!

Palaa sivun alkuun


Top 5 herkullista katuruokaa

 1. Estonian Burger Factory

Lootsi 10 (Sataman alue), Hintataso: €€-€€€

Estonian Burger Factorystä, eli lyhyemmin EBF:stä löytyvät luultavasti Tallinnan parhaat hampurilaiset. Tämä hampurilaisravintola sijaitsee kätevästi lähellä D-terminaalia. Annokset ovat reilun kokoisia ja kaikki hampurilaisissa käytettävät pihvit valmistetaan laadukkaasta virolaisesta luomunaudanlihasta. Luomuhampurilaisten lisäksi EBF tarjoaa katuruokaa ja kasvisvaihtoehtoja. Ravintolasta saa tilattua ruuan kylkeen paikallisia käsityöoluita ja -siidereitä, luomulimonadeja sekä luomuviinejä. Hampurilaisten hinnat vaihtelevat 8,50-15 euron välillä.

2. Pizza Americana 

Kaarli pst.2 (Keskusta), Hintataso: €€-€€€

Pizza Americana tunnetaan parhaiten paksuista ja juustoisista pannupizzoistaan. Tämä perinteinen pizzeria sijaitsee keskustassa vain lyhyen matkan päässä Vapaudenaukiolta. Pizzat voi nauttia paikan päällä, ottaa mukaan tai tilata haluttuun osoitteeseen. Pizzojen lisäksi valikoimasta löytyy pientä sormisyötävää, salaattia, pastaa ja burgereita.

 3. Peatus

Telliskivi 62 (Telliskiven alue), Hintataso: €€-€€€

Ravintola Peatus löytyy Telliskiven alueelta. Ravintola toimii kahden vanhan junavaunun tiloissa entisellä varikkoalueella, eli tänne kannattaa pistäytyä ihan jo pelkästään uniikin tunnelman vuoksi. Varsinaiseen illallistamiseen ei ehkä paras mahdollinen paikka, mutta ehdottomasti kannattaa pistäytyä pikkupurtavalle. Kesäisin Peatuksen terassille on elävää musiikkia.

4. Jahu Tänavagurmee 

Estonia puiestee 19/2 (Keskusta), Hintataso: €

Jos etsit edullista ruokaa, suuntaa Jahu Tänavagurmeeseen. Täältä löytyy halpaan hintaan sekä pizzoja että burgereita. Hinnat liikkuvat 7-12 euron välillä. Etenkin ravintolan burgerit ovat suosittuja. Ravintola on pieni, ja sään salliessa ruuat syödään ulkopöydissä. Kyytipojaksi voi tilata paikallista käsityöolutta. Ravintola sijaitsee keskustassa Vapaudenaukion liepeillä.

 5. Veg Machine

Kopli 1 (Kalamajan alue), Hintataso: €€-€€€

Katuruokaa vegaanityyliin! Ja vaikka et olisi vegaani, kannattaa silti poiketa Veg Machineen, sillä annokset ovat herkullisia. Tämä streetfood-ravintola sijaitsee Tallinnan Asematorilla (Balti Jaama Turg). Kesäisin Veg Machinen ruokarekka kiertelee myös festivaaleilla ympäri Viron. Kokeile ainakin Mother Trucker -burgeria. Valikoima on pieni, mutta sitäkin herkullisempi.

Palaa sivun alkuun


Top 4 perinteinen keittiö

1. Restoran Spot 

Vene tn 4 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Ravintola Spot nojaa ruokalistassaan melko perinteisiin vahvuuksiin. Listalta löytyy paljon lihaa ja kalaa, muun muassa paistettua ankkaa ja hirveä. Ravintolan miljöö on viihtyisä, ja se tarjoaa hyvät puitteet onnistuneeseen ateriointiin. Kesäisin ravintolan eteen pystytetään kesäterassi, jossa voi ruokailun yhteydessä seurata Vanhankaupungin vilinää. Alkuruokien hintataso on pääosin 9-13 euroa ja pääruokien 13-24 euroa.

 2. Leib

Uus 31 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Kun haluat aitoja virolaisia makuja, on ravintola Leib onnistunut valinta. Leibin annoksissa aitous ja maku pääsevät oikeuksiinsa, turhaa ruualla hienostelua pyritään välttämään ja keskitytään yksinkertaisiin makuihin. Leib suosii tuoreita raaka-aineita sekä yhteistyötä paikallisten maanviljelijöiden, kalastajien ja muiden pientuottajien kanssa. Hintataso asettuu pääruokien osalta 15-25 euron väliin. Ravintola sijaitsee Vanhassakaupungissa hurmaavalla sisäpihalla ja kesäaikaan kannattaakin ruokailla ulkona.

3. Vanaema Juures 

Rataskaevu 10 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Ravintola Vanaema Juures (Mummon luona) tarjoaa yksinkertaisia virolaisia perinneruokia. Ravintola sijaitsee keskellä Vanhaakaupunkia rataskaevu-kadulla. Tunnelma on hyvin kotoisa ja ravintola mainostaa ruokansa olevan kuin “isoäidin valmistamaa”. Listan pääruokina on mm. mummon pyttipannua, porsaanpaistia sekä peruna-ohrapuuroa ja ryynimakkaraa. Alkuruokien hinnat veihtelevat 5-9 euron välillä ja pääruokien hinnat vaihtelevat 9-18 euron välillä.

 4. Balthasar

Raekoja Plats 11 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Jos olet valkosipulin ystävä, on Balthasar sinulle oikea ravintolavalinta, sillä valkosipuli on vahvasti edustettuna ruokalistassa. Valkosipuli on käytetty niin alku-, pää- kuin jälkuruoissakin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi valkosipulijäätelö omenapedillä tai valkosipulin makuinen crème brûlée marjasorbetilla? Ravintola sijaitsee aivan Vanhankaupungin sydämessä, sen ikkunoista avautuu upea näkymä suoraan Raatihuoneentorille. Alkupalojen hinnat vaihtelevat 11-21 euron välillä ja pääruokien hinnat 16-29 euron välillä.

Palaa sivun alkuun


Top 3 pihvi- ja olutravintolat

1. Clayhills Gastropub 

Pikk 13 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Clayhills Gastropub on lämminhenkinen ja rento ravintola Vanhassakaupungissa. Ruokavalikoimasta löytyy niin à la carte kuin baarimenu. Hyvän ruoan ja ystävällisen palvelun lisäksi Clayhills Gastropub tarjoaa live-musiikkia viikonloppuisin, jolloin onkin suositeltavaa varata pöytä etukäteen. Clayhills on luonnollinen valinta penkkiurheilijalle, sillä se näyttää suorana urheilutapahtumia kahden TV:n ja valkokankaan voimin. Suurin osa pääruoista maksaa alle 15 euroa.

 2. Beer Garden

Inseneri 1 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Oiva ravintolavalinta oluen ja urheilun ystäville on Vanhassakaupungissa sijaitseva Beer Garden. Ravintolan juomalistalta löytyy kattava valikoima erilaisia oluita ja ruokalistalta löytyvät perinteiset suosikkivaihtoehdot – pastaa, pitsaa, hampurilaisia ja pihviannoksia. Kesällä ravintolan eteen pystytetään kesäterassi. Ravintolassa järjestetään myös olutsyöminkejä sekä olutmaistajaisia ryhmille. Erinomainen ravintola vaikka illan pelin seuraamiseen purtavan ja oluen äärellä. Ravintolassa näytetään jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita suurella kankaalla sekä usean tv:n kautta ympäri ravintolaa.

3. Beer House 

Dunkri 5 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Beer House on panimiravintola keskellä Vanhaakaupunkia. Ravintolan tiloissa tuotetaan 7 erilaista “elävää”, suodattamatonta ja pastöroimatonta olutta. Talon olutta voi ostaa pulloissa myös mukaan! Ravintolan tilat ja sisustus ovat saaneet vaikutteita itävaltalaisista oluttuvista.
Kesäisin ravintolan eteen avataan Vanhankaupungin pisin terassi ja viikonloppuisin ravintolassa on elävää musiikkia. Itävaltalaiset vaikutteet näkyvät myös ruokalistassa, voit tilata esimerkiksi bratwurstia tai bremenin makkaraa oluessa haudutetulla kaalilla. Pääruokien hinnat vaihtelevat 14-24 euron välillä.

Palaa sivun alkuun


Top 7 rento ja viihtyisä

 1. Manna La Roosa

Vana-Viru 15 (Keskusta), Hintataso: €€-€€€

Sisustukseltaan räväkkä, jopa psykedeelinen Manna La Roosa on hauska ravintola ja cocktailbaari vain kivenheiton päässä Viru-hotellista. Erinomaisten, joskaan ei edullisimmasta päästä olevien drinkkien lisäksi Manna La Roosassa voit ruokailla. Ravintola sopii ehkä enemmänkin lounastamiseen ja ilta-aikaan tänne kannattaa suunnata tutkimaan erikoista sisustusta ja nauttimaan herkullisista drinkeistä. Pääruokien hinnat vaihtelevat 12-23 euron välillä.

2. F-Hoone 

Telliskivi 60a (Telliskiven alue), Hintataso: €

Ravintolan rento ja mutkaton tunnelma sekä hyvä ja edullinen ruoka houkuttelevat syömään. F-Hoonen menulta löytyy hyvin valikoimaa, myös kasvissyöjälle. F-Hoone on hyvä vaihtoehto myös lapsiperheille, sillä viihtyisän terassin vieressä on leikkipaikka. F-Hoone on paikallisten suosima paikka, etenkin viikonloppuisin. Ja mikä parasta, hintataso on hyvin edullinen, sillä kaikki pääruoat maksavat alle 12 euroa.

 3. Kivi Paber Käärid

Telliskivi 60a (Kalamajan alueella), Hintataso: €€-€€€

Kivi Paber Käärid tarjoaa monipuolisen valikoiman gluteenitonta ruokaa, ja onkin keliaakikon ykkösvalinta Tallinnassa! Toki tänne kannattaa suunnata vaikka ei ruokarajoitteita olisikaan, sillä ruoka on erinomaista! Kalamajassa Telliskiven vanhalla tehdasalueella sijaitseva ravintola tarjoaa omien sanojensa mukaan ”tuoreen lähestymisen terveelliseen ruokaan sekä puhtaan nautinnon”. Pääruokien hinnat vaihtelevat 9-18 euron välillä. Viikonloppuisin ravintolassa on ohjelmaa ja musiikkielämyksiä.

4. Restoran Moon 

Vorgu 3 (Kalamajan alue), Hintataso: €€-€€€

Moon-ravintola on kahden venäläiskokin huippusuosittu, mutkaton ravintola. Venäläisvaikutteet näkyvät ruokalistassa vahvasti ja tarjolla onkin mm. borsch-keittoa, blinejä sekä suolakurkkua, suolattua sientä ja silliä sisältävä alkupalalautanen. Ravintola sijaitsee lähellä satamaa piilossa Kalamajan kaupunginosan sopukoissa. Kokit kuvailevat ravintolansa ruokaa esimerkiksi sanoilla yksinkertaista, rehellistä, paikallista ja kestävää. Moon tarjoaa huipputason ruokaa kohtuuhintaan ja se yhdistää gourmet-ruokaan kodikkaan tunnelman. Pääruokien hinnat noin 13-20 euroa.

 5. Pööbel

Toompuiestee 16 (Keskusta), Hintataso: €€-€€€

Mökkimäisen kodikas ja rento Pööbel on paikallisten suosima ravintola ja baari. Lämminhenkinen sisustus hurmaa halkopinoilla, kirjahyllyillä ja kattomaalauksilla. Ruoka on enemmänkin pubityylistä, mutta erittäin maistuvaa ja edullista! Pääruokien hinnat ovat kaikki alle 10 euron. Pööbel on hyvä valinta myös oluen ystäville, sillä olutlistalta löytyy kattava valikoima niin virolaisia kuin ulkomaisiakin oluita.

6. Rataskaevu 16 

Rataskaevu 16 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Tallinnan kestoravintolasuosikki Rataskaevu 16 on pieni, viehättävä ravintola korttelin päässä Raatihuoneentorilta. Ravintolan miljöö on tunnelmallinen ja Rataskaevu 16 tarjoaa takuuvarmasti ystävällistä palvelua. Hintatasokin on kohtuullinen sijaintiin nähden, pääruokien hinnat vaihtelevat 9-20 euron välillä. Ravintola on erittäin suosittu ja pöytävaraus on suositeltavaa tehdä etukäteen. Rakennuksen historiaan liittyy jännittävä legenda Paholaisen häistä, googlaa tai kysy paikan päällä ravintolan henkilökunnalta lisää.

 7. OKO

Kesk tee 27 (Viimsin alue), Hintataso: €€-€€€

Rentoa tunnelmaa rannalla. Ravintola OKO sijaitsee Viimsin alueella, aivan merenrannalla. Ravintolan ulkoterassilla voi nauttia kauniista merinäkymästä ja auringonlaskusta. OKO tituleeraa ruokaansa “slow fast foodiksi”, eli hitaaksi pikaruuaksi. Monen suosikkivalinta OKOssa on puulämmitteisessä uunissa valmistettu italialainen Romano-tyylinen pizza. Vaikka matkaa keskustasta OKOon kertyy 12 kilometriä, suosittelemme nappaamaan vaikka Bolt-kyydin ja suuntaamaan tänne, sillä ruoka on erinomaista ja maisemat upeat.

Palaa sivun alkuun


Top 5 ulkomaan makuja

1. Tai Boh 

Mere pst 1 | Vana-Viru 15 (Keskusta), Hintataso: €€-€€€

Tai Boh on rento fuusioaasialainen ravintola, joka kannattaa käydä kokemassa. Autenttisen aasialaisen makuelämyksen takaa täysin thaimaalainen keittiöhenkilökunta. Ravintolan sisustuksesta vastaa sama henkilö kuin viereisen Manna La Roosa -ravintolan. Tai Boh on sisustettu värikkäästi, siellä on paljon hauskoja yksityiskohtia ja tunnelma on jopa satumainen. Ja vaikka paikan miljöö onkin omaa luokkaansa, ei myöskään ruokaan tule pettymään. Voimme suositella Tai Bohia yhtenä Tallinnan parhaista aasialaisista ravintoloista! Naapurinsa tapaan, myös Tai Boh tarjoaa erinomaisia cocktaileja.

 2. NOK NOK

Vana-Posti 7 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Thaimaalaisia makuja Tallinnassa tarjoaa ravintola NOK NOK. Ravintolan hauska nimi ja sisustuksessa seikkailevat pöllöt selittyvät sillä, että Nok Nok tarkoittaa thain kielellä lintua. NOK NOKista löytyy cocktailbaari ja ravintolapuoli. Erikoisuutena se tarjoaa pienille ryhmille mahdollisuuden osallistua Thai Authentic -kokkauskurssille, jossa thaimaalaiset kokit opettavat kotimaansa keittotaidon erikoisuuksia. Kurssi kestää noin neljä tuntia, joista kaksi kokataan ja toiset kaksi nautitaan työn antimista.

3. Pirosmani 

Ueliopilaste tee 1 (Mustamäen alue), Hintataso: €€-€€€

Tallinnasta löytyy myös georgialaiseen keittiöön keskittynyt ravintola Pirosmani! Ravintola on nimetty georgialaisen taiteilijan Niko Pirosmanin mukaan ja hänen taidettaan löytyykin ravintolan seiniltä. Ravintolan ulkopuolella levittäytyy hurmaava mäntymetsikkö. Jos haluat päästä maistelemaan hinkalia, shashlikia tai chakhohbilia, on tämä sinun paikkasi. Kesäisin ravintolan sisäpihalle pystytetään kotoisa terassi. Pääruokien hinnat vaihtelevat 8-17 euron välillä.

 4. Chakra

Bremeni kaeik 1 | Uus 19 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Vanhankaupungin uumenista löytyy myös intialaisia makuja. Ravintola Chakra on viihtyisä intialaiseen ruokaan keskittynyt ravintola. Ravintola on sellaisessa paikassa, että sen ohi saattaa äkkiä kävellä huomaamattaan, eli kannattaa tarkistaa paikan sijainta kartalta etukäteen. Chakran keittiön sydän on tandoori-saviuuni, jota käytetään ruuan valmistuksessa. Listalta löytyy mm. erilaisia curryja, tandooriruokia, biryaneja ja laaja valikoima kasvisvaihtoehtoja. Jälkiruokalistalla on tarjolla mm. intialaista Kulfi jäätelöä, joka on höystetty sahramilla ja pistaasipähkinöillä.

5. Troika 

Raekoja plats 15 (Vanhakaupunki), Hintataso: €€-€€€

Venäläistä tunnelmaa ja ruokaa löydät Raatihuoneentorilla sijaitsevasta Troika-ravintolasta. Sijaintinsa vuoksi Troika ei ole edullisimmasta päästä Tallinnan ravintoloita, mutta hauska kokemus kuitenkin. Kokeile vaikka blinejä, maalaispelmenejä tai borsch-keittoa ja muista palan painikkeeksi vodkaryyppy. Pienille ryhmille on tarjolla erilaisia mielenkiintoisia syöminkejä. Troikassa on usein myös kansantanssiesityksiä iltaohjelmana.

Palaa sivun alkuun

Tutustu matkoihimme ja lähde itse testaamaan Tallinnan parhaat ravintolat

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Lähde Silja Europan 22 h risteilylle nauttimaan laivan viihteestä ja merimaisemissa. Jos taas haluat pikapyrähdyksen Tallinnaan, voit lähteä Tallinnan päiväristeilylle Tallinkin Star-laivoilla.

Lue lisää risteilyistä Tallinnaan