Ikaalisten matkatoimisto

Tallinnan ravintolat

Tallinnan laaja ja laadukas ravintolavalikoima tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja. Lähiruoan ystävien kannattaa kokeilla paikallisen keittiön antimia ja kokeilunhaluisen vaikkapa antilooppia. Tallinnan ravintoloissa on lisäksi tarjolla paljon tuttuja kansainvälisen ja skandinaavisen keittiön herkkuja. Alla olevaan listaan olemme koonneet joitakin hyväksi havaittuja ravintoloita Tallinnasta. Keskeisen sijaintinsa vuoksi niihin pääsee helposti kävellen tai taksilla. Ravintoloihin on hyvä tehdä pöytävaraus ennakkoon etenkin suosituimpina matkustusaikoina, mutta usein myös hiljaisempina ajankohtina suosituimmat ravintolat voivat olla melko täynnä.

Bocca, Olevimägi 9 (Vanhassakaupungissa)bocca-gallery-001

Moderni italiailainen keittiö. Valittu brittiläisen lehden Restaurant magazine maailman 50 parhaan ravintolan listalle sijalle 15. Listalla pääruokien hinnat vaihtelevat 12-30 euron välillä pastasta liha-annoksiin.

Chedi, Sulevimägi 1 (Vanhassakaupungissa)

Chedissä on moderni aasialainen fine dining -keittiö, jossa vaikutteita thaimaalaisesta ja kiinalaisesta keittiöstä. Ravintolan tyylikäs sisustus luo viihtyisän ilmapiirin. Pääruokien hinnat ovat 14-30 euron välissä. Pääset maistelemaan monia eri makuja, kun tilaat eri ruoka-annoksia, jotka jaat pöytäseurueen kesken.

Clayhills Gastropub, Pikk 13 (Vanhassakaupungissa)

clayhills-gastropub-002Clayhills Gastropub on lämminhenkinen ja rento ravintola Vanhassakaupungissa. Ruokavalikoimasta löytyy niin à la carte kuin baarimenu. Hyvän ruoan ja ystävällisen palvelun lisäksi Clayhills Gastropub tarjoaa live-musiikkia viikonloppuisin, jolloin onkin suositeltavaa varata pöytä etukäteen. Clayhills on luonnollinen valinta penkkiurheilijalle, sillä se näyttää suorana urheilutapahtumia kahden TV:n ja valkokankaan voimin. Suurin osa pääruoista maksaa alle 15 euroa.

Cru, Viru 8 (Vanhassakaupungissa)cru-001

Cru on loistava vaihtoehto fine dining –ravintolaa etsivälle. Cru hyödyntää luomu- ja lähiruokavaihtoehtoja, jotka valitsee ravintolan keittiömestari. Menusta löytyy useita herkullisia vaihtoehtoja, kuten kiuas kivillä rapeaksi paahdettua härän fileetä. Crun hintataso on kuitenkin maltillinen, sillä pääruokien hinnat asettuvat 15-21 euron väliin.

F-Hoone, Telliskivi 60a (Kalamajan alueella)

f-Hoone-001F-Hoone löytyy Kalamajan alueelta vanhasta tehdasrakennuksesta. Ravintolan rento ja mutkaton tunnelma sekä hyvä ja edullinen ruoka houkuttelevat syömään. F-Hoonen menulta löytyy hyvin valikoimaa, myös kasvissyöjälle. F-Hoone on hyvä vaihtoehto lapsiperheille, sillä viihtyisän terassin vieressä on leikkipaikka. F-Hoone on paikallisten suosima paikka, etenkin viikonloppuisin. Hintataso on edullinen, kaikki pääruoat maksavat alle 10 euroa.

Lue lisää ravintolasta Syö Matkusta Rakasta -blogista ja käy katsomassa myös Ikaalisten Matkatoimiston oman bloggaajan mielipide F-Hoone ravintolasta.

gianni-001Gianni, Jõe 4a (Vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä)

Gianni sijaitsee Vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä. Gianni tarjoaa italilaisen keittiön helmiä ja se on tunnettu laajasta valikoimasta tuoreita meren antimia sekä viinivalikoimastaan. Pääruokien hintataso vaihtelee pääosin 10-25 euron välillä.

Hell Hunt -olutravintola, Pikk 39 (Vanhassakaupungissa)

Hell Hunt on Vanhankaupungin keskellä sijaitseva suosittu olutravintola. Laajan olutvalikoiman lisäksi Hell Huntissa tarjoillaan myös ruokaa. Hintataso on edullinen ja pääruokien hinnat vaihtelevat noin 6-16 euron välillä. Ja pienempään nälkään listalta löytyy erilaisia keittoja, salaatteja ja voileipiä.

Horisont, Tornimäe 3 (Swissotel hotellissa)

horisont-restaurant-300x200Horisont on fine dining ravintola, joka sijaitsee Swissotel-hotellin ylimmässä kerroksessa. Se kohoaa korkealla kaupungin kattojen yllä ja ruokailun ohessa voikin ihastella vaikuttavia maisemia kaupunkiin ja merelle. Ravintolassa on runsas ja moderni ruokalista. Pääruokien hinnat ovat noin 15-30 euroa.

 

Kivi Paber Käärid, Telliskivi 60a (Kalamajan alueella)

Kivi Paber Käärid tarjoaa gluteenitonta ruokaa, joten tämä on loistava valinta esimerkiksi keliaakikolle. Kalamajassa Telliskiven vanhalla tehdasalueella sijaitseva ravintola tarjoaa omien sanojensa mukaan ”tuoreen lähestymisen terveelliseen ruokaan sekä puhtaan nautinnon.

Kohvik Moon, Vorgu 3 (Kalamajan alueella)

Moon-ravintola on kahden venäläiskokin huippusuosittu, mutkaton ravintola. Se sijaitsee lähellä satamaa piilossa Kalamajan kaupunginosan sopukoissa. Kokit kuvailevat ravintolansa ruokaa esimerkiksi sanoilla yksinkertaista, rehellistä, paikallista ja kestävää. Moon tarjoaa huipputason ruokaa kohtuuhintaan ja se yhdistää gourmet-ruokaan kodikkaan tunnelman. Pääruokien hinnat noin 10-20 euroa.

Kolm Sibulat, Telliskivi 2 (Pelgulinnan alueella)kolm-sibulat-300x200

Kolm Sibulat on nykyaikainen ravintola, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella. Se tarjoaa monipuolisia ja jännittäviä makuelämyksiä maailman eri alueilta. Kolm Sibulat on Kohvik Moonin omistajien ravintola, jota he ovat kuvanneet Kohvik Moonin pikkusisarukseksi. Pääruokien hinnat noin 10-20 euroa.

Leib Resto ja aed, Uus 31 (Vanhassakaupungissa)Leib_ja_resto-001

Leib on Vanhassakaupungissa. Kun haluat aitoa virolaista makua, Leib on onnistunut valinta. Leibin annoksissa aitous ja maku pääsevät oikeuksiinsa. Leib suosii tuoreita ja paikallisia raaka-aineita. Hintataso asettuu pääruokien osalta 10-25 euron väliin.

 

 

mekk-002MEKK, Suur-Karja 17/19 (Vanhassakaupungissa)

MEKK sijaitsee Vanhankaupungin reunalla Savoy-hotellin yhteydessä. Se tarjoaa asiakkailleen modernin virolaisen keittiön makuja. Ravintola hyödyntää menussaan aina kauden raaka-aineita ja pyrkii käyttämään mahdollisimman laajasti virolaisia luomutuotteita. MEKKin hintataso on kohtuullinen, pääruokien hinnat ovat 17-25 euron välissä.

Rataskaevu 16, Rataskaevu 16 (Vanhassakaupungissa)

rataskaevu-001Rataskaevu 16 on pieni, viehättävä ravintola korttelin päässä Raatihuoneen torilta. Ravintolassa on ystävällinen palvelu ja edullinen hintataso. Arkisin lounashinnat ravintolassa ovat noin 5 euroa.

Bloggaajamme on myös käynyt tutustumassa Rataskaevu 16 -ravintolaan. Käy Matkaseikkailut -blogissamme katsomassa mitä mieltä hän oli.

Restoran Tuljak, Pirita Tee 26e (Piritan kaupunginosassa)

Tyylikäs Restoran Tuljak sijaitsee Piritan alueella, muutaman kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Ravintolan upeat ja kekseliäät annokset miellyttävät niin maku- kuin näköaisteja. Samantasoisiin suomalaisiin ravintoloihin verrattuna hintataso ravintolassa on edullinen. Kesäisin ravintolassa on iso terassi, josta avautuu upea näköala merelle.

Sfäär, Mere pst. 6E (Keskustassa)

Sfäär sijaitsee Tallinnan keskustassa sataman läheisyydessä. Tyylikäs ja samalla rento ravintola tarjoaa herkullisia skandinaavisia makuja ja sen viinivalikoima on laaja ja monipuolinen. Ruokailun ohessa voi myös vierailla Sfäär design Storessa, joka löytyy ravintolan yhteydestä. Sfäärin hintataso on kohtuullinen, pääruokien hinnat ovat pääosin alle 20 euroa.

Spot, Vene tn 4 (Vanhassakaupungissa)

Spot on hieman tuoreempi ravintola, mutta sen pitäjillä on pitkä ravintolakokemus Tallinnassa. Spot nojaa ruokalistassaan melko perinteisiin vahvuuksiin. Listalta löytyy paljon lihaa ja kalaa, muun muassa paistettua ankkaa ja hirveä. Ravintolan miljöö on viihtyisä, ja se tarjoaa hyvät puitteet onnistuneeseen ateriointiin. Alkuruokien hintataso on pääosin 6-8 euroa ja pääruokien 10-17 euroa.

Tchaikovsky, Vene 9 (Vanhassakaupungissa)

Vene-kadulla sijaitseva Tchaikovsky on Tallinnan ravintoloiden ehdotonta huippua ja se on valittu useamman kerran koko Viron parhaaksi ravintolaksi. Tchaikovsky on elegantti ravintola, joka yhdistelee venäläisen ja ranskalaisen keittiön parhaita puolia. Loistava vaihtoehto fine dining –ravintolaa etsivälle. Hintataso on kohtuullinen, sillä pääruokien hintataso on välillä 14-26 euroa.

Texas, Pikk 43 (Vanhassakaupungissa)

Vanhassakaupungissa sijaitseva Texas Honky Tonkissa yhdistyy mukava tunnelma ja hyvä ruoka. Laajalta ruokalistalta löytyy muun muassa texmexiä, pihviä ja hampurilaisia. Ravintolan ilmapiiriä sekä asiakaspalvelua on monesti kuullut kehuttavan. Texasissa saa vatsansa täyteen kohtuullisella hinnalla, suurin osa pääruoista maksaa 10-20 euroa.

Trühvel, Telliskivi 60n (Kalamajan alueella)

Trühvel ravintola luo harmonisen kokonaisuuden ajattoman herkullisista mauista ja upean muodikkaasta ja modernista tilasta. Ravintolan ruoat ovat välimerellisen keittiön innoittamia ja sieltä löytyy laaja viinilista. Trühvel on myös tunnettu kahveistaan. Hintataso on edullinen ja pääruokien hinnat ovat 10-20 euron välillä.

Vana Toomas, Raekoja Plats 8 (Vanhassakaupungissa)

Vana Toomaksen molemmissa kerroksissa on isot ikkunat, joista voi ihailla ihmisvilinää Raatihuoneentorin aukiolla. Vana Toomas tarjoilee lounasta ja illallista a la carte -listalta ja lisäksi aamuisin se toimii kahvilana tarjoten herkullista aamupalaa. Hyvien ruokien lisäksi Vana Toomaksesta löydät myös laajan valikoiman cocktaileja ja viinejä.

Vegan Restoran V, Rataskaevu 12 (Vanhassakaupungissa)

Vegan Rostoran V on Vanhassakaupungissa sijaitseva vegaaniravintola, jonka ruokalistalta löytyy maittavia kasvisvaihtoehtoja. Ravintola on kasvissyöjän unelma, mutta sen herkulliset ruoat maistuvat myös lihansyöjälle. Ravintola on edullinen vaihtoehto, jossa pystyy nauttimaan 3:n ruokalajin illallisen 15 eurolla. Ravintola on pieni. Siellä on myös mukava terassi. Varmistaakseen pöydän ravintolasta kannattaa se varata etukäteen. Terassin 3 pöytää eivät ole etukäteen varattavissa.

Myös Ikaalisten Matkatoimiston omat bloggaajat ovat käyneet testaamassa Vegan Restoran V -ravintolan. Käy katsomassa mitä mieltä he olivat.

Ö, Mere pst 6 E (Vanhankaupungin tuntumassa)

Ravintola Ö sijaitsee Tallinnan Vanhankaupungin tuntumassa ja se tarjoilee virolaisista raaka-aineista sesongin mukaan valmistettua ruokaa.

Tutustu matkoihimme ja lähde itse testaamaan Tallinnan parhaat ravintolat

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Kylpylälomalla Tallinnassa saat unohtaa arjen kiireet ja hemmotella itseäsi. Ikaalisten matkatoimisto tarjoaa hyvän valikoiman kylpylöitä ja kylpyläpaketteja Tallinnassa.

Lue lisää Tallinnan kylpylälomista

Lähde Silja Europan 22 h risteilylle nauttimaan laivan viihteestä ja merimaisemissa. Jos taas haluat pikapyrähdyksen Tallinnaan, voit lähteä Tallinnan päiväristeilylle Tallinkin Star-laivoilla.

Lue lisää risteilyistä Tallinnaan