Ikaalisten matkatoimisto

Tekemistä Tallinnassa

tallinna-viro-001

Vanhankaupungin kaduilla kulkiessasi lukuisat keskiaikaiset talot vaihtavat väriään ja muotoaan. Kapeat mukulakivikadut johdattavat kulkijan Raatihuoneen torille. Viehättävät holviravintolat ja terassit houkuttelevat makunautintoihin ja pienet puodit kutsuvat persoonallisille tuliaisostoksille. Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Shuttle-aluksella kestää vain 2 tuntia Helsingistä ja olet perillä.

Tallinnan vanhankaupungin miljöö on yksi koko Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Vanhan, vauraan hansakaupungin henki elää yhä vanhan Tallinnan kujilla.

1400–1500-luvuilla Tallinna oli Itämeren merkittävimpiä kauppapaikkoja matkalla Euroopasta Venäjälle. Vaikka kaupunki on kokenut lukuisia sotia ja miehityksiä, ovat vahvat puolustusmuurit suojanneet sitä vaurioilta. Tallinnan vanhakaupunki kuuluu historiallisen arvonsa takia Unesco:n maailmanperintöluetteloon.

Vanhan Tallinnan kadut ovat täynnä tunnelmallisia pieniä ravintoloita. Syöminen on Tallinnassa monin paikoin edullisempaa kuin Suomessa. Makuelämyksiä ja romantiikkaa löytää holvikellareista ja kesällä terassit levittäytyvät toreille ja mukulakivikaduille.

Tutustu Tallinnan nähtävyyksiin ja ravintoloihin. Käy myös kurkkaamassa matkablogiimme, josta saat paljon vinkkejä Tallinnan matkaasi.

Tutustu Tallinnaan

Tallinnan kaupunginosat ja alueet

Tallinnan eri kaupunginosista löytyy jokaiselle jotain. Kokosimme 6 suosituimman alueen parhaat vinkit. Tutustu ja varaa oma Tallinnan matkasi jo tänään!

Lue lisää

Voit ostaa lippuja Tallinnan kohteisiin helposti jo matkavarauksesi yhteydessä

Tallinnan TV-torni

Noin 9 kilometriä Tallinnan keskustasta sijaitseva Tallinnan TV-torni tarjoaa upeat näköalat ja monenlaisia aktiviteetteja.

Lue lisää

Tallinnan merimuseo - Lennusadam

Vuonna 2012 avattu Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla.

Lue lisää

Lippu KGB-Museoon

Tutustu Viru-hotellin yhteydessä olevaan KGB-museoon! Luvassa mielenkiintoisia tarinoita neuvostoajasta.

Lue lisää

Tallinnan eläintarha -liput

Tutustu pohjoisen jännittävimpaan eläinkokoelmaan! Kokoelmassa on yli 10 000 eläintä yli 500 eri lajista, mukaanlukien selkärangattomat. Eläintarhassa asustelee afrikannorsuja, amurintiikereitä, jääkarhuja, suippohuulisarvikuonoja ja paljon muita. Eläintarhan lähes 89 hehtaarin alalla löydät luonnollista metsää ja mielenkiintoisia puutarhoja – varaa vierailuasi varten reilusti aikaa.

Lue lisää

Kulttuuria Tallinnassa

Balettimatkat Tallinnaan

Tallinnan korkeatasoisen Estonia teatterin kauden ohjelmistoon kuuluvat muun muassa klassikot kuten Tchaikovskyn baletit Joutsenlampi, Pähkinänsärkijä ja Prinsessa Ruusunen. Varaa balettiliput helposti matkavarauksen yhteydessä.

Lue lisää

Tallinn Craft Beer Weekend

Huippusuosittu Craft Beer Weekend järjestetään jälleen Tallinnan Kulttuurikattilassa 3.-4.5.2019. Jos olet erikoisoluiden ystävä, et voi jättää tätä tapahtumaa väliin!

Lue lisää

Tallinnan Laulujuhlat 2019

Viron 27. laulu- ja tanssijuhlat järjestetään Tallinnan Laululavalla ja Kalevin stadionilla 4.-7.7.2019. Tapahtumaan osallistuu tuhansia esiintyjiä kaikkialta Virosta ja muualtakin maailmasta. Vuosi 2019 on juhlavuosi, sillä tänä vuonna tapahtuma täyttää pyöreitä: ensimmäisistä laulujuhlista on kulunut 150 vuotta ja 85-vuotiaat tanssijuhlat järjestetään 20. kertaa. Juhlien teemana on ”Isänmaani – rakkauteni”.

Lue lisää

Rentoudu kylpylöissä, varaa sisäänpääsyliput tai kylpylähoidot matkavarauksen yhteydessä

Kylpylähoitoja Tallinnassa - kasvohoidot ja vartalohoidot

Tallinnan matkasi yhteydessä voit käydä rentoutumassa erilaisissa hoidoissa Tallinnan kylpylähotelleissa. Osta lisäpalveluna hoito Tallinnan hotellimatkasi yhteyteen!

Lue lisää

Atlantis H2O Aquapark Viimsissä

Viimsi-kylpylässä syksyllä 2015 avattu vesipuisto Atlantis H2O Aquapark tarjoaa iloa ja riemua pienille sekä vähän isommillekin vesipedoille.

Lue lisää H2O Aquaparkista

Tallinn Viimsi SPA:n SPA18+ spa- ja saunakeskus

Viimsin SPA18+ on ainoastaan aikuisille tarkoitettu spa- ja saunakeskus. Rentoudu upeassa ympäristössa Tallinnan matkasi yhteydessä. Tutustu!

Lue lisää

Meriton Spa 2h kylpylälippu

Rentoudu Meriton Span allas- ja saunaosastolla. Kylpyläosastolta löytyy löyly-, suola-, höyry- ja leposaunat, kontrastiallas ja hierontapisteet, virkistysallas hierontapisteineen, terapia-allas, porealtaat ja matala lastenallas.

Lue lisää

Tulevat keikat Tallinnassa

Bon Jovi Tallinnassa 2.6.2019

Legendaarinen Bon Jovi konsertoi Tallinnan Laululavalla sunnuntaina 2.6.2019.

Lue lisää ja varmista paikkasi keikalle!

Mitä tekemistä Tallinnasta löytyy?

Top 50 parhaat Tallinnan nähtävyydet

Ikaalisten Matkatoimisto suosittelee top 50 parhaat nähtävyydet Tallinnassa. Joukossa on vanhojen suosikkien ohella myös uusia kiinnostavia kohteita.

Tutustu Tallinnan nähtävyyksiin

Tallinnan ostokset

Tallinnasta löytyy viehättäviä pikkuputiikkeja, isoja kauppakeskuksia sekä paikallista käsityötä. Listasimme parhaat shoppailuvinkit tulevaa matkaa ajatellen.

Lue lisää Tallinnan ostoksista

Tallinna pyöräillen

Pyörän selässä pääset tututstumaan Tallinnaan ihan uudesta vinkkelistä.

Lue lisää pyörailystä Tallinnassa

Tallinnan tapahtumat 2019

Tallinna on täynnä musiikkia, taidetta, markkinoita, festivaaleja ja vaikka mitä muita tapahtumia. Lähde viihtymään.

Lue lisää Tallinnan tapahtumista

Tallinnan ravintolat

Tallinnan laaja ja laadukas ravintolavalikoima tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja.

Tutustu Tallinnan ravintolatarjontaan

Muita vinkkejä Tallinnaan

Luscher & Matiesen Viron Juomakulttuurin Museo

Museo esittelee Viron juomakulttuurin ja juomien valmistuksen historiaa sekä Luscher & Matiesenin yli 100 vuotiaan viinitehtaan jännittävän tarinan. Voit osallistua myös opastetuille kierroksille, jotka sisältävät maistiaisia!

Lue lisää

Türin kukkamarkkinat 2019

Viron keväinen työsesonki on jo vuosikymmeniä alkanut Türin kukkamarkkinoista, jotka järjestetään 17.-19.5.2019. Ikaalisten Matkatoimisto järjestää retken kukkamarkkinoille 18.5.

Lue lisää kukkamarkkinoista ja retkestä

Energian Oivalluskeskus

Vuosisadan vanhan sähkövoimalan uumenista löytyvä koko perheelle sopiva Enegian Oivalluskeskus tarjoaa paljon oivallus- ja oppimismahdollisuuksia. Noin 130 interaktiivista näyttelyesinettä kertovat sähkötalouden historiasta, sähkön keksimisestä, salamoista, uusiutuvista energiamuodoista, ydinenergiasta, äänestä ja optiikasta.

Lue lisää Energian Oivalluskeskuksesta

Rallia Tallinnan matkalla, LaitseRallyPark

LaitseRallyPark tarjoaa tekemistä kaikille autoista kiinnostuneille, sekä aikuisille että lapsille. Teemapuistossa voit mm. ajaa kartingia ja rallia ja sieltä löytyy suuri liikennepuisto, leikkitalo, sekä uniikki vanhojen autojen kokoelma.

Lue lisää

Tallinnan risteilyt

Tallinnan hotellimatkat

Tallinnan kylpylämatkat Kalev Spa, Meriton Spa ja Tallink Spa kylpylöihin

Kylpylälomat Tallinnan Viimsi kylpylään