Ikaalisten matkatoimisto
Paras tapa vaihtaa vapaalle

Tekemistä Tallinnassa

tallinna-viro-001

Vanhankaupungin kaduilla kulkiessasi lukuisat keskiaikaiset talot vaihtavat väriään ja muotoaan. Kapeat mukulakivikadut johdattavat kulkijan Raatihuoneen torille. Viehättävät holviravintolat ja terassit houkuttelevat makunautintoihin ja pienet puodit kutsuvat persoonallisille tuliaisostoksille. Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Shuttle-aluksella kestää vain 2 tuntia Helsingistä ja olet perillä.

Tallinnan vanhankaupungin miljöö on yksi koko Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Vanhan, vauraan hansakaupungin henki elää yhä vanhan Tallinnan kujilla.

1400–1500-luvuilla Tallinna oli Itämeren merkittävimpiä kauppapaikkoja matkalla Euroopasta Venäjälle. Vaikka kaupunki on kokenut lukuisia sotia ja miehityksiä, ovat vahvat puolustusmuurit suojanneet sitä vaurioilta. Tallinnan vanhakaupunki kuuluu historiallisen arvonsa takia Unesco:n maailmanperintöluetteloon.

Vanhan Tallinnan kadut ovat täynnä tunnelmallisia pieniä ravintoloita. Syöminen on Tallinnassa monin paikoin edullisempaa kuin Suomessa. Makuelämyksiä ja romantiikkaa löytää holvikellareista ja kesällä terassit levittäytyvät toreille ja mukulakivikaduille.

Tutustu Tallinnan nähtävyyksiin ja ravintoloihin. Käy myös kurkkaamassa matkablogiimme, josta saat paljon vinkkejä Tallinnan matkaasi.

Tutustu Tallinnaan

Tallinnan kaupunginosat ja alueet

Tallinnan eri kaupunginosista löytyy jokaiselle jotain. Kokosimme 6 suosituimman alueen parhaat vinkit. Tutustu ja varaa oma Tallinnan matkasi jo tänään!

Lue lisää

Voit ostaa lippuja Tallinnan kohteisiin helposti jo matkavarauksesi yhteydessä

Tallinnan TV-torni

Noin 9 kilometriä Tallinnan keskustasta sijaitseva Tallinnan TV-torni tarjoaa upeat näköalat ja monenlaisia aktiviteetteja.

Lue lisää

Tallinnan merimuseo - Lennusadam

Vuonna 2012 avattu Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla.

Lue lisää

Lippu KGB-Museoon

Tutustu Viru-hotellin yhteydessä olevaan KGB-museoon! Luvassa mielenkiintoisia tarinoita neuvostoajasta.

Lue lisää

Tallinnan eläintarha -liput

Tutustu pohjoisen jännittävimpaan eläinkokoelmaan! Kokoelmassa on yli 10 000 eläintä yli 500 eri lajista, mukaanlukien selkärangattomat. Eläintarhassa asustelee afrikannorsuja, amurintiikereitä, jääkarhuja, suippohuulisarvikuonoja ja paljon muita. Eläintarhan lähes 89 hehtaarin alalla löydät luonnollista metsää ja mielenkiintoisia puutarhoja – varaa vierailuasi varten reilusti aikaa.

Lue lisää

Muut retket

Tallinnan kiertoajelu

Ikaalisten Matkatoimisto järjestää Tallinnassa erilaisia retkiä sekä Neuvostovuodet -teemakiertoajelun. Voit myös ostaa etukäteen sisäänpääsyjä erilaisiin kiehtoviin museoihin ja nähtävyyksiin.

Lue lisää Tallinnan kiertoajelusta

Vanhankaupungin kiertokävely

Vanhankaupungin kiertokävelyllä pääset tutustumaan Vanhankaupungin kiinnostavaan historiaan sekä kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita muurien sisältä.

Lue lisää

Konsertit Tallinnassa

Guns N' Roses keikkalippu 16.7.2018

Rock-musiikin jättiläinen Guns N' Roses konsertoi Tallinnan Laululavalla maanantaina 16.7.2018.

Lue lisää ja varmista paikkasi keikalle!

Festarit Tallinnassa

Õllesummer-festivaali päivälippu

Legendaarinen kesän suurtapahtuma Õllesummer järjestetään taas 4.–6. heinäkuuta Tallinnan laulukentällä. Osta lippusi meiltä kätevästi etukäteen matkavarauksen yhteydessä!

Lue lisää

Sweet Spot Festival 27.-28.7.2018

Uusi kaupunkifestivaali Sweet Spot valloittaa Tallinnan heinäkuussa! Tallinnan Kulttuurikattilan alueella nähdään kansainvälisiä indie-musiikin, rockin, popin, jazzin ja elektronisen musiikin huippuesiintyjiä, kuten Mew, London Grammar, José Gonzáles ja Pyhimys.

Lue lisää

Rentoudu kylpylöissä, varaa sisäänpääsyliput tai kylpylähoidot matkavarauksen yhteydessä

Kylpylähoitoja Tallinnassa - kasvohoidot ja vartalohoidot

Tallinnan matkasi yhteydessä voit käydä rentoutumassa erilaisissa hoidoissa Tallinnan kylpylähotelleissa. Osta lisäpalveluna hoito Tallinnan hotellimatkasi yhteyteen!

Lue lisää

Atlantis H2O Aquapark Viimsissä

Viimsi-kylpylässä syksyllä 2015 avattu vesipuisto Atlantis H2O Aquapark tarjoaa iloa ja riemua pienille sekä vähän isommillekin vesipedoille.

Lue lisää H2O Aquaparkista

Tallinn Viimsi SPA:n SPA18+ spa- ja saunakeskus

Viimsin SPA18+ on ainoastaan aikuisille tarkoitettu spa- ja saunakeskus. Rentoudu upeassa ympäristössa Tallinnan matkasi yhteydessä. Tutustu!

Lue lisää

Mitä tekemistä Tallinnasta löytyy?

Tallinnan nähtävyydet

Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa monenkin matkan ajaksi. Olemme listanneet muutamia vinkkejä mielenkiintoisista käyntikohteista Tallinnassa.

Tutustu Tallinnan nähtävyyksiin

Tallinnan ostokset

Tallinnasta löytyy viehättäviä pikkuputiikkeja, isoja kauppakeskuksia sekä paikallista käsityötä. Listasimme parhaat shoppailuvinkit tulevaa matkaa ajatellen.

Lue lisää Tallinnan ostoksista

Tallinna pyöräillen

Pyörän selässä pääset tututstumaan Tallinnaan ihan uudesta vinkkelistä.

Lue lisää pyörailystä Tallinnassa

Tallinnan tapahtumat 2018

Tallinna on täynnä musiikkia, taidetta, markkinoita, festivaaleja ja vaikka mitä muita tapahtumia. Lähde viihtymään.

Lue lisää Tallinnan tapahtumista

Tallinnan ravintolat

Tallinnan laaja ja laadukas ravintolavalikoima tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja.

Tutustu Tallinnan ravintolatarjontaan

Muita vinkkejä Tallinnaan

Bagjump Activity Center

Kalarannassa sijaitsevassa Bagjump Activity Centressä voit hypätä bagjump-ilmatyynylle tai kokeilla suppausta. Keskus tarjoaa paljon hauskaa tekemistä koko perheelle.

Lue lisää Bagjump Activity Centeristä

Luscher & Matiesen Viron Juomakulttuurin Museo

Museo esittelee Viron juomakulttuurin ja juomien valmistuksen historiaa sekä Luscher & Matiesenin yli 100 vuotiaan viinitehtaan jännittävän tarinan. Voit osallistua myös opastetuille kierroksille, jotka sisältävät maistiaisia!

Lue lisää

Lauantaitanssit Viru hotellissa

Touko-kesäkuussa Viru hotellin Merineitsi ravintolassa järjestetään tanssit hyvien artistien ja hyvän ruoan kanssa.

Lue lisää

Energian Oivalluskeskus

Vuosisadan vanhan sähkövoimalan uumenista löytyvä koko perheelle sopiva Enegian Oivalluskeskus tarjoaa paljon oivallus- ja oppimismahdollisuuksia. Noin 130 interaktiivista näyttelyesinettä kertovat sähkötalouden historiasta, sähkön keksimisestä, salamoista, uusiutuvista energiamuodoista, ydinenergiasta, äänestä ja optiikasta.

Lue lisää Energian Oivalluskeskuksesta

Tallinnan risteilyt

Tallinnan hotellimatkat

Tallinnan kylpylämatkat Kalev Spa, Meriton Spa ja Tallink Spa kylpylöihin

Kylpylälomat Tallinnan Viimsi kylpylään