Tallinna pyöräillen

tallinna-viro-001

Tallinna on suomalaisten suosikkikohde. Varsinkin keskusta, vanhakaupunki ja sataman alue on tullut monille tutuksi risteilyjen, hotellimatkojen ja kylpylälomien muodossa. Jos näkymä alkaa tuntua liian tutulta, niin kannattaa tutustua Tallinnaan uudesta vinkkelistä.

Tallinna vaikuttaa äkkiseltään kaupungilta, jota ei kannata lähteä kiertämään pyörällä. Kaupungin alueella on kuitenkin noin 200 kilometriä pyöräteitä. Tallinnan suosituin tallinna-viro-038pyöräilyreitti lienee Viimsin ja Piritan suunnalle vievä rantatie, jonka varrelta löytyy monia nähtävyyksiä kuten Kadriorgin palatsi upeine puutarhoineen sekä puutarhan perällä sijaitseva Kumu, Tallinnan laululava, Viron historiallinen museo ja Piritan luostarin rauniot. Reittiä pitkin pääsee myös Tallinnan TV-Tornille.

Vastakkaiseen suuntaan keskustasta kohti Koplia ja Telliskiveä lähtee myöskin rantaa pitkin kulkeva Kulttuurikilometri, jonka pituus itse asiassa on 1,88 kilometriä. Reitti lähtee Linnahallin satamarakennuksen nurkalta ja sen varreltä löytyy esimerkiksi taidekeskus EKKM, Kalatori ja sen vieressä sijaitsevat ravintola ja design tori, Patarein vankila ja Merimuseo. Kulttuurikilometrin päättyessä reittiä voi jatkaa eteenpäin Koplin kaupunginosan läpi kohti Tellinkiveä. Telliskiven kaupunginosasta löytyy design kauppoja sekä kivoja kuppiloita ja ravintoloita.

Pyörän voi joko ottaa mukaan tai sen voi vuokrata paikan päällä. Suurin ja tunnetuin vuokraamo on Citybike. Citybike järjestää pyöräretkiä Tallinnassa, joiden kautta voi nähdä ihan uusia puolia ja maisemia. Hyväkuntoisia pyöräteitä pitkin pääsee monille nähtävyyksille, eikä tarvitse keskustan ruuhkista välittää. Pyörävuokrat sekä kierrosten sisällöt ja hinnat löytyvät Citybiken Internet-sivustolta. Kierrokselle voit lähteä omalla tai vuokrapyörällä.

Jos lenkkien pituudet epäilyttävät, niin Citybiken valikoimista löytyy myös sähköpyöriä. Retkelle voi myös lähteä koko perheen voimin, sillä lastenistuimia saa myös vuokralle. Pyöräretki sopii siis oikeastaan kenelle tahansa. Retki alkaa vanhastakaupungista, Citybiken toimistolta ja niitä tehdään ympäri vuoden, pois lukien marraskuu.

 

Tekemistä Tallinnassa

Ikaalisten Matkatoimisto suosittelee top 50 parhaat nähtävyydet Tallinnassa. Joukossa on vanhojen suosikkien ohella myös uusia kiinnostavia kohteita.

Tutustu Tallinnan nähtävyyksiin

Noin 9 kilometriä Tallinnan keskustasta sijaitseva Tallinnan TV-torni tarjoaa upeat näköalat ja monenlaisia aktiviteetteja.

Lue lisää

Vuonna 2012 avattu Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla.

Lue lisää

Vuosisadan vanhan sähkövoimalan uumenista löytyvä koko perheelle sopiva Enegian Oivalluskeskus tarjoaa paljon oivallus- ja oppimismahdollisuuksia. Noin 130 interaktiivista näyttelyesinettä kertovat sähkötalouden historiasta, sähkön keksimisestä, salamoista, uusiutuvista energiamuodoista, ydinenergiasta, äänestä ja optiikasta.

Lue lisää Energian Oivalluskeskuksesta

Tallinna on täynnä musiikkia, taidetta, markkinoita, festivaaleja ja vaikka mitä muita tapahtumia. Lähde viihtymään.

Lue lisää Tallinnan tapahtumista

Tutustu Tallinnan matkoihin ja varaa omasi

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Kylpylälomalla Tallinnassa saat unohtaa arjen kiireet ja hemmotella itseäsi. Ikaalisten matkatoimisto tarjoaa hyvän valikoiman kylpylöitä ja kylpyläpaketteja Tallinnassa.

Lue lisää Tallinnan kylpylälomista

Lähde Silja Europan 22 h risteilylle nauttimaan laivan viihteestä ja merimaisemissa. Jos taas haluat pikapyrähdyksen Tallinnaan, voit lähteä Tallinnan päiväristeilylle Tallinkin Star-laivoilla.

Lue lisää risteilyistä Tallinnaan