Ikaalisten matkatoimisto

Tallinnan merimuseo – Lennusadam

Tallinnan sataman vanhat vesitasohallit on remontoitu ja uudistettu interaktiiviseksi koko perheen näyttelyksi – kuuluisaksi Merimuseoksi. Vuonna 2012 avattu Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla. Voit tutustua 1930-luvun tyyliseen oikeaan sukellusvene Lembitiin (siinä voit käydä myös sisällä) ja vesitaso Short 184 nähdään luonnollisessa koossaan. Koe maailmanympärysmatka Keltaisessa sukellusveneessä, katsele akvaarion mereneläviä, kokeile lentosimulaattoria ja väistä miinat kun kauko-ohjaat pienoislaivaa altaassa! Tallinnan merimuseo on koko perheen paikka! Ikaalisten Matkatoimiston kautta voit ostaa koko perheen sisäänpääsyn Lentosataman Merimuseoon Tallinnassa.

Matkavarauksen yhteydessä voit varata liput koko perheelle merimuseoon ja voit vierailla omatoimisesti silloin kun haluat. 

 

Vaihtuva näyttely Sex & the Sea, 08.03.2019-19.01.2020

Näyttely merimiehen intohimosta ja kaipauksesta

Aluksia ovat jo vuosisatojen ajan koristelleet keulakuvat, jotka odottivat kärsivällisesti aikaa, jolloin voisi kuljettaa merimiehet taas kauas kotoa. Usein naista esittänyt keulakuva oli merellä vietettyjen viikkojen ja kuukausien aikana ainoa nainen aluksella,  ja se hallitsi olemassaolollaan kaikkea aluksella tapahtuvaa. Ulapasta tuli aluskangas mielikuvitukselle, jota ruokki merimiesten kaipaus. Aalloilla keinuva seycehllienpalmun hedelmä muistutti kauan kotoa poissa olevan merimiehen kuvitelmissa ihoa, joka herätti kaipauksen ja intohimon.
Vaikka merimies oli loputtomalta tuntuvan aallokon keskellä kapeissa tiloissa muiden miehistön jäsenten kanssa päivästä päivään ja hoiti rutiininomaisia tehtäviä, hän oli silti vapaa. Vapaa normeista, odotuksista ja velvollisuuksista, jotka ohjaavat kotielämää kiinteällä maalla. Meri luo uudenlaisen todellisuuden, jossa mielikuvitus ja eksoottisten satamien todellisuus kietoutuvat toisiinsa.
Rehellisten tunnustusten ja historiallisten esineiden avulla meille avautuva maailma on yhtä aikaa runollinen ja käytännöllinen, mystinen ja triviaali.
Siinä ovat sulassa sovussa sensuellit merenneidot ja helvetillisiä tuskia aiheuttavat sukupuolitaudit. Näitä asioita ovat merimiehet kokeneet ja kuvailleet kautta aikojen. Se on samalla arkinen ja ajaton maailma, joka painuu mieleen pitkäksikin aikaa.
Hollantilaisen multimediataiteilijan Saskia Boddeken näyttely “Sex & the Sea” suo meillekin mahdollisuuden merimiesten erityisen ja meille tuntemattoman vapauden kokemiseen.

 

Tallinnan hotellimatkat