Tallinnan merimuseo – Lentosatama

Tallinnan merimuseo on koko perheen paikka!

Tutustu 1930-luvun tyyliseen oikeaan sukellusvene Lembitiin, vaikka sisältäpäin! Ihastele vesitasoa Short 184 luonnollisessa koossaan! Koe maailmanympärysmatka Keltaisessa sukellusveneessä, katsele akvaarion mereneläviä, kokeile lentosimulaattoria ja väistä miinat kun kauko-ohjaat pienoislaivaa altaassa!

Kaupungin sataman vanhat vesitasohallit on remontoitu ja uudistettu interaktiiviseksi koko perheen näyttelyksi – kuuluisaksi Merimuseoksi. Vuonna 2012 avattu Lentosataman Merimuseo esittelee Viron merenkulun ja merisodankäynnin historiaa koko perheelle sopivalla, erittäin kiehtovalla tavalla. Ikaalisten Matkatoimiston kautta voit ostaa koko perheen sisäänpääsyn Lentosataman Merimuseoon Tallinnassa.

Matkavarauksen yhteydessä voit varata liput koko perheelle merimuseoon ja voit vierailla omatoimisesti silloin kun haluat. 

 

Vaihtuvat näyttelyt

1944 – SUURI PAKO, 22.08.2019-30.06.2020

Lentosataman audiovisuaalinen näyttely “1944 – SUURI PAKO” silloisista kohtalonhetkistä kysyy: lähteäkö vaiko jäädä? Ja jos päätetään lähteä, niin mihin ja kuinka pitkäksi aikaa? Kuinka vaikeaa on jättää taakseen läheiset ja kotimaa? Miten Viron käy?

Näyttely kertoo seitsemän pakotarinaa, jotka kuljettivat virolaiset Ruotsiin, Suomeen ja Saksaan. Suurin osa pakolaisia oli lähtöisin Viron rannikkoseuduilta, saarilta ja suuremmista kaupungeista. Matkaan lähdettiin auton tai hevosvankkureiden kyydissä, polkupyörällä tai jopa kävellen. Meri ylitetiin pienellä kalastusveneellä tai isommalla aluksella. Mantereella pommiteltiin junia ja autoletkoja, merireitit oli miinoitettu. Saksaan ja saksalaisten miehittämille alueilla saapui perille 42 000 ja Ruotsiin noin 27 000 Viron asukasta.

Lentosataman kiinteässä näyttelyssä on esillä kaksi pakolaisten käyttämää venettä. Toisella niistä pakenivat Jumindan niemimaalta lähteneet nuorimiehet Toisen maailmansodan alkaessa Suomeen ja sieltä vuoden kuluttua perheittensä kanssa Ruotsiin. Toisella veneellä pakenivat Ruotsiin Saarenmaan rannikkokylän miehet, joista yhden onnistui hakea isommalla veneellä myös perheensä luoksensa Ruotsiin.

Tilapäinen näyttely ”1944 – SUURI PAKO” Lentosataman pienessä näyttelysalissa tarjoaa erilaisen ympäristön ja koskettavia tarinoita. Vieras voi täällä tutustua paenneiden virolaisten tarinoihin, tosin vain muutamaan monista, mutta jokainen niistä on ainutlaatuinen.

 

AIKAMATKA SATAMISSA, 07.03.-30.08.2020

Merenkulku ja satamat ovat ajan myötä muuttuneet. Mitä ikinä tapahtuukin, satama pysyy edelleen paikkana, jonne suunnataan ja jonne odotetaan saapuvan. Tässä näyttelyssä matkustetaan äänien ja kuvien kannattelemina Viron satamien yli ja kerromme niiden historiasta ja nykyhetkistä.

Tallinnan hotellimatkat