Top 50 parhaat Tallinnan nähtävyydet

Tässä listauksessa on lyhyesti esitelty Ikaalisten Matkatoimiston suositukset Tallinnan parhaista nähtävyyksistä.

Listaltamme löytyy vanhojen perinteisten nähtävyyksien lisäksi uusia kiinnostavia kohteita.

matkatoimisto suosittelee

Top 10 historialliset nähtävyydet
Top 10 Vanhakaupunki
Top 10 museot
Top 10 kaupunkikulttuuri ja kaupungin eri osat
Top 10 nähtävyydet lapsiperheille

Top 10 historialliset nähtävyydet

tallinna-viro-058 1. Vanhakaupunki

Tallinnan Vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on kaupungin suosituin nähtävyys. 1200-1500 -luvuilla rakennettu kaupunki tunnettiin nimellä Reval. Vanhakaupunki muodostuu kahdesta osasta, alakaupungista ja Toompeasta eli yläkaupungista, jotka ovat olleet aikoinaan erillisiä kaupunginosia. Vanhakaupunki tarjoaa paljon nähtävää, ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja hotelleita.

viro-tallinna-patarei-001 2. Patarein merilinnoitus (Kalaranna 2)

Vaikuttava Patarein merilinnoitus on sekä arkkitehtoninen muistomerkki että neuvostoajan synkkä vankila. Tällä hetkellä merilinnoitus on suljettuna, eikä sen sisätiloissa ole mahdollista vierailla. Ulkoa vankilan pystyy näkemään Beetan promenadilta.

Katso Syö Matkusta Rakasta -bloggaajan kokemuksia Patareista.

Tallinnan vanhankaupungin muurit

 3. Kaupunginmuurit

Tallinnan kaupunginmuuria on alettu rakentamaan jo 1265, mutta nykyinen ulkonäkö on peräisin 1300-luvulta. Muuri on ollut peräti 3 kilometriä pitkä ja siinä on ollut 46 tornia. Nykyisin muurista on jäljellä 1,9 kilometriä ja 20 tornia. Vanhankaupungin muuri tulee varmasti tutuksi, kun vierailet Talllinnassa. Muurin sisäpuolelle on myös mahdollista päästä vierailemaan.

viro-tallinna-bastion-tunneli-001 4. Bastionin tunnelit (Komandandi tee 2)

1600-luvun lopulla Tallinnan alle on rakennettu puolustustunneleita. Osa tunneleista oli unohdettuina, kunnes ne löydettiin 2003. Vähäisellä käytöllä olleet tunnelit toimivat toisen maailmansodan aikana pommisuojina. Tunneleihin on mahdollista tutustua opastetuilla kierroksilla. Tunneleihin kuljetaan Kiek in de Kökin keskiaikainen puolustustornin kautta. Tornin museossa esitellään mm. keski-aikaista elämää.

tallinna-viro-025 5. Kadriorgin palatsi ja puisto

Kadriorgin palatsi on valmistunut 1718 Pietari Suuren tilauksesta. Barokkipalatsissa toimii tällä hetkellä Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen museo. Palatsin ympärillä on upea puisto, jossa on mm. Joutsenlampi ja japanilainen puutarha. Alueelta löytyy myös muita rakennuksia, kuten vartiotupa, vierastalo, paviljonki ja keittiörakennus, joista viimeisessä toimii Mikkelin museo.

tallinna-linnahall-002 6. Linnahall

Moskovan kesäolympialaisiin 1980 valmistunut Linnahall on alunperin kulttuuri- ja urheilukäyttöön valmistunut kompleksi. Suuren rakennuksen sisällä on mm. 4200-paikkainen sali ja jäähalli. Rapistumaan päässyt rakennus on ollut suljettuna jo useiden vuosien ajan, ja sitä on päässyt katsomaan vain ulkoa. Suunnitelmia Linnahallin kunnostamisesta mm. konferenssikeskukseksi on olemassa.

metsakalmistu-tallinna-001 7. Metsäkalmisto

Viron tunnetuin hautausmaa, Metsäkalmisto, sijaitsee Piritan alueella Kloostrimetsassa. Hautausmaalle on sen perustamisen (1933) jälkeen haudattua monia kuuluisia virolaisia. Luonnonläheisellä hautausmalla ovat haudattuina  mm. kirjailija Eduard Vilde, Viron ensimmäinen presidentti Konstantin Päts ja laulaja Georg Ots. Alueella on yksi rakennus, funktionalistinen siunauskappeli.

viimsi-spa-033 8. Viimsin ulkomuseo

Ulkomuseo sijaitsee Viimsin romanttisella rannalla. Täällä pääsee tutustumaan vanhan rannikkokulttuurin elämään. Kingun rannikkotila muodostaa museon keskuksen. Tilalla on eletty kalastuksen ja maanviljelyn avulla ja siihen kuuluuvat mm. 1820-luvun riihiasumus, 1900-luvun alun asuintalo ja navetta. Museossa on myös kaksi vanhaa kalastajatorppaa ja verkkovajoja. Täällä saa hyvän käsityksen ihmisten elämästä rannikolla.

tallinna-viro-006 9. Piritan luostarin rauniot

Piritan luostarin rauniot ovat ainutlaatuinen historiallinen nähtävyys Virossa. Piritan luostarin historia alkaa vuodesta 1407. Keskiaikainen luostari on ollut raunioina vuodesta 1577 saakka Iivana Julman joukkojen tuhottua sen Liivinmaan sodissa. Uusi luostarirakennus on avattu vuonna 2001. Luostarin raunioilla pääsee maksutta lokakuusta maaliskuulle katsomaan mm. massiivista julkisivua ja hautausmaata. Rauniopuistossa järjestetään kesäisin myös konsertteja.

tallinna-maarjamae-linna-001 10. Maarjamäen linna

Maarjamäen linna on valmistnut 1874. Nykyisin Viron historiallisena museona toimiva rakennus on aiemmin ollut lomailupaikka, kreivin kesäasunto, yökerho sekä lentokoulu. Perusnäyttely esittelee Viron tasavallan historiaa 100 vuoden ajalta, sen syntymästä nykypäivään. Alueella on myös mm. elokuvamuseo, virolaisesta populaarimusiikista kertova näyttely sekä ravintola.

Palaa sivun alkuun

 

Top 10 Vanhakaupunki

tallinna-viro-023 1. Katariinankuja (Vene 12)

Tämä kuvauksellinen, suojaisa kuja kulkee entisen Pyhän Katariinan kirkon vieressä. Kujalla pääset aistimaan keskiaikaisen kaupungin tunnelmaa. Katariinankujan varrella toimii Katariinan kilta, jonka käsityöammattilaiset valmistavat perinteisin menetelmin mm. lasia, koruja, hattuja ja tilkkutöitä. Avoimissa studioissa pääsee seuraamaan käsityöläisten työskentelyä.

viro-tallinna-vanhakaupunki-apteekki-001 2. Raadinapteekki (Raekoja plats 11)

Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti toimiva apteekki löytyy Tallinnasta, Raatihuoneen torilta. Apteekki on perustettu jo vuonna. 1422. Venäjän tsaarikin on aikoinaan tilannut lääkkeensä tästä apteekista. Aikoinaan marsipaani on ollut yksi hittituotteista tässä apteekissa. Apteekki toimii edelleen, ja sen sivuhuoneessa pääsee tutustumaan 1600-1900-luvun sairaanhoidon esineistöön.

viro-tallinna-090 3. Olavisten kirkko ja torni

Itse kirkko on rakennettu jo joskus 1200-luvulla, mutta sen nykyinen goottilaistyylinen ulkoasu on peräisin 1500-luvulta. Olavisten kirkon 159 metriä korkea torni on ollut maailman korkein rakennus vuosina 1549-1625. Nykyisin kirkon torni on 124 metriä korkea ja se on yksi kaupungin symboleista. Kirkon tornissa on mahdollista vierailla ja palkintona torniin kiipeämisestä on upeat maisemat.

viro-tallinna-091 4. Stenbockin talo

Viron tasavallan hallitus ja valtionkanslia ovat toimineet vuonna 1792 valmistuneessa Stenbockin talossa vuodesta 2000 alkaen. Alunperin taloa on alettu rakentamaan oikeuslaitokselle, mutta ollut kartanonomistaja Jakob Pontus Stenbockin kaupunkipalatsi valtion rahoituksen keskeytymisen jälkeen. Rakennusta pääsee ihastelemaan Snellin puistosta ja Patkulin näköalatasanteelta.

viro-tallinna-092 5. Kohtuotsan näköalatasanne

Yksi kaupungin suosituimmista näköalapaikoista, kuin myös valokuvauspaikoista, on Kohtuotsan näköalatasanne. Tasanteelta aukeaa upea panoraamamaisema Vanhankaupungin punatiilisten kattojen ja tornien yli, taustana moderni keskusta. Täältä näkee myös sataman ja Piritan alueelle asti, jossa siintää mm. TV-torni. Kesäaikaan näköalatasanteella toimii myös kahvila.

mestaripiha-tallinna-001 6. Mestaripiha (Vene tn 6)

Tallinnan käsityöperinnettä pitää yllä Mestaripiha. Vanhankaupungista löytyy tunnelmallinen ja rauhallinen sisäpiha, josta voi ostaa käsitöitä, kuten keramiikkaa, koruja ja raudasta tehtyjä tuotteita sekä vierailla galleriassa. Mestaripihalta löytyy myös Chocolaterie Pierre, jossa kannattaa poiketa kahvilla ja nauttimassa suklaasta 1800-luvun sisustuksen keskellä tai hyvällä säällä ulkoterassilla.

tallinna-viro-028 7. Aleksanteri Nevskin katedraali

Toompean kukkulalla sijaitseva Aleksanteri Nevskin katedraali on Tallinnan suurin ortodoksikirkko. Seka tyyliä edustava kirkko on valmistunut vuonna 1900. Kaupungin mahtavimmat kirkonkellot löytyvät myös tämän kirkon tapuleista. Yli 10 kellon joukossa on myös Tallinaan suurin, 15 tonnia painava kirkonkello. Koristeellisen kirkossa kannattaa tutustua sen sisätiloissa oleviin mosaiikkeihin ja ikoneihin.

viro-tallinna-raatihuone-tori-002 8. Raatihuone

Tallinnan goottilaistyylinen raatihuone on valmistunut 1404. Keskiajalla raatihuone on ollut yksi kaupungin tärkeistä kohtauspaikoista ja tänä päivänäkin monen turistin suunta on Tallinnan raatihuoneen tori. Nykyisin raatihuoneella järjestetään mm. konsertteja. Kesäisin on mahdollista vierailla raatihuoneen museossa sekä tornisssa. Tallinnan raatihuone on Pohjois-Euroopan ainoa jäljellä oleva goottilainen raatihuone.

viro-tallinna-082 9. Neitsyttorni

Alkuperäinen Neitsyttorni on rakennettu  1370-1373, mutta sitä on korotettu ja muokattu 1400-luvulla. Torni on tuhoutunut 1500-luvun Liivinmaan sodissa. 1800-1900-luvun taitteessa torni on ollut asuinkäytössä ja vuonna 1968 on aloitettu mittavat rakennustyöt. Tornia on remontoitu myös äskettäin, ja nykyisin siellä toimii kahvila ja museo. Kaupunginmuurilta pääsee ihastelemaan näkymiä.

tallinna-maiasmokk-001 10. Kahvila Maiasmokk

Maiasmokk on Viron vanhin toimiva kahvila. Kahvila on sijainnut samassa paikassa vuodesta 1864, ja myös sen sisutus on pysynyt lähes samana 100 vuoden ajan. Marsipaanin historiaan pääsee tutustumaan kahvilan yhteydessä olevassa marsipaanihuoneessa. Täällä on esillä lähes 200 marsipaanihahmoa. Marsipaanihuoneessa voi seurata taitelijan työskentelyä hänen maalatessaan marsipaanihahmoja.

Palaa sivun alkuun

 

Top 10 museot

merimuseo-lentosatama-004 1. Lentosatama, Viron merimuseo

Vanhoihin vesitasohalleihin rakennettu Lentosatama (Lennusadam) on ultramoderni merimuseo, joka kertoo merestä, merenkulusta ja merisodankäynnistä. Museo on mielenkiintoinen vierailukohde niin aikuisille kuin lapsille. Museossa pääsee tutustumaan mm. toisen maailmansodan aikana käytössä olleeseen sukellusveneeseen ja luonnollisessa koossa olevaan Short 184 -vesitasoon. Simulaattoreiden avulla voit lentää Tallinnan yllä ja navigoida Tallinnanlahdella.

sokos-hotel-viru-018 2. KGB-museo (Viru Väljak 4, Viru-hotelli)

Viru-hotellin 23. kerroksessa sijaitsee pieni, mutta mielenkiintoinen museo. Opastetulla kierroksella tutustutaan Viru-hotellin yläkerrassa sijaitsevaan KGB-museoon ja Tallinnan salattuun historiaan. Museossa päästään näkemään esineistöä ajalta, jolloin KGB on vakoillut henkilökuntaa ja asiakkaita täältä hotellin ylimmästä kerroksesta. Kysy KGB-museon lippuja Tallinnan hotellimatkavarauksen yhteydessä Ikaalisten Matkatoimistosta!

viro-tallinna-kumu-001 3. Taidemuseo Kumu

Kumu on valmistunut vuonna 2006 ja toimii Viron taidemuseon päärakennuksena. Euroopan vuoden museoksi se on valittu 2008. Perusnäyttelyssä on esillä virolaista taidetta 1700-luvulta vuoteen 1991. Vaihtuvat näyttelyt käsittelevät niin virolaista kuin kansainvälistä taidehistoriaa ja nykytaidetta. Rakennuksessa on myös mm. kirjasto, konservointi-restaurointiosasto ja koulutuskeskus.

viron-juomakulttuurimuseo-009 4. Virolaisen juomakulttuurin museo (Toom-Rüütli tn 10/1)

Museossa pääsee tutustumaan Luscher & Matiesenien viinitehtaan vaiheisiin sekä virolaiseen alkoholin valmistukseen. Museo on valittu 2017 World Luxury Travel Awards voittajaksi kategoriassa Viron ”Unique Experience”. Museo on samalla paikalla kuin viinitehtaan tilat olivat Viron ensimmäisen itsenäisyyden aikana.

viro-tallinna-ulkoilmamuseo-001 5. Viron ulkomuseo

Rocca al Maressa sijaitseva Viron ulkomuseossa on mahdollista tutustua virolaiseen elämään 1700-1900-luvuilla. Museossa on esillä mm. kirkko, koulu, kyläkauppa, paloasema, myllyjä ja paljon muuta. Tämä on loistava retkikohde myös lapsiperheille. Käsitöitä on myynnissä museopuodissa ja perinneruokia tarjolla kyläkievarissa. Museossa on myös paljon erilaisia tapahtumia.

tallinna-arkkitehtuurimuseo-001 6. Viron arkkitehtuurimuseo

Viron arkkitehtuurimuseo sijaitsee historiallisessa makasiinirakennuksessa, vanhassa suolavarastossa Rotermannin korttelissa. Museon pienoismallikokoelma esittelee Viron arkkitehtuuria 1900-luvulla. Näyttely muuttuu koko ajan, kun kokoelma täydentyy uusilla malleilla ja toisinaan esillä on myös vanhempia malleja. Museossa on myös muita kokoelmia ja vaihtuvia näyttelyitä. Museo sopii niin turisteille, ammattilaisille kuin koululaisillekin.

tallinna-miehitysmuseo-001 7. Miehityksen ja vapauden museo

Vabamu, miehityksen ja vapaudenmuseo kertoo Viron lähihistoriasta. Museossa on esillä tarinoita rikoksista ihmisyyttä vastaan. Näiden kohtaloiden kautta on mahdollista oppia arvostamaan oikeudenmukaisuutta ja vapautta. Esillä on autenttisia kertomuksia mm. uhreilta, syyllisiltä, rikoskumppaneilta ja vapaustaistelijoilta. Näyttelyssä kuljetaan e-oppaan avulla, joka on saatavilla myös suomeksi.

paksu-margareeta-002 8. Viron merimuseo

Paksu Margareetan tykkitornissa avautuu syksyllä 2019 remontin jälkeen Viron merimuseo. Yhdessä jyhkeimmistä torneista sijaitseva museo on omistettu Viron merenkulun historialle. Paksu Margareetan torni on toiminut historiansa aikana ruuti- ja asevarastona sekä vankilana. Alunperin torni on rakennettu niin kaupungin suojaamiseksi kuin tekemään vaikutuksen mereltä saapuviin vieraisiin.

tallinna-nigulisten-kirkko-001 9. Nigulisten museo ja kirkko

Nigulisten kirkko on rakennettu 1200-luvulla. Viron suurin vanhemman kirkkotaiteen näyttelyistä löytyy tästä kirkosta. Kirkon sakastissa on esillä hopeaesineitä, jotka ovat kuuluneet ammattikunnille, killoille ja kirkoille. Kirkosta löytyy myös yli 500 vuotta vanha maalaus, Bernt Notken Kuolemantanssi, joka on kenties yksi Tallinnan kuuluisimmista taideteoksista. Alunperin taideteos on ollut jopa 30 metriä pitkä.

pollo-lintu-001 10. Viron luonnontieteellinen museo

Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva Viron luonnontieteellinen museo esittelee Viron luontoa. Perusnäyttelyssä pääsee tutustumaan Viron niittyihin, metsiin sekä jokien ja järvien rantoihin. Museosta löytyy myös huone, jossa pääsee koskemaan, näkemään, kuulemaan ja haistamaan maailmaa eläinten aistein. Museoon on saatavilla myös suomenkielinen nettipohjainen audioguide.

Palaa sivun alkuun

 

Top 10 kaupunkikulttuuri ja kaupungin eri osat

rottermanni-tallinna-viro-001 1. Rotermannin kortteli

Satama-alueen lähellä sijaitseva vanha tehdasmiljöö on muutettu uudeksi ostos- ja kulttuurikeskukseksi. Vanhojen rapistuneiden tehdasrakennusten alue on kunnostettu upeaksi alueeksi, josta löytyy niin kauppoja, ravintoloita kuin kulttuurielämää. Rotermannin alueella voi viettää rauhallista kaupunkielämää ihastelemalla alueella yhdistyviä historiallisia ja nykyaikaisia rakennuksia.

viro-tallinna-kalamaja-093 2. Kalamaja ja Telliskivi

Kalamaja on ollut viime vuosina yksi Tallinnan trendikkäimmistä kaupunginosista. 1920-1930-luvuilla työläisten asunnoiksi rakennetut kaksi- ja kolmikerroksiset puukerrostalot ovat alueelle tunnusomaisia ja luovat omaa viehätystään. Telliskivi-keskus on vanhasta tehdasmiljööstä muotoutunut suosituksi alueeksi, josta löytyy mm. kulttuuria, ravintoloita ja kauppoja.

viro-tallinna-094 3. Balti Jaama Turg

Tallinnan rautatieaseman vieressä ollut tori sai täysin uuden ilmeen 2017, kun Balti Jaama Turg avattiin remontin jälkeen. Moderni tori (tai kauppahalli) on viihtyisä paikka, josta löytää yhden katon alta hedelmiä, vihanneksi, kalaa, lihaa, käsitöitä ja leipomotuotteita. Lisäksi alueelta löytyy mm. kuntosali, kahviloita, ravintoloita ja oma panimo. Päivittäisten ostosten lisäksi torille kannattaa suunnata esimerkiksi lounaalle.

viro-tallinna-noblessner-002 4. Noblessner

Tallinna laajenee ja uusiutuu kovaa vauhtia. Yksi uusista rakenteilla olevista alueista, Noblessner, löytyy Merimuseon vierestä Kalamajan läheltä. Alueella on vuonna 2010 avattu jahtisatama ja vuonna 2018 alueelle on avattu gourmet-ravintola. Alueen olisi tarkoitus olla lopullisesti valmis 2027, jolloin vanhat tehdasrakennukset ovat kunnostettu ja uudet rakennukset valmistuneet.

viro-tallinna-095 5. Vapaudenaukio

Tallinnan Vanhankaupungin laidalla oleva Vapaudenaukio symboloi virolaisuutta ja vapautta. Aukio on kansan suosima kohtauspaikka, joka toimii areenana paraateille ja fanfaareille. Aukion laidoilla näkee 1930-luvun arkkitehtuuria. Uudemman lisä aukio on saanut massiivisesta pilarista, Viron vapaudenpatsas, joka on pystytetty vapaussodan muistolle vuonna 2009.

tallinna-nomme-001 6. Nõmme

Nõmmen kaupunginosa Tallinnan lounaisreunalla on vastakohta keskustan lasisille rakennuksille ja kaupungin vilinälle. Nõmmea voisi luonnehtia pieneksi maalaiskaupungiksi, jossa metsäisellä alueella on 1920-1930 -luvun omakotitaloja. Paikallinen tori on avattu jo vuonna 1908 ja tulipalon jälkeen uusi torirakennus on avattu 2010. Torilta löydät virolaisia tuotteita. Nõmmesta löytyy myös oma linna, Glehnin linna.

swissotel-tallinn-025 7. Tallinnan ravintolat

Tallinnasta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia ravintoloita. Tarjolla on niin fine diningia kuin gastropubia ja ravintoloita keskiaikaisesta moderniin tyyliin. Ravintoloita löytyy niin vanhoista tehdasrakennuksista kuin Vanhankaupungin taloista ja uusista moderneista taloista. Keskustan lisäksi kannattaa tutustua myös keskustan ulkopuolisiin ravintoloihin. Ennakkovaraus on usein suositeltava.

tallinna-kultuurikatel-001 8. Kulttuurikattila

Lähellä keskustaa ja satamaa sijaitseva entinen Tallinnan kaupungin sähkölaitos on saanut uuden elämän Kulttuurikattilana, joka on luovuuskeskus ja tapahtumapaikka. Festivaalien ja tapahtumien lisäksi täällä on erilaisia työpajoja, konferensseja ja seminaareja. Tapahtumia on mm. joulumarkkinoista musiikkifestivaaleihin. Vuonna 2017 Kulttuurikattila on valittu Viron parhaaksi matkailukohteeksi.

Laululava-Tallinna-001 9. Laululava

Laululava on suosittu esiintymispaikka, jossa ovat esiintyneet maailman huiput (mm. Lady Gaga, Guns N´Roses, Robbie William). Joka viides vuosi järjestetään laulujuhlat, jotka kokoaa yhteen noin 25000 esiintyjää ja 100000 katsojaa. Alueella järjestetään myös erilaisia muita tapahtumia, kuten käsityömessut. Puistoalueelle on tapahtumien ulkopuolella vapaapääsy ja laululavan tornissa on mahdollista käydä ihailemassa maisemia.

tallinna-viro-006 10. Tallinnan keskiaikapäivät

Tallinnassa vietetään vuosittain perinteisiä keskiaikapäiviä. Keskiaikapäivät ovat aikamatka Revalin kaupunkiin 500 vuotta taaksepäin. Perinteisesti tapahtumaa on vietetty heinäkuussa. Raatihuoneen tori on toiminut jo Hansaliiton aikaan markkinapaikkana, kuten nytkin kauppiaiden ja käsityöläisten täyttäessä sen. Mestarit, kisällit ja oppipojat esittelevät taitojaan ja näyttelijät sekä trubaduurit viihdyttävät yleisöä.

Palaa sivun alkuun

 

Top 10 nähtävyydet lapsiperheille

viro-tallinna-087 1. Tallinnan TV-torni

Tallinnan 1980-luvulla rakennettu 314 metriä korkea TV-torni on Viron korkein rakennus. TV-tornissa kävijät aloittavat vierailunsa tornista kertovalla 3D-elokuvalla, jonka jälkeen voi tutustua tornin historiasta kertovaan interaktiiviseen näyttelyyn. Tornissa on myös näköalatasanne ja kahvila 170 metrin korkeudessa. Voit ostaa lipput TV-torniin ennakkoon Tallinnan hotellimatkavarauksesi yhteydessä. Tutustu myös TV-Tornin reunallakävelyyn.

energian-oivalluskeskus-001 2. Energian oivalluskeskus (Pohja pst 29)

Entisen Tallinnan sähkölaitoksen tiloihin on rakennettu moderni koko perheen tiedekeskus. Museossa pääsee itse kokeilemaan ja tutkimaan fysiikan ilmiöitä. Ainutlaatuinen salama-show antaa mahdollisuuden tutustua tarkemmin salamoiden käyttäytymiseen. Tiedekeskuksessa on myös planetaario, jossa mielenkiintoisia esityksiä. Sijainti sataman ja keskustan välittömässä läheisyydessä on perheille ideaali.

tallinna-elaintarha-011 3. Tallinnan eläintarha

Tallinnan eläintarha sijaitsee vastapäätä Rocca al Mare -kauppakeskusta ja sinne pääsee helposti omalla autolla, taksilla tai julkisilla kulkuvälineillä. Eläintarha avattiin 1937, kun Helsingissä voittanut Viron ammuntajoukkue toi pokaalin lisäksi mukanaan lahjaksi saadun ilveksen poikasen Ilun. 87 hehtaarin laajuiselle metsämaalle levittäytyvä eläintarha voi ylpeillä pohjoisen Euroopan parhailla kokoelmilla.

blogi-taru-tallinna-kadriorg-miiamilla-003 4. Kadriorgin lastenmuseo Miiamilla

Lastenmuseo Miiamilla toimii Kadriorgissa 1930-luvulla rakennetussa paviljongissa. Museon kohderyhmä on 3-11-vuotiaat lapset ja sopiikin retkikohteeksi etenkin perheen pienemmän väen kanssa. Museossa on mm. monipuolinen leikkihuone, vanha kauppa ja posti, joissa lapset pääsevät leikkimään. Kaikkiin esineisiin saa koskea. Museossa on oma kahvila ja museon edessä iso leikkipaikka. Keskustasta paikalle pääsee kätevästi raitiovaunulla.

tallinna-viro-015 5. Nõmmen seikkailupuisto

Nõmmen alueella on seikkailupuisto, josta löytyy kiipeilyratoja niin lapsille kuin aikuisille. Mikäli haluaa kiertää kaikki kuusi rataa, kannattaa aikaa varata arviolta vähintään 3 tuntia. Alle 115 cm -pitkille on oma naperoalue. Seikkailupuisto on auki vain kesäisin, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa puiston kotisivuilta aina ennen vierailua. Seikkailupuisto on urheilukeskuksen yhteydessä, jossa on mahdollista mm. uida ja pelata rantalentistä.

nuku-muuseum-tallinn-001 6. Nukketeatterimuseo NUKU

Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva Nukketeatterimuseo NUKU tarjoaa mahdollisuuden kaiken ikäisille ihmisille tutustua taianomaiseen teatterimaailmaan. Esillä on nukketeatterin historiaa sekä nukkeja eri puolilta maailmaa. Rohkeimmat vierailijat kurkistavat ”kauhukamariin”, jossa esillä ovat pelottavimmat nuket. Opi, kokeile ja näe NUKU-museossa.

viimsi-spa-h2o-vesikeskus-092 7. Atlantis H2O Aquapark

Viimsi Spa -kylpylän yhteydessä toimiva Atlantis H2O Aquapark -vesipuistossa on lukuisia hauskoja vesilaitteita lapsille. Monipuolisesta lasten kylpylästä löytyy mm. aalto- ja virtausallas, erilaisia vesiliukumäkiä ja alue pienemmille lapsille. Pisin liukumäki on yli 120 metriä pitkä. Atlantis on Viimsi Span yhteydessä, josta löytyy mm. majoitusta, hoitoja, ravintola, elokuvateatteri sekä lasten leikkihuone.

tallinna-maarjamae-linna-001 8. Lasten tasavalta

Maarjamäen linnasta löytyy 5-12-vuotiailla lapsille suunnattu oma osio, lasten tasavalta. Täällä lapset pääsevät oppimaan leikin merkeissä tasavaltaan liittyvistä asioista mm. äänestämällä presidentin vaaleissa, tapaamalla lasten tasavallan pääministerin sekä osallistumalla lakien tekemiseen. Lasten tasavallassa tutuiksi tulevat valtioille tärkeät symbolit, esineet ja vallanpitäjät. Maarjamäen linnan alueelta löytyy myös leikkipaikka lapsille.

videopeli-001 9. LVLup!

Mikäli lapsia ja nuoria on vaikea saada museoon, tämä museo saattaa olla heitä varten. Baltian maiden ensimmäinen interaktiivinen videopelimuseo LVLup! sijaitsee ARS-taidekorttelissa. Pysyvä näyttely esittelee elektronisten pelien historiaa ja taustaa. Mikä parasta lapsien ja nuorien mielestä, museossa pääsee myös pelaamaan! Museossa on lisäksi vaihtuvia näyttelyitä ja retrokauppa.

trampoliini-ihminen-001 10. Super Skypark

Vuonna 2018 avatussa T1 Mall of Tallinn -kauppakeskuksessa sijaitseva Super Skypark on monipuolinen viihdekeskus. Super Skypark mainostaa heiltä löytyvän Euroopan suurimman trampoliinipuiston. Trampoliinien lisäksi Super Skyparkin yli 7000 neliöstä löytyy mm. SkyLab-tiedekeskus, törmäilyautoja sekä 360° ja 7D -elokuvateatterit.

Palaa sivun alkuun

Tutustu Tallinnan matkoihin ja varaa omasi!

Tallinna on suomalaisten suosituin matkakohde. Vain 2 tuntia Helsingistä Tallink Siljan shuttle-laivalla ja olet perillä. Kaupungin kehitys ja vetovoima on uskomaton. Vanhakaupunki ja moderni keskusta tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa hotellimatkalle.

Lue lisää Tallinnan hotellimatkoista

Kylpylälomalla Tallinnassa saat unohtaa arjen kiireet ja hemmotella itseäsi. Ikaalisten matkatoimisto tarjoaa hyvän valikoiman kylpylöitä ja kylpyläpaketteja Tallinnassa.

Lue lisää Tallinnan kylpylälomista

Lähde Silja Europan 22 h risteilylle nauttimaan laivan viihteestä ja merimaisemissa. Jos taas haluat pikapyrähdyksen Tallinnaan, voit lähteä Tallinnan päiväristeilylle Tallinkin Star-laivoilla.

Lue lisää risteilyistä Tallinnaan