Lippu AHHAA-Tiedekeskukseen

AHHAA-tiedekeskus on Baltian suurin ja nykyaikaisin. Täällä voi tutustua leikkien tieteeseen ja teknologiaan – katso omin silmin, kosketa omin käsin, kokeile ja keksi. AHHAA:n tunnuslause on: “Ajatellaan leikkisästi!”

AHHAAssa voit katsoa ja kokeilla “kokeile itse” -tyyppisiä näyttelyesineitä 3000 neliömetrillä sekä katsoa puolen vuoden välein vaihtuvia teemanäyttelyitä. AHHAAssa on  mm. Tarton yliopiston lääketieteellinen kokoelma, josta osa on jo vuodelta 1803!
Se on  jotakin sellaista, mitä Suomessa ei tule vastaan! Uskallatko kurkata, mitä kaikkea lasipurkkeihin on säilötty? Teknologia-salissa voit ottaa itsestäsi 360-asteisen kuvan, kulkea pyörivässä tunnelissa ja nostaa itsesi torniin omilla käsivoimillasi – sekä tulla sieltä alas. Kokeile myös ottaa itsestäsi valokuva räjähtävän ilmapallon kanssa ja muista kurkata kolmannen kerroksen parvella olevaa matematiikkanäyttelyä  “Ahaa, kuutioina! ”Tiedekeskuksessa on myös tiedeteatterin esityksiä ja voit  osallistua työpajoihin tai nauttia planetaarioesityksistä.  Viron suurimmassa tiedekaupasta voi löytää mukaansa  vaikka mitä mielenkiintoista ostettavaa.

Tutustu esittelyvideoon

Aukioloajat
pe-la klo 10:00 – 20:00
su-to klo 10:00 – 19:00

Tarkista aukioloajat ja lue lisää Tiedekeskus AHHAAn kotisivuilta.

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki ja sitä pidetään myös Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina. Tartto on hyvä valinta vaihtelua kaipaavalle ja siellä riittää nähtävää matkailijalle.

Lue lisää Tarton hotellimatkoista