Ikaalisten matkatoimisto

Toila

Toila on historiallinen pieni kylä Suomenlahden rannikolla, n. 180 km Tallinnasta. Sijaintipaikka korkealla rantatörmällä Suomenlahden rannikolla ja ympäröivä mäntymetsä tekevät ilman erittäin tervelliseksi. Jo 1800-luvun lopussa arvostivat Tartun yliopiston tiedemiehet Toilaa "terveellisen ilman" kylpylänä. Kylän nimi Toila tulee suomenkielisistä sanoista „toive" ja „toivola".

Toila pähkinänkuoressa

Toila on kunta Suomenlahden rantatörmällä, Narvanlahden länsireunalla, Itä-Virumaan maakunnassa Virossa. Pinta-ala 164 km2. Asukasluku 2300. Toila Orun puisto ja linna perustettiin vuosina 1897-1901. Vuonna 1934 kolme virolaista tehtailijaa ostivat Orun linnan ja antoivat sen Viron ensimmäiselle presidentille Konstantin Pätsille, joka muutti sen kesäasunnokseen. Nykyään Toila on suosittu viikonloppu- ja lomaviettopaikka, erityisesti Itä-Viron maakunnan virolaisten keskuudessa. Matkailijat tuntevat Toilan kylpylä-sanatoriosta, joka perustettiin alkuaan neuvostovuosina öljyliuskeen eli palavankiven kaivosmiesten parantolaksi.

Kylpylän vieressä sijaitsee Baltian kuuluisin puisto, Oru Park. Puisto on suosittu ulkoilupaikka ja siellä sijaitsevalla Laululavalla nautitaan ulkoilmatapahtumista. Linnanpuiston terassialue yllättää kauneudellaan ja Noitametsän paviljongista on kaunis näköala Suomenlahdelle. Puisto on täynnä kaunista katseltavaa.

Legenda: Kerrotaan, että Pühajõgi (Pyhäjoki), jonka suistossa nykyään Toilan satama sijaitsee, on saanut nimensä näin: jos tytöllä ei ollut onnea poikien parissa, hänen piti tulla joelle ja kylpeä sen vedessä täyden kuun aikana, jotta muuttuisi kaunottareksi.

Toilan tärkeimmät nähtävyydet ovat suurenmoinen luonto, luontopolut ja meri. Toilan lähellä sijaitsee myös Sakan näköalatorni ja vaelluspolku, Ontikan jyrkänne ja Vaivaran vaellusreitti ja Jöhvin kaupunki. Aivan kylpylän vierestä on hyvät bussiyhteydet Jöhviin, bussilipun hintakin on vain alle euron.

Nähtävyyksiä

  • Toilan satama
  • Toila-Martsa luontopolku
  • Orun puisto ja Toisessa maailmansodassa tuhotun linnan paikka
  • Kohtla-Järve
  • Sillamäe

Kylpylähotellimme

Toila Spa sijaitsee Suomenlahden rantatörmällä kivenheiton päässä merenrannasta Itä-Virumaalla, lähellä Narvaa. Kylpylä on tunnettu maukkaasta ruoastaan ja lämminhenkisyydestään. Vaikka Toila on suomalaisille vielä vähän tuntematon kohde, rohkenemme kuitenkin suositella kokeilemaan! Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää

Tutustu matkoihin