Kööpenhamina lapsille

Kööpenhamina sopii erinomaisesti koko perheen lomakohteeksi. Tanskan pääkaupunki tarjoaa paljon mukavaa puuhaa kaikenikäisille. Huvipuistot, eläintarha, museot ja nähtävyydet. Jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki. Kokonsa vuoksi Kööpenhaminassa on helppo liikkua, koska välimatkat ovat lyhyet ja keskustan lapsikohteet sijaitsevat yhdessä ryppäässä. Lähes kaikkialle pääsee kävellen. Liikkumaan pääsee myös julkisilla kulkuneuvoilla bussilla ja metrolla. Vanhassa kaupungissa ainoa sallittu ajoneuvo on riksa.

koopenhamina-tanska-001

Tivoli Gardens

Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva Tivoli huvipuisto tarjoaa elämyksiä sekä lapsille että aikuisille. Kansallisaarteeksi noussut Tivoli perustettiin vuonna 1843 ja se rakentuu eksoottisesta ja historiallisesta arkkitehtuurista sekä runsaista puutarhoista. Tivolin laitteet on sovitettu näihim. Osa laitteista on nostalgisia, kun taas toiset vastaavat pahimpienkin hurjapäiden toiveisiin. Esimerkiksi Vertigossa, joka äänestettiin Euroopan parhaaksi laitteeksi vuonna 2014, käyt pää alaspäin 100 kilometriä tunnissa. Tivolin vanhin ja suosituin laite on puuvuoristorata vuodelta 1914 ja se on yksi seitsemästä vuoristoradasta maailmassa, joissa on jarrumies joka vaunussa. Tivolista löytyy myös monipuolinen valikoima ravintoloita. Kesällä järjestetään ulkoilmakonsertteja.

Bakken

Tämä yli 400 vuotta vanha huvipuisto sijaitsee kymmenen minuutin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta pohjoiseen. Bakken tarjoaa historiallisen ympäristön ja modernit laitteet. Bakkenissa on enemmän laitteita, kuin missään muussa huvipuistoissa Skandinaviassa. Puistosta löytyy esimerkiksi vuoristorata, maailmanpyörä ja pudotustorni. Laitteiden lisäksi Bakkenissa on 78 muuta kohdetta, kuten ammuntakojuja, pelejä ja paljon muuta.

Kööpenhaminan eläintarha

Kööpenhaminassa Fredriksbergin alueella sijaitsevassa eläintarhassa asuu yli 3000 eläintä, jotka edustavat 264 lajia. Elefantit, leijonat, virtahevot, apinat ja jääkarhut toivottavat sinut villin ja jännittävän kokemuksen pariin. Lasten eläintarhan puolella pääsee silittämään kääpiövuohia ja tapaamaan maatalon eläimiä. Trooppisessa eläintarhassa tapaat käärmeet, krokotiilit ja perhoset.

Pieni merenneitoKoopenhamina-tanska-011

Pieni merenneito -patsas on Kööpenhaminan symboli ja yksi kaupungin tunnetuimmista turistinähtävyyksistä. Kuvanveistäjä Edvard Eriksenin vuonna 1913 paljastettu pronssipatsas on sijoitettu rantakiville Churchill-puiston merenpuoleisessa reunassa.

The Blue Planet -akvaario

Pohjois-Euroopan suurin akvaario tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia sekä lapsille että aikuisille. Akvaarion on tarkoitus luoda vaikutelma veden alla kulkemisesta. Akvaarion eri osista löytyy haita, ankeriaita sekä koralliriutan värikkäitä kaloja ja muita eläimiä. Amazonasin alueella näet ympäriinsä lentelemässä erilaisia perhosia ja lintuja. Suuren vesiputouksen alla uiskentelee 3000 piraijaa sekä anakondia.

Ulkoilmamuseo

Frilandsmuseet ulkoilmamuseo on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista. Se sijaitsee Kööpenhaminan pohjoispuolella ja levittäytyy 86 eekkerin alueelle. Museoon kuuluu yli 50 maatilaa, myllyjä ja taloja 1650-1940 vuosien väliltä.

Tycho Brahe -planetaario

Planetaariossa pääset tutustumaan tähtitaivaan saloihin IMAX ja 3D elokuvien ja mielenkiintoisiin näyttelyiden parissa. Planetaarion sydän, Avaruusteatteri 1000 neliömetrin valkokankaineen tarjoaa kokemuksen, joka vie sinut matkalle universumiin, takaisin dinosaurusten aikaan, merenpinnan alapuolelle ja paljon muuta. Tunnet olevasi osa elokuvaa.

SMK – Tanskan kansallisgalleria

Tanskan suurimmassa taidemuseossa on esillä upeita kainsainvälisen ja tanskalaisen taiteen kokoelmia. Kokoelmiin kuuluu taidetta muun muassa taiteilijoilta kuten Mantegna, Nolde, Anna Ancher, Derain, Rubens, Matisse, Hammershøi, Munch, Abramovic, Danh Vo ja Elmgreen & Dragset.

Ripley’s Believe It Or Not -museo

Tämä museo on ainoa paikka Kööpenhaminassa, josta löydät 300 000 tulitikusta rakennetun Taj Mahalin, taskunöyhdästä luodun kuvan kuningar Margarethestä sekä romumetalliveistoksia.

Guinnesin ennätystenmuseo

Guinnesin museosta löydät kaikenmaailman ennätyksiä. Mukana näyttelyssä on muun muassa maailman pisin mies, vanhin elefantti, maailman pisimmät viikset paljon muuta. Tapaat myös metallia syövän miehen, joka on syönyt 18 polkupyörää.

The Mystic Exploratorie

Exploratoriessa pääset tutustumaan kummallisiin ilmiöihin. Museossa on todellinen hautausmaan tunnelma.

H.C. Andersenin seikkailumuseo

H.C. Andersenin sadut heräävät eloon seikkailumuseossa, jossa näet ne värikkäänä näyttelynä valojen ja ääniefektien saattelemana. Voit myös kokea hänen elämäntarinansa lapsuudesta aikuiseksi sekä tutustua hänen moniin matkoihinsa maailmalla.

Tutustu Legoland ja Kööpenhamina matkoihimme