Kotimaan joululomat

Mitä jos joulu onkin ihmisen parasta aikaa? Joillekin se on rauhaa ja kiireettömyyttä, toisille aikaa tehdä ja kokea. Elämykselliset kotimaan kohteet houkuttelevat lomailemaan tunnelmalliseen Lappiin, Saimaan äärelle ja Kainuun lumisiin maisemiin. Maarianhaminaan pääsee perinteisellä Tallink Siljan risteilyllä Helsingistä. Löydä joulu aikuiseen makuun, luksuslomailuun tai koko perheen matkailuun!


 

Luonnonrauhaa, elämyksiä erämaahotelleissa, vauhdikkaita hetkiä laskettelurinteissä vai rentoutumista kylpylässä? Löydä sinulle sopiva tunnelmallinen joulupaikka kotimaan kohteiden joukosta!


 

Tunnelmallinen kartanojoulu

Jouluun löytyy rauhaa Kainuun luonnon ääreltä. Joululomalla Vuokatissa sinulla ei ole kiire minnekään, vaan voit nauttia vaarojen täyteisistä maisemista. Oman taikansa jouluun tuo poroajelu läpi metsien. Lumentäyteinen joulu mahdollistaa myös monia aktiviteetteja, lähde siis hiihtämään kirpeässä pakkassäässä tai tee lumikenkäretki opastettuja polkuja pitkin järvien ja vaarojen äärellä. Parasta on kuitenkin leppoisa yhdessäolo läheisten kanssa!

Lue lisää

Miltä tuntuisi viettää vuoden kohokohta upealla paikalla Inarijärven läheisyydessä Wilderness Hotel Inarissa vai haluaisitko mieluiten majoittua Saariselällä tunturialueella Wilderness Hotel Muotkassa? Luonnonläheiset kohteet lisäävät rauhan tuntua joulun aikana, vaikka sijaitsevatkin palvelujen, nähtävyyksien, aktiviteettien ja luontoreittien läheisyydessä. Ota ansaittu irtiotto arjen hulinasta!

Lue lisää

Joulun rauhaan voit lisätä myös aimo annoksen vauhtia, tekemisen riemua, lumista leikkiä ja seikkailuja. Mitä jos viettäisit tänä vuonna joulun Kainuussa tai Lapissa?


 

Rauhaisan tunnelman lisäksi Vuokatista löytyy myös vauhdikasta tekemistä ja mielekkäitä talviaktiviteetteja. Missä olisikaan parempi hiihtää lumisessa maastossa kuin Suomen parhailla laduilla Kainuun metsien siimeksessä? Valaistua latua löytyy Vuokatista 32 kilometrin verran. Vuokatin rinteillä onnistuu myös laskettelu ja lumilautailu. Entä miten olisi moottorikelkkasafari taianomaisen luonnon ympäröimänä? Tai huskyjen vetämän reen kyydissä rentoutuminen vällyjen alle kaivautuneena? Yksi haluaa järven jäälle pilkille ja retkiluistelemaan, kun toinen ihastuu taivaan väreihin revontuliretkellä tai lumikenkäseikkailulla. Viettäkää koko perheen laatuaikaa mieluisan tekemisen parissa. Vuokatin SuperPark täynnä riemuja on auki myös joulunpyhät.

Lue lisää

Koe tuntureiden taikaa ja lumoavien kultamaiden kutsua patikoimalla lumikengät jalassa umpihangessa tai niille merkityillä reiteillä. Vai onko suksilla hiihtäminen enemmän sinun juttusi? Hyvä, sillä olet saapunut maastohiihtäjän paratiisiin! Taukopaikoin varustettuja huippukuntoisia latukilometrejä löytyy 200. Lisäksi laskettelijat ilahtuvat 15 eritasoisesta rinteestä kahdella tunturilla. Poro-, husky- ja moottorikelkka-ajelut kuuluvat luonnollisesti tekemisen repertuaariin, ja varsinkin koirat ja porot ovat lasten mieleen. Luonnonväreista nauttivat voivat hakeutua revontuliretkelle, jonne kannattaa varustautua kameran kera.

Lue lisää

Koko perheen joulumaailma odottaa Rovaniemellä! Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä kohokohtana on tietenkin joulupukki, jota pääsee tapaamaan vuoden jokaisena päivänä ja tottakai myös jouluna! Pajakylässä odottavat joulupukin suloiset porot, ja samalla pääsee lähettämään Napapiirin erikoisleimalla varustettua postia ystäville tai sukulaisille. Napapiiri kulkee Joulupukin Pajakylän läpi, napapiirin ylityksestä on mahdollista saada myös todistus. Kylän lahjatavarakaupassa voi tehdä ihania jouluostoksia. Kauttamme on mahdollista varata myös Christmas House Safarisin järjestämiä aktiviteettejä.

Lue lisää

Vietä joulu taianomaisissa maisemissa Lapissa! Yö lasikattoisessa mökissä, Joulupukin vierailu ja huskyajelu ovat varmasti unohtumaton elämys.

Lue lisää

Miten olisi kiireetön ja valmis joulu laivalla? Tallink Siljan perinteinen risteily suuntautuu Helsingistä Maarianhaminaan. Turusta on mahdollista lähteä Baltic Princess -laivalla 24 h risteilylle Itämerelle. Laivalla on aikaa nauttia läheisten seurasta, syödä hyvin, tavata joulupukki ja Muumi sekä nauttia ihanista saaristomaisemista.

Jouluristeily 24.-26.12. Helsingistä Maarianhaminaan

Jouluristeily Turusta Baltic Princess -laivalla