Kotimaan joululomat

Mitä jos joulu onkin ihmisen parasta aikaa? Joillekin se on rauhaa ja kiireettömyyttä, toisilla aikaa tehdä ja kokea. Elämykselliset kotimaan kohteet houkuttavat lomailemaan lumiseen Lappiin, Saimaan äärelle ja Kainuun maisemiin. Löydä joulu aikuiseen makuun, luksuslomailuun tai koko perheen matkailuun.

Luonnonrauhaa, elämyksiä erämaahotelleissa ja vauhdikkaita hetkiä laskettelurinteissä? Löydä sinulle sopiva tunnelmallinen joulupaikka kotimaan kohteiden joukosta.


 

Jouluun löytyy rauhaa Kainuun luonnon ääreltä. Joululomalla Vuokatissa sinulla ei ole kiire minnekään, vaan voit nauttia vaarojen täyteisistä maisemista. Oman taikansa jouluun tuo poroajelu läpi metsien. Lumentäyteinen joulu mahdollistaa myös monia aktiviteetteja, lähde siis hiihtämään kirpeässä pakkassäässä tai tee lumikenkäretki opastettuja polkuja pitkin järvien ja vaarojen äärellä. Parasta on kuitenkin leppoisa yhdessäolo läheisten kanssa!

Lue lisää

Anna lumen pöllytä ja revontulien roihuta Lapin joulussa! Vietä joulua arktisten maisemien keskellä, Ehkä haluat kokea vauhdin huumaa moottorikelkan selässä Ivalojoen äärellä. Ivalon ja Saariselän läheisyydestä löytyy talvisia aktiviteetteja, jote voit istahtaa vaikkapa pororeen kyytiin tai koiralauman vetämälle valjakkoajelulle. Suksien tai lumikenkien vetäminen jalkaan saattaa houkuttaa enemmän, ja onkin elämys kinosten keskellä vietetyllä joululomalla. Aito saamelaiskulttuuri on myös vahvasti läsnä.

Lue lisää

Miltä tuntuisi viettää vuoden kohokohta upealla paikalla Inarijärven läheisyydessä Wilderness Hotel Inarissa vai haluaisitko mieluiten majoittua Saariselällä tunturialueella Wilderness Hotel Muotkassa? Luonnonläheiset kohteet lisäävät rauhan tuntua joulun aikana, vaikka sijaitsevatkin palvelujen, nähtävyyksien, aktiviteettien ja luontoreittien läheisyydessä. Ota ansaittu irtiotto arjen hulinasta!

Jouluyö taivasta värittäviä revontulia ja hopeisena hohtavia tähtiä ihaillen? Ylelliset revontulimökit kattoikkunoineen tarjoavat ripauksen luksusta ja elämyksellisyyttä jouluun lumisissa luonnonmaisemissa. Vietä ikimuistoinen joulu Wilderness Hotel Inarin tai Hotel Muotkan revontulimökeissä, joiden rauhallisuudesta on helppo siirtyä talviaktiviteettien, nähtävyyksien ja palveluiden pariin.

Lähde viettämään romanttisia hetkiä talvisen Saimaan rannoille. Joulun välipäiville löydät irtioton nautiskellen ja rentoutuen satoja vuosia muun muassa vanhoista uppotukeista ja kivistä rakennetun Hotel & Spa Järvisydämen järvikylpylän altaissa, saunoissa ja hemmotteluhoidoissa. Savolainen makumaailma maistuu joulumatkaajalle tunnelmallisessa ravintolassa kynttilöiden, avotulen ja musiikin siivittämänä. Maisemasviiteistä avautuu näkymä tähtien koristamalle tummalle taivaalle.

Tutustu ja varaa

Joulun rauhaan voit lisätä myös aimo annoksen vauhtia, tekemisen riemua, lumista leikkiä ja seikkailuja. Mitä jos viettäisit tänä vuonna joulun Kainuussa tai Lapissa?


 

Rauhaisan tunnelman lisäksi Vuokatista löytyy myös vauhdikasta tekemistä ja mielekkäitä talviaktiviteetteja. Missä olisikaan parempi hiihtää lumisessa maastossa kuin Suomen parhailla laduilla Kainuun metsien siimeksessä? Valaistua latua löytyy Vuokatista 32 kilometrin verran. Vuokatin rinteillä onnistuu myös laskettelu ja lumilautailu. Entä miten olisi moottorikelkkasafari taianomaisen luonnon ympäröimänä? Tai huskyjen vetämän reen kyydissä rentoutuminen vällyjen alle kaivautuneena? Yksi haluaa järven jäälle pilkille ja retkiluistelemaan, kun toinen ihastuu taivaan väreihin revontuliretkellä tai lumikenkäseikkailulla. Viettäkää koko perheen laatuaikaa mieluisan tekemisen parissa. Vuokatin SuperPark täynnä riemuja on auki myös joulunpyhät.

Lue lisää

Koe tuntureiden taikaa ja lumoavien kultamaiden kutsua patikoimalla lumikengät jalassa umpihangessa tai niille merkityillä reiteillä. Vai onko suksilla hiihtäminen enemmän sinun juttusi? Hyvä, sillä olet saapunut maastohiihtäjän paratiisiin! Taukopaikoin varustettuja huippukuntoisia latukilometrejä löytyy 200. Lisäksi laskettelijat ilahtuvat 15 eritasoisesta rinteestä kahdella tunturilla. Poro-, husky- ja moottorikelkka-ajelut kuuluvat luonnollisesti tekemisen repertuaariin, ja varsinkin koirat ja porot ovat lasten mieleen. Luonnonväreista nauttivat voivat hakeutua revontuliretkelle, jonne kannattaa varustautua kameran kera.

Vauhdikas loma Saariselällä

Tutustu myös ihanaan jouluun Baltiassa

Joulun matkatarjontamme on jälleen laaja – jokaiselle jouluna matkaavalle löytyy ripaus joulun taikaa. Tutustu joulun matkakohteisiin!

Lue lisää