Kotimaan matkailu


Suomi on täynnä näkemisen arvoisia kohteita kaikkina vuodenaikoina! Hyppää mukaan lähimatkailun mahdollisuuksiin ja vietä unohtumaton loma kotimaamme upeissa maisemissa!

Kotimaan matkailua Suomen parhaissa lomakohteissa

 
Näkemisen arvoisia paikkoja Suomessa on valtavasti, olipa suunnitelmissasi loma Lapissa, saaristossa, järvimaisemissa tai vaikkapa viettää kaupunkiloma kotimaassa!

Kotimaan matkakohteet ovat helposti saavutettavissa autolla, bussilla tai junalla liikkuen, myös lentopaketteja on saatavilla! Loma Suomessa on helppoa ja kaunis kotimaamme osaa yllättää monipuolisuudellaan. Suomi tarjoaa upeita makuelämyksiä, huikaisevia luontokohteita ja mielenkiintoisia kaupunkeja – täydelliset puitteet lomalle!

Tutustu IMT:n kotimaan Road Trip -matkoihin ja muihin kotimaan matkailuvinkkeihimme.

Saatavilla myös Lapin matkat lento-hotelli -paketteina, pääset kätevästi Lapin lomalle lentäen suoraan Helsingistä!


Kotimaan upeat lomakohteet

Suomen pisimmät rinteet ja laajin latuverkosto odottavat sinua Ylläksellä. Ylläksen keskusta hajaantuu, joten elämä tunturissa on rauhallisempaa kuin monessa muussa hiihtokeskuksessa. Varaa kauttamme majoitus tunturin kupeesta tai loma lentäen Helsingistä.

Lue lisää

Perinteikäs Saariselkä kutsuu kohtaamaan liikunnan riemuja ja Lapin upeaa luontoa. Puhdas ympäristö ihastuttaa ja rauha valtaa matkaajan. Kauniit tunturimaisemat kutsuvat retkeilijää kaikkina vuodenaikoina.

Lue lisää

Levin alue on kasvanut vetovoimaiseksi viihdekeskukseksi tarjoten tekemistä ja riemua kaikkina vuodenaikoina. Talvisin Levi kerää yhteen suuren joukon talviurheilun ystäviä. Sulanmaan aikaan Lapin henkeäsalpaava tunturiluonto kiehtoo vaeltajia, retkeilijöitä ja aktiviteeteista nauttivia matkaajia.

Lue lisää

Ahvenanmaan saaristo koostuu lähes 30 000 saaresta. Saariston ainut kaupunki, Maarianhamina lepää kapealla niemillä kahden merenlahden välissä. Nauti pikkukaupungin kotoisuudesta, saaristolaisuudesta, upeista merimaisemista ja pannukakun tuoksusta.

Lue lisää

Koillis-Suomessa sijaitseva Kuusamo on elinvoimainen ja jatkuvasti kehittyvä kaupunkikeskus. Se tunnetaan upeasta luonnostaan, erämaista ja kanjoninlaaksoissa kuohuvista koskista. Alueen monet aktiviteetit tempaavat mukaansa ympäri vuoden.

Lue lisää

Ivalon ja Inarin alueella on helppo kohdata luonto, sillä taajamat lepäävät luonnonpuistojen äärellä. Kaksi Suomen suurinta luonnonpuistoa Lemmenjoki ja Urho Kekkosen kansallispuisto sijaitsevat vain tunnin ajomatkan sisällä. Sinua palvelevat ihastuttavat erämaahotellit, joissa arktisen luonnon rauha ja Lapin tunnelma on helppo saavuttaa.

Lue lisää

Idyllinen Porvoo sijaitsee meren rannalla Porvoonjoen suistossa. Kaupunki liittyy vahvasti Suomen historiaan, siellä toimi mm. valtiopäivät Venäjään autonomisen suuriruhtinaskunnan aikana. Porvoo on tunnettu mm. Tuomiokirkosta ja punaisista jokiaitoistaan sekä Brunbergin makeistehtaan suklaista.

Lue lisää

Rovaniemellä arktinen luonto yhdistyy elämään kaupungissa. Voit viettää lomasi museoissa ja kaupoissa, tai lähteä nauttimaan ympäröivästä luonnosta. Rovaniemen alueella voit nauttia pitkän talven hiihtoladuista tai syksyisen ruskan valloittavista vaellusreiteistä. Täytyy olla huikea paikka, kun joulupukkikin on valinnut sen kotikaupungikseen.

Lue lisää

Vuokatti on ympärivuotinen matkakohde ja urheilu- ja luontomatkailijan paratiisi Kainuussa. Monipuolisten aktiviteettien lisäksi Kainuu tarjoaa rauhaa, hemmottelua ja herkullista, perinteistä ruokaa. Ajomatka on kohtuullinen, mistäpäin Suomea saavutkin. Talvilomien viettoon Vuokatti on lumivarma kohde.

Lue lisää

Lieksa on luonnonystävien ykkösvalinta Suomessa! Upeita luontoelämyksiä ja huikeita maisemia tarjoavat muun muassa Kolin kansallismaiset, Pielisen järvimaisemat ja Ruunaan retkeilyalue.

Lue lisää

Eläväinen pääkaupunkimme tarjoaa aina nähtävää ja koettavaa. Helsingin erilaiset kaupunginosat vievät matkailijan tunnelmasta ja miljööstä toiseen tunnettuja nähtävyyksiä unohtamatta. Koe Kallion urbaania ja elämänmakuista sykettä, tai nauti lasi kuohuvaa Esplanadin tasokkaissa baareissa tai kahviloissa. Helsinki antaa jokaiselle jotakin!

Lue lisää

Turku, Suomen entinen pääkaupunki, houkuttelee historiallaan ja leppoisalla tunnelmallaan. Kiertele nähtävyyksiä, hyppää jokilaivan vietäväksi, nauti juoma jollain lukuisista Aurajoen terasseista, mikä olisikaan parempi tapa irtautua arjesta!

Lue lisää

Ikaalinen on kaunis ja pieni maalaiskaupunki Pirkanmaalla. Kaupunki levittäytyy Kyrösjärven rannoille ja vanha kauppala kohoaa niemellä järven rannalla. Aidon lomaelämyksen maalla voit kokea Luomajärven Hevoskievarilla.

Lue lisää

Lomamatkat lentäen Helsingistä

Muita kotimaan matkaelämyksiä

Saaristoidylliä Ahvenanmaalla

Ahvenanmaan matkat ja Maarianhamina tarjoavat paljon koettavaa! Ahvenanmaasta on muodostunut suomalaisten matkailijoiden suosikkikohde etenkin kesäisin, mutta saaristo hurmaa kaikkina vuodenaikoina! Ahvenanmaa tarjoaa mainiot puitteet pyöräretkille ja saariston ainutlaatuisesta tunnelmasta nauttimiselle. Nauti paikallisesta ruokakulttuurista, saaristomaisemista ja kauniista luonnosta. Voit yhdistää lomaasi myös kaksi yötä historiallisessa Turussa, jonka ylväs linna ja historiallinen Luostarinmäki ovat mielenkiintoisia kohteita.

Ahvenanmaa

Ahvenanmaan saaristo koostuu lähes 30 000 saaresta. Saariston ainut kaupunki, Maarianhamina lepää kapealla niemillä kahden merenlahden välissä. Nauti pikkukaupungin kotoisuudesta, saaristolaisuudesta, upeista merimaisemista ja pannukakun tuoksusta.

Lue lisää

Vapaudu aikatauluista – Road Trip kotimaassa

Yksi parhaista tavoista nähdä kotimaata on lähteä Road Tripille. Automatkailu Suomessa on helppoa ja vaivatonta ja lisäksi olet vapaa kaikista aikatauluista. Nyt sinun ei tarvitse huolehtia edes nähtävyyksien löytämisestä tai yöpymisestä matkan varrella, me olemme huolehtineet sen puolestasi! Vietä rento loma kotimaassa omalla autolla kulkien!

Road Trip -matkat

Lapin karu ja kaunis luonto tarjoaa uskomattomia elämyksiä. Lähde arktisen luonnon rauhaan. Kuljet omien aikataulujesi mukaan. Annamme sinulle vinkit reiteistä ja tutustumiskohteista, valitset itse missä haluat poiketa. Huolehdimme majoitukset puolestasi, sinun tehtäväsi on nauttia ja antaa tien kuljettaa.

Lue lisää

Länsi-Suomen Road Trip -reissulla voit tutustua kotimaan upeisiin maisemiin! Länsi-Suomesta löytyy nähtävää ja tekemistä koko perheelle. Nauti merenrannasta Yyterissä, tarkkaile Turun kaupunkielämää Aurajoen varrella, ihastu Ruissalon ulkoilureitteihin ja lähde retkelle Naantaliin!

Lue lisää

Kaunis kotimaamme tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Suuntaa kohti itää ja Saimaan seutuja ja pääset nauttimaan huikeiden maisemien lisäksi herkullisesta ruuasta ja rennosta paikallismenosta!

Lue lisää