Kotimaan matkat

Suomi on täynnä näkemisen arvoisia kohteita. Lähde tutustumaan kotimaahan helposti omalla autolla kiertäen ja vietä unohtumaton loma Suomen kauniissa maisemissa.

Kotimaan matkailukohteet ovat helposti saavutettavissa autolla, bussilla tai junalla liikkuen. Matkailu Suomessa on helppoa ja tuttu kotimaa osaa yllättää monipuolisuudellaan. Etenkin kesäaikaan Suomi on parhaimmillaan ja kesäloman vietto kotimaata matkaillen on loistava vaihtoehto! Suomi tarjoaa upeita uima-rantoja, erilaisia tapahtumia, makuelämyksiä, huikaisevia luontokohteita ja mielenkiintoisia kaupunkeja joka makuun.

Tutustu Ikaalisten Matkatoimiston kotimaan road trip -matkoihin ja muihin kotimaan matkailuvinkkeihin.

Vapaudu aikatauluista – road trip kotimaassa

Yksi parhaista tavoista nähdä kotimaata on lähteä road tripille. Automatkailu Suomessa on helppoa ja vaivatonta ja lisäksi olet vapaa kaikista aikatauluista. Nyt sinun ei tarvitse huolehtia edes matkan varren nähtävyyksistä tai yöpymisistä, me olemme huolehtineet sen puolestasi.

Road trip -matkat

Länsi-Suomen road trip -reissulla voit tutustua kotimaan upeisiin maisemiin! Länsi-Suomesta löytyy nähtävää ja tekemistä koko perheelle. Nauti merenrannasta Yyterissä, tarkkaile Turun kaupunkielämää Aurajoen varrella, ihastu Ruissalon ulkoilureitteihin ja lähde retkelle Naantaliin!

Lue lisää

Kaunis kotimaamme tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Suuntaa kohti itää ja Saimaan seutuja ja pääset nauttimaan huikeiden maisemien lisäksi herkullisesta ruuasta ja rennosta paikallismenosta!

Lue lisää

Lapin karu ja kaunis luonto tarjoaa uskomattomia elämyksiä. Lähde arktisen luonnon rauhaan. Kuljet omien aikataulujesi mukaan. Annamme sinulle vinkit reiteistä ja tutustumiskohteista, valitset itse missä haluat poiketa. Huolehdimme majoitukset puolestasi, sinun tehtäväsi on nauttia ja antaa tien kuljettaa.

Lue lisää

Kotimaan upeat matkailukohteet

Koillis-Suomessa sijaitseva Kuusamo on elinvoimainen ja jatkuvasti kehittyvä kaupunkikeskus. Se tunnetaan upeasta luonnostaan, erämaista ja kanjoninlaaksoissa kuohuvista koskista. Alueen monet aktiviteetit tempaavat mukaansa ympäri vuoden.

Lue lisää

Levin alue on kasvanut vetovoimaiseksi viihdekeskukseksi tarjoten tekemistä ja riemua kaikkina vuodenaikoina. Talvisin Levi kerää yhteen suuren joukon talviurheilun ystäviä. Sulanmaan aikaan Lapin henkeäsalpaava tunturiluonto kiehtoo vaeltajia, retkeilijöitä ja aktiviteeteista nauttivia matkaajia.

Lue lisää

Perinteikäs Saariselkä kutsuu kohtaamaan liikunnan riemuja ja Lapin upeaa luontoa. Puhdas ympäristö ihastuttaa ja rauha valtaa matkaajan. Kauniit tunturimaisemat kutsuvat retkeilijää kaikkina vuodenaikoina.

Lue lisää

Rovaniemellä arktinen luonto yhdistyy elämään kaupungissa. Voit viettää lomasi museoissa ja kaupoissa, tai lähteä nauttimaan ympäröivästä luonnosta. Rovaniemen alueella voit nauttia pitkän talven hiihtoladuista tai syksyisen ruskan valloittavista vaellusreiteistä. Täytyy olla huikea paikka, kun joulupukkikin on valinnut sen kotikaupungikseen.

Lue lisää

Idyllinen Porvoo sijaitsee meren rannalla Porvoonjoen suistossa. Kaupunki liittyy vahvasti Suomen historiaan, siellä toimi mm. valtiopäivät Venäjään autonomisen suuriruhtinaskunnan aikana. Porvoo on tunnettu mm. Tuomiokirkosta ja punaisista jokiaitoistaan sekä Brunbergin makeistehtaan suklaista.

Lue lisää

Ahvenanmaan saaristo koostuu lähes 30 000 saaresta. Saariston ainut kaupunki, Maarianhamina lepää kapealla niemillä kahden merenlahden välissä. Nauti pikkukaupungin kotoisuudesta, saaristolaisuudesta, upeista merimaisemista ja pannukakun tuoksusta.

Lue lisää

Rantasalmi on erityisen tunnettu kauniista järvimaisemistaan sekä suositusta Järvisydän kylpylästä.

Lue lisää

Ivalon ja Inarin alueella on helppo kohdata luonto, sillä taajamat lepäävät luonnonpuistojen äärellä. Kaksi Suomen suurinta luonnonpuistoa Lemmenjoki ja Urho Kekkosen kansallispuisto sijaitsevat vain tunnin ajomatkan sisällä. Sinua palvelevat ihastuttavat erämaahotellit, joissa arktisen luonnon rauha ja Lapin tunnelma on helppo saavuttaa.

Lue lisää

Lomamatkat lentäen Helsingistä

Varaa majoitus Lapista

Etelä-Suomen matkaelämykset

Tutustu myös kotimaan joulumatkoihimme

Kotimaa on täynnä mitä upeampia joulunviettopaikkoja! Ihka oikeaa jouluntuntua pääsee imemään itseensä lumisen Lapin maisemissa, Kainuun metsissä ja Saimaan parhaissa lomanviettopaikoissa. Haet sitten joulurauhaa aikuisten kesken, laadukasta majoitusta tai koko perheen joulumuistoja, löytyy sinulle mieleisesi joulusesongin tarjonnastamme!

Lue lisää

Saaristoidylliä Ahvenanmaalla

Ahvenanmaasta on muodostunut suomalaisten matkailijoiden kesän klassikkokohde. Ahvenanmaa tarjoaa oivat puitteet pyöräretkille ja saaristolaiselämästä nauttimiselle. Nauti paikallisesta ruokakulttuurista ja kauniista luonnosta tai suuntaa Maarianhaminan vilkkaaseen yöelämään, joka herää eloon kesäkuukausina.

Ahvenanmaa

Ahvenanmaan saaristo koostuu lähes 30 000 saaresta. Saariston ainut kaupunki, Maarianhamina lepää kapealla niemillä kahden merenlahden välissä. Nauti pikkukaupungin kotoisuudesta, saaristolaisuudesta, upeista merimaisemista ja pannukakun tuoksusta.

Lue lisää