Kuressaare

Kuressaare on Viron suurimman saaren Saarenmaan pääkaupunki ja se sijaitsee saaren eteläosassa. Voit lähteä Kuressaareen perinteiselle kylpylälomalle tai nauttimaan saaren kauniista luonnosta hotellimatkalle. Saaristolaiskulttuurille ominainen rauhallinen elämänrytmi on valloittanut useat matkustajat.

Kuressaare on Viron suurimman saaren Saarenmaan pääkaupunki ja se sijaitsee saaren eteläosassa. Voit lähteä Kuressaareen perinteiselle kylpylälomalle tai muuten vain nauttimaan saaren kauniista luonnosta. Saaristolaiskulttuurille ominainen rauhallinen elämänrytmi on valloittanut useat matkustajat ja monen mielestä Kuressaare on Viron mukavin kaupunki!

Matkaa Tallinnasta Kuressaareen kertyy reilu 200 km. Kuressaaren asukasluku on n. 13 000 asukasta. Kuressaaren vanha arkkitehtuuri on yllättävän hyvin säilynyt; se muistuttaa yhä keskiaikaista kaupunkia vanhoine linnoineen, vallihautoineen ja mutkikkaine katuineen. Viime vuosisadalla Kuressaaren ympäristön lahdista löydettiin moniin sairauksiin auttavaa terveysmutaa ja sen myötä Kuressaaresta kehittyi kylpyläkaupunki.

Saarenmaa on yksi Viron 15 maakunnasta. Se muodostuu n. 500 eri kokoisesta saaresta ja saarekkeesta. Jatkuvaa asutusta näistä on viidellä suurimmalla saarella. Asukkaita Saarenmaalla on n. 33 00. Saarenmaan erikoisen tunnelman luovat karkea katajainen luonto, vanhat kiviaidat, hirsitalot ruokokattoineen ja viimeiset säilyneet tuulimyllyt. Saarenmaan luonto on ainutlaatuista; saarelta löytyy mm. vanha Looden tammisto, Pohjois- ja Länsi-Saarenmaan rannikko on jylhää ja kivikkoista korkeine rantatörmineen, Saarenmaalla on katajaisia nummia, lehto- ja rantaniittyjä, soita sekä rämeitä.

Ostoksille

Suosittuja tuliaisia ovat mm. paikalliset käsityöt ja taide, sekä tietenkin elintarvikkeet ja Saarenmaan oma olut ja tumma leipä.

Kuressaaren keskustasta löytyy paljon erilaisia viehättäviä pikkuputiikkeja, joista saa hyviä tuliaisia kuten esim. Kalev-suklaapuoti (Lossi 1).
Kuressaare Turg (= tori, Tallinna 5, raatihuonetta vastapäätä) on yksi hyvistä ostospaikoista. Täältä löytyy paljon erilaisia käsitöitä, kuten villapaitoja, dolomiitista valmistettuja vaaseja ja paikallisia elintarvikkeita.
Piispanlinnan pihalla ja satamassa on kesäisin paljon erilaisia toreja ja työpajoja. Myös kaikki ravintolat ja viihtyisät kahvilat keskittyvät kaupungin keskustaan, lähelle Raatihuoneen toria. Satamassa on rannan vieressä (Raiekivi tee) etenkin heinäkuussa markkinoita, joilta saa kaikenlaisia tuotteita ja ruokia savustetusta ahvenesta käyttötavaroihin ja viineihin.

Piispanlinnan pihalla on hyvä mahdollisuus ostella paikallisia käsitöitä. Täältä löytyvät keramiikkapaja, Saarenmaan seppien paja, Linnan lasipaja ja Kivenhakkaajan työpaja.

Muualla Saarenmaalla käsitöitä ja muita paikallisesti valmistettuja tuotteita löytyy erilaisista pajoista ja taidegallerioista. Anglan perinnekulttuurikeskus Anglan kylässä on hyvä katsastaa samalla kun menee ihailemaan tuulimyllyjä. Asten dolomiittipaja (Asten kylä) on hyvä paikallisille dolomiitista valmistetuille astioille.

Kuressaaressa järjestetään paljon tapahtumia.

Miksi matkustaa Saarenmaalle?
Idyllisen pikkukaupungin viehättävä tunnelma
Saarenmaan upea luonto
Monipuoliset ja palvelevat kylpylät
Meren läheisyys

Matkat

Päivä Saarenmaalla -risteily Helsingistä

Helsinki-Saarenmaa
Saarenmaa-Helsinki
Victoria I alus tekee kesällä yhden ainutlaatuisen erikoisristeilyn Helsingistä Saarenmaalle 27.7.2020. Saarenmaasta on yhteensä 7 tuntia aikaa nauttia. Voit lähteä omatoimisesti Kuressaareen laivayhtiön järjestämillä kuljetuksilla, jotka sisältyvät risteilyn hintaan.


Saarenmaan kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Kuressaare
Kuressaare (valitsemasi määrä päiviä)
Kuressaare-Tallinna
Tallinna-Helsinki


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Saarenmaan matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Saarenmaalta

Parasta oli Kuressaaren kauneus, siisteys ja virolaisuus. Edullinen ruoka ja juoma Saarenmaalaisten kulttuuritietoisuus, avara kirjasto ja Pyhän Laurentiuksen kirkko
Lotta
Parasta oli erinomainen opas Anneli. Kaunis Kuressaasen kaupunki ja loistosää. Erittäin hyvä maaseutukierros ilmastoidulla pikkubussilla mainion oppaamme johdolla. Oli hyvä,…
Mai
Parasta matkalla oli golfkentän rauha. Aikataulut pelasi hyvin.
Taisto
Parasta oli vuokra-autolla kiertely ympäri Saarenmaata ja Hiidenmaata.
Juhani
94% Suosittelee matkaa Saarenmaalle

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
Viro
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-2 °C
toukokuu
11 °C
heinäkuu
18 °C
lokakuu
8 °C