Miksi lähteä kylpylälomalle talvella?


Talvi tuo haasteita niin keholle kuin mielelle ja yksi täydellinen tapa ammentaa uutta energiaa ja hyvää oloa talveen on viettää rentouttava kylpyläloma. Kun talven viima käy luihin ja ytimiin, pakkanen kuivattaa ihoa ja pimeä vuodenaika väsyttää, on pieni hemmotteluhetki kylpylässä paikallaan. Viron monipuolinen kylpylätarjonta hemmottelee niin talven kuivattamaa ihoa kuin väsynyttä kehoa ja mieltä – karkota kaamos, rentoudu ja voi hyvin!

Energiaa ja hyvää oloa talveen kylpylälomasta

Tallinnan kylpylättarjoavat monipuolisen valikoiman kokonaisvaltaisia, energiaa ja hyvää oloa lisääviä hoitoja jokaisen makuun. Tallinna on käytännöllisesti katsoen aivan nurkan takana, ainoastaan 2 tunnin laivamatkan päässä, joten sinne on helppo matkustaa vaikka lyhyelle kylpyläviikonlopulle. Viron kylpylöiden hintataso on myös hyvä – kylpylähoidot ovat usein edullisempia kuin Suomessa, laadusta kuitenkaan tinkimättä. Tallinna hurmaa myös talvella ja idylliset lumenhuurteiset kujat kahviloineen ja putiikkeineen kutsuvat ostoksille ja nauttimaan kupillisen lämmittävää juomaa kaupunkikierroksen lomassa. Voit myös kätevästi yhdistää Tallinnan hotellimatkasi yhteyteen kylpylähoitoja.

Jos sinulla on mahdollisuus lähteä kahta yötä pidemmälle kylpylämatkalle kannattaa suunnata vaikka Viron viralliseen kylpyläkaupunkiin Pärnuun, idylliseen Haapsaluun tai tasokkaista kylpylöistä tunnettuun Saarenmaahan. Viron kylpylämatkat ovat täydellinen tapa ladata akkuja, syödä hyvin, shoppailla ja nauttia mukavasta tunnelmasta upeassa miljöössä.

Jos et vielä täysin vakuuttunut, lue alta minkälainen vaikutus kylpylälomalla on keholle ja mielelle, ja varaa sen jälkeen oma hemmottelupakettisi!


1. Hoida talvi-ihoa – Kosteuta kylpylähoidoilla talven kuivattamaa ihoa

Talvi tuo mukanaan haasteita iholle. Pakkanen ja viima sekä myös kuiva huoneilma kuivattavat ihoa. Kuiva iho tuntuu kireältä ja ärtyneeltä, ja iho vaatiikin enemmän hoitoa talviaikaan. Talvi-ihon hoitoon sopivat hellävaraiset, miedot puhdistustuotteet sekä kosteuttavat, ihoa ravitsevat ja suojaavat voiteet. Talvi-ihon hoitoon on tarjolla runsaasti erilaisia tuotteita, joista valita omalle iholle sopivimmat tuotteet – mitä kuivempi iho sitä rasvaisempi voide on hyvä nyrkkisääntö. Lisäksi talvi-iholle on hyvä tehdä aika-ajoin kuorinta, joka heleyttää ihoa ja auttaa voiteita imeytymään ihoon paremmin, kuorinnan jälkeen talvi-ihoa voi lisäksi helliä kosteuttavalla naamiolla.

Kylpylät ovat erinomainen tapa hoitaa ja helliä talven kuivattamaa ihoa. Kylpylöiden spa-hoidoissa on tarjolla useita erilaisia kokovartalo-, kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja talvi-iholle. Talvi-ihoa helliviä kasvohoitoja ovat muun muassa erilaiset syväkosteuttavat hoidot sekä rentouttavat aromaattiset kasvohoidot. Vartalon iholle muun muassa kuorinnat ja syväkosteuttavat naamiot, sekä erilaiset kosteuttavat kylvyt ovat hyvä valinta. Talvi rasittaa myös jalkojen ja käsien ihoa, tähän oiva ratkaisu ovat ylelliset ihoa kosteuttavat ja hoitavat käsi- ja jalkahoidot. Jalka- ja käsihoidot voivat esimerkiksi sisältää kynsien huoltoa, kovettumien poistoa sekä jalka- ja käsikylpyjä.


2. Hoida kehoa – Rentouta kylmyyden aiheuttama jäykkyys näillä kokovartalohoidoilla

Ihmiset kokevat kylmän ilman eri tavoin. Toiset meistä palelevat helposti ja toiset sietävät kylmyyttä paremmin. Kylmä voi vaikuttaa muun muassa kehon verenkiertoon ja suorituskykyyn, sekä aiheuttaa lihasjännitystä. Henkilöt, jotka palelevat herkästi voivat kokea kylmän ilman myös stressaavaksi. Stressiä aiheuttavat myös kiireinen arki, hektiset työaikataulut ja perheen arjen pyörittäminen. Stressiin yhdistetään usein myös unenpuute sekä epäsäännöllinen ja epäterveellinen ruokavalio, jotka puolestaan näkyvät väsymyksenä kasvoilla ja iholla, lihakset tuntuvat kireiltä ja niveliä kolottaa.

Stressiä ja lihasjännitystä voi rentouttaa erilaisilla rentouttavilla ja hoitavilla kokovartalohoidoilla, hieronnoilla ja kylvyillä. Kokovartalohoidot voivat koostua esimerkiksi venytyksistä, hieronnasta, mineraali- ja yrttikylvyistä, kasvonaamiosta, vartalokuorinnoista ja kuumakivihieronnasta. Oleellisena osana kokovartalohoitoa ovat erilaiset eteeriset öljyt ja ihoa hoitavat tuotteet. Kokovartalohoitoja on saatavana useita erilaisia, kokonaisvaltaisia hoitopaketteja, jotka räätälöidään henkilökohtaisesti.


3. Hoida mieltä – Hyvinvointia ja hemmottelua mielelle

Useimmiten ihmiset ovat niin sanotusti joko talvi- tai kesäihmisiä. Toiset meistä rakastavat talvea ja toisille talvi tuo mukanaan monia haasteita niin keholle kuin mielelle. Pimeä vuodenaika koetaan usein väsymyksenä ja paukkupakkasilla haluaisi vain sukeltaa viltin alle ja herätä vasta kevätauringon ensisäteisiin.  Palelua talven viimasäässä voi estää pukeutumalla tarpeeksi lämpimästi, mutta mitä tehdä, jos mieli ei lämpene talvelle vaikka kroppa pysyisikin lämpimänä?

Yksi erinomainen vaihtoehto mielen hemmottelulle ja hyvinvoinnille talven kylmyyden ja pimeyden keskelle ovat erilaiset kylpylän hyvinvointihoidot kuten uutta elinvoimaa ja energiaa antavat ayurveda-kokovartalohoito ja vartalohoito kuumilla laavakivillä. Saunan lämpö yhdessä rentouttavan yrttikylvyn kanssa vievät lihaskireydet ja stressin mennessään sekä virkistävät ja tuovat uutta hehkua ja hyvinvointia niin keholle kuin mielelle.

Esimerkkejä Tallinnan kylpylälomista

Esimerkkejä Pärnun kylpylälomista

Esimerkkejä muista kylpylälomista