Saunamaailmat

Meille suomalaisille sauna on sydämen kokoinen asia. Sen vuoksi olemme koonneet parhaita Viron kylpylöiden saunanautintoja, joista löytyy jokaiselle varmasti omansa, piditpä sitten hurjista löylyistä tai miedommista lämpötiloista. Hunaja- ja suolasaunat pehmentävät ja puhdistavat ihoa ja turkkilaisen saunan höyryissä lihakset rentoutuvat. Me suomalaiset tiedämme, että saunan lämpö karkoittaa kaikki huolet. Anna siis  lämmön rauhoittaa mieltäsi, helliä lihaksiasi ja virkistää kehoasi.


 

Virkistä kehoasi ja sieluasi saunarituaaleissa! Useissa paikoissa saunaemäntä tai -isäntä saapuu saunaan auttamaan rituaalissa esimerkiksi saunavihdan valintaa, yrttikylvyn aineksia tai ihonkuorinta-aineita koskien. Ehkä valitset puhdistavan mutanaamion tai hoitavan sheavoinaamion, jonka annat helliä ihoasi samalla kun saunaemäntä- tai isäntä lausuu saunaloitsua. Loitsu auttaa sinua jättämään murheet ja huolet taaksesi. Rituaalit vaihtelevat saunasta ja kylpylästä riippuen mutta taattua on, että ne tuovat lisäväriä saunakokemukseesi. Virossa saunarituaaleista saa nauttia esimerkiksi Tallinn Viimsi SPAssa, Tarton V Spassa ja Pärnun Estonia Resort Hotel & Spa -kylpylässä.


 

Lähde hyvänolonretkelle Koli Relax Span saunapolkua pitkin kotimaisia ihonhoitotuotteita sisältävä kylpykiulu mukanasi. Kylpykiulun voi vaihtaa viinipulloon, mikä kannattaa varsinkin silloin kun saunapolkua lähtee kulkemaan kahdestaan, sillä sekä ihonhoitotuotteista ja toivottavasti viinistäkin riittää mainiosti jaettavaksi. Heitä löylyä perinteisen saunan lauteilta, istahda höyrysaunan huuruihin tai aromisaunan tuoksuihin. Jos alat tuntea olosi liian kuumaksi, käy viilentymässä kylmäsuihkussa tai matkusta Karibian tunnelmiin elämyssuihkussa. Vaihtoehtoisesti voit pulahtaa yhteen allasosaston kuudesta altaasta, joihin kuuluu valo-ääniallas, poreallas, kylpyallas, jalkakylpyaltaat sekä kylmä-kuuma-allas jaloille ja Pielisen maisemiin näkymän tarjoava ulkopalju.


 

Ota puinen löylykauha käteen ja heitä vettä sihisevälle kiukaalle. Se on taito, joka suomalaisilla matkaajilla on hallussa. Kovien löylyjen ystävä nauttii yli 100 asteen kuumuudesta, mutta maltillisempi saunoja nauttii miedommasta lämmöstä. Ehkä saat mukaasi koivunlehdistä tehdyn vihdan, jolla voit vihtoa vartaloasi ja antaa lehdistä erittyvien tuoksujen leijailla kuumassa ilmassa. Perinteinen sauna rahoittaa mieltä sekä edistää hyvinvointia ja terveyttä. Maailman murheet unohtuvat saunan lauteilla, jonka lisäksi saunominen vahvistaa sydäntä ja parantaa elämänlaatua. Perinteisen saunan löylyistä saa nauttia monissa paikoissa kuten Haikon Kartanossa tai Tallinnan Kalev Spassa.


 

Anna mutasaunan tehdä taikojansa vartalollesi! Päällystä itsesi päästä varpaisiin, nauti ihon puhdistumisesta ja pehmenemisestä kostean saunan miedossa lämmössä noin 20 minuutin ajan. Muta vähentää myös turvotusta ja auttaa kudosten soluja uusiutumaan. Saunan lämpö edistää mudan imeytymistä ja luo parhaan lopputuloksen. Saunottuasi voit pestä mudan pois vartaloltasi ja kasvoiltasi. Tunne, kuinka silkinpehmeä ihosi hehkuu! Mutasauna löytyy muun muassa Tallinn Viimsi SPAsta. 


 

Vaali hyvinvointiasi ja hiero puhdistavaa merisuolaa ihollesi noin 70-asteisessa suolasaunassa. Anna suolan vaikuttaa ihollasi korkeintaan vartin ajan ja huuhtele iho lämpimällä vedellä. Verenkierto vilkastuu, turvotus vähentyy ja hengitystiet avautuvat. Tunne, kuinka iho muuttuu pehmeäksi ja heleäksi samalla kun suola kuorii kuolleet ihosolut. Suolasaunan jälkeen olo on virkistynyt ja rentoutunut. Muun muassa Pärnun Tervis-kylpylähotellista ja Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinnasta löytyy hyvinvointia edistävä suolasauna.


 

Lähde  rauhoittumaan hunajasaunan lempeään lämpöön ja nauti hunajan hyvää tekevistä ominaisuuksista. Täällä mielesi lepää ja stressi poistuu. Löylyissä ihosi puhdistuu ja pehmentyy. Hunajalla on ihoa kuorivia ominaisuuksia ja se suojaa ja hoitaa ihoa. Saunan lämpöön yhdistetty luonnontuote auttaa parantamaan verenkiertoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa, poistaa kuona-­aineita kehosta ja lievittää lihaskipuja. Tämän saunakokemuksen jälkeen tunnet olosi keveäksi. Illalla hyvät unet vievät varmasti helposti mailleen, sillä hunajasauna auttaa nukahtamaan ja parantaa unen laatua. Hunajasaunominen onnistuu Viron Toila Spassa ja V Spassa.


 

Istu kostean turkkilaisen saunan eli hamamin lempeisiin höyryihin. Aloita turkkilainen saunakokemus höyryhuoneessa rentoutuen ja anna sen puhdistaa ja virkistää. Höyrysaunan kosteus hellii ja hoitaa ihoa tehden siitä pehmeän samalla kun lämmin höyry rentouttaa lihaksia, vilkastuttaa verenkiertoa ja nopeuttaa aineenvaihduntaa. Palveluun saattaa kuulua myös henkilökohtaisen pesijän tarjoama saippuointi ja ihon kuorinta, joka hemmottelee kävijää. Kevyt hieronta sinetöi elämyksen. Virossa hamamin hyöryihin pääsee Tallinn Viimsi SPAssa ja Pärnun ESTONIA Medical Spa & Hotelissa.


 

Jos et ole ennen kokeillut paljon hehkutettua infrapunasaunaa, nyt on sen aika. Infrapunasaunassa nautit samanlaisesta lämmöstä kuin auringonvalo, ilman UV-säteilyä ja löylyn heittämistä kiukaalle. Miedossa, noin 50 asteen lämmössä saat kevyen, pirteä ja energisen olon. Runsas vedenjuonti vahvistaa saunomisen hyviä vaikutuksia, joten vettä kannattaa juoda ennen saunomista, sen aikana ja jälkeen. Infrapunan lämmössä saunominen poistaa kuona­-aineita kehostasi, se hoitaa ihoasi, vähentää stressiä ja virkistää. Lisäksi se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, auttaa palautumaan urheilu-­ ja treenisuorituksen jälkeen sekä lievittää päänsärkyä ja lihaskipua. Saunomisen vaikutuksia verrataan liikuntasuorituksen hyötyihin. Viron Pühäjärven kylpylässä ja Tallinn Viimsi SPAssa voi kokeilla infrapunasaunan hoitavaa vaikutusta.


 

Lähde rentouttamaan lihaksiasi ja rauhoittamaan mieltäsi japanilaiseen kylpyyn. Peseydy ennen kylpyyn menoa, nauti 40-asteisen veden tunnusta kylvyssä, jossa voi viihtyä vaikka useamman tunnin. Japanilaisen kylvyn tarkoitus ei ole vain peseytyminen, vaan myös sielun puhdistautuminen. Yhteistä kylvylle ja suomalaiselle saunakulttuurille on niiden suuri sosiaalinen merkitys, ja kylpeminen japanilaisessa kylvyssä on tärkeä sosiaalinen tapahtuma. Eksoottinen kylpy auttaa sinua löytämään harmonian tunteen esimerkiksi Viron Tervis-kylpylähotellissa ja ESTONIA Medical Spa & Hotellissa.


 

Nauti vain aikuisille suunnattujen saunaosastojen rauhasta ja hiljaisuudesta Tallinn Viimsi SPAn K18 -allasosastolla, kun vesi hellii vartaloasi. Ui, kylve ja nauti vesielementin tasapainottavasta vaikutuksesta kehossasi. Arjen huolet katoavat ja mielesi virkistyy. Hyödynnä allasosastojen monipuolista saunatarjontaa, rentoudu ja lämmittele ennen kuin menet altaalle ja pujahda saunan lämpöön kylpemisen välissä. Myös ihanat kauneushoidot, vartalohoidot ja hieronnat virkistävät ja lisäävät hyvänolon tunnetta.


 

Tutustu myös

Kylpylöiden hoitopaketit sisältävät laajan valikoiman erilaisia kylpylähoitoja. Tästä pääset tutustumaan tarkemmin eri hoitoihin.

Lue lisää

Viron kylpylämme tarjoavat laadukkaan ja kattavan valikoiman eri hierontoja mutta mistä tiedät mikä hieronta sopii parhaiten juuri sinulle? Tutustu eri hierontamuotoihin tästä!

Lue lisää