Kylpylät Suomessa vs. kylpylät Virossa – Löydä Viron kylpylöistä itsellesi sopivin


Kylpyläloma tarjoaa ihanan irtioton arjesta – jo lyhyen kylpylävierailun jälkeen on olo virkeämpi ja energisempi. Kotimaassamme on paljon viihtyisiä kylpylöitä, mutta oletko jo tutustunut Viron kylpylävalikoimaan? Vertailimme hieman Suomen ja Viron kylpylätarjontaa, tutustu ja suunnittele itsellesi sopiva loma!

Miksi lähteä kylpylälomalle Viroon?

✅ Edullisuus
✅ Monipuolinen valikoima
✅ Laadukkaat palvelut ja hoidot
✅ Matkusta helposti ja kätevästi
✅ Enemmän elämyksiä: yhdistä kylpylälomaan risteily ja kaupunkiloma!


Viron kylpylät ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan ja nykyään yhä useampi lähtee hemmoteltavaksi Viroon. Kylpylät Virossa ovat usein myös edullisempia kuin kylpylät Suomessa, laadusta kuitenkaan tinkimättä. Mutta miten valita Viron laajasta kylpylävalikoimasta se itselleen sopivin? Helpottaaksemme sopivan kylpylän valinnassa olemme alla listanneet Viron kylpylöistä vastineet näille suosituimmille suomalaisille kylpylöille. Tutustu ja löydä listasta uusi suosikkikylpyläsi Virossa!

Koko perheen kylpylät

 

Koko perheen kylpylät Suomessa

Koko perheen täydellinen kylpyläloma syntyy, kun lapsilla on ratkiriemukasta ja aikuiset voivat nauttia hemmottelusta. Suomessa suosittuja perhekylpylöitä ovat mm. Flamingo Spa, Rauhalahti, Serena ja Holiday Club Saimaa. Näissä kylpylöissä viihtyvät sekä aikuiset että lapset. Vantaan viihdekeskus Flamingossa sijaitseva Flamingo Spa on monen lapsiperheen suosikki. Sieltä löytyy lapsille vesiliukumäkiä ja aikuiset taas pääsevät nauttimaan Spa & Wellness –osaston rauhallisesta tunnelmasta. Serena ja Holiday Club Saimaa ovat myös monipuolisuutensa ansiosta monen lapsiperheen mieleen. Mutta minne lapsiperheen kannattaa suunnata Virossa?

Koko perheen kylpylät Virossa

Vastaavia koko perheen kylpylöitä löytyy Virosta useita. Viron kylpylöiden hintataso on edullisempi kuin Suomessa, minkä lisäksi Viroon on nopea matkustaa. Ikaalisten Matkatoimiston kautta varaat helposti ja edullisesti Viron kylpyläpaketit, jonka vuoksi matkustaminen Viroon koko perheen voimin on aivan yhtä sujuvaa – ellei jopa sujuvampaa – kuin matkustaminen Suomen rajojen sisällä.

Tallinnan Vanhankaupungin kupeessa sijaitsevassa Kalev Spa -vesipuistossa kylpyläpäivään mahtuu vauhtia, hyvää ruokaa ja ylellisiä Spa-hoitoja. Myös Tallink Spa sijaitsee lähellä Vanhaakaupunkia ja on lapsiperheiden suosima valinta Tallinnassa. Kylpylähotellissa voi rentoutua erilaisissa saunoissa. Viimsi Spa on vesipetojen paratiisi n. 12 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Saunan ystäville on tarjolla mm. suolakivi- ja katajasaunat.

Kylpylätarjonta ei suinkaan rajoitu Tallinnan alueelle vaan pääkaupungin ulkopuolelta löytyy myös loistavia kylpylöitä lapsiperheille. Viron Rakveressa on elegantti Aqva Hotel & Spa -kylpylä, jossa viihtyy koko perhe. Pärnun Tervise Paradiis on suosittu, viihtyisä kylpylähotelli ja vesipuisto kaikenikäisille. Rüütli-kylpylähotelli sijaitsee Saarenmaalla ja siellä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Hyvinvointia, hemmottelua ja liikunnallisia aktiviteetteja aikuiseen makuun

 

Kylpylät aktiivisempaan kylpylälomaan Suomessa

Yhdistetty kylpylä- ja liikuntaloma on täydellinen kaivatessasi lomalta hyvää oloa niin hemmottelun kuin liikunnankin parissa. Suomessa tämän tyyppisiä kylpylöitä ovat mm. Ruissalon kylpylä ja Naantalin kylpylä. Naantalin ja Ruissalon kylpylöissä koet niin Spa-hoitoja kuin sporttisia aktiviteettejakin. Lisäksi Ruissalon Kylpylä ja Naantalin Kylpylä sijaitsevat kauniin luonnon keskellä, joten puitteet reippaille kävelylenkeille ja ulkoilulle hoitojen välissä ovat mitä parhaimmat. Entä mistä päin Viroa löytyy vastaavanlaisia kylpylöitä aktiivisempaa kylpylälomaa varten?

Kylpylät aktiivisempaan kylpylälomaan Virossa

Myös Virosta löytyy liikunnallisia aktiviteetteja tarjoavia kylpylävaihtoehtoja. Tallinnan Meriton Spa –hotellista löytyy kauneus- ja hyvänolonkeskus sekä Fitness- ja liikuntatunteja. Pärnusta puolestaan löytyy kaksi erinomaista kylpylää sporttiseen hemmottelulomaan: Hedon Spa ja Estonia Resort, upeassa merimiljöössä. Haapsalussakin on oma suosittu sporttinen kylpylänsä Fra Mare.

Grand Rose Spa on ylellinen kauneus- ja terveyskylpylä Saarenmaassa. Se kutsuu nauttimaan kataja- ja koivusaunoistaan. Kokeile suolahuonetta ja Garra Rufa -kalapedikyyriä! Rakveren maalaismaisema ja siellä sijaitseva Aqva Hotel Spa rauhoittaa mielen tarjoten hienot ulkoilumahdollisuudet. Hemmotteluhetkiin tuo lisämausteensa itämainen ayurveda.

Toila on luonnonläheinen kylä parin tunnin päässä Tallinnasta. Toila Spa –kylpylä sijaitsee korkealla rantatörmällä upean Oru Park –puiston vieressä. Toila Span merellinen miljöö terveyspaketteineen luo täydelliset puitteet liikunta- ja hemmottelulomalle.

Romanttiset kylpylät pariskunnille

 

Romanttinen kylpyläloma Suomessa

Ylellinen kylpyläloma on täydellinen vaihtoehto lemmenlomaan. Haikon kartano on elegantti kylpylähotelli ainutlaatuisessa miljöössä. Haikon Kartanon idyllinen sijainti ja korkealaatuinen palvelu ovat ihastuttaneet asiakkaita jo yli 50 vuoden ajan. Långvikin tyylikäs kylpylähotelli Kirkkonummella on toinen romantiikkaa kaipaavien kestosuosikki. Kolilla sijaitseva Koli Relax Spa taas on listattu yhdeksi Suomen romanttisimmista kylpylöistä. Romanttista lomaa suunnitteleville löytyy siis useita vaihtoehtoja jo koti-Suomesta. Viron laadukkaat kylpylät eivät kuitenkaan jää näiden varjoon ja suosittelemmekin seuraavaksi kokeilemaan romanttiseen hemmotteluhetkeen jotakin alla listatuista kylpylöistä.

Romanttinen kylpyläloma Virossa

Tallinnan kylpylöistä Kalev Spa, Tallink Spa ja Viimsi Spa tarjoavat romanttisia Hellyyttä kahdelle! –hoitopaketteja, joihin sisältyy paikasta riippuen esimerkiksi ruusun terälehtiä, kuohuviiniä ja hedelmiä huoneeseen sekä kokovartalohieronta ja á la carte -illallinen kahdelle. Viimsi Spasta löytyy lisäksi pelkästään aikuisille tarkoitettu Spa18+ spa- ja saunaosasto, jonka erilaiset saunat, altaat ja hoidot takaavat rentouttavan spa-kokemuksen.

Hellyyttä kahdelle –hoitopakettia tarjoavat myös Grand Rose Spa ja Georg Ots Spa Kuressaaressa ja Tervis kylpylähotelli Pärnussa.

Luksusta täydelliseen hemmottelulomaan

 

Luksuskylpylät Suomessa

Ylellinen kylpyläkokemus syntyy miljööstä ja palveluista. Holiday Club Saimaa sijaitsee Saimaan rannalla, ollen yksi Suomen kauneimmista kylpylöistä ja tarjoten kokonaisvaltaisen hemmotteluelämyksen ainutlaatuisessa ympäristössä Spa-hoitoineen. Luksusta kylpylälomaan löydät myös esim. Hotel & Spa Järvisydämestä tai Haikon kartanosta!

Luksuskylpylät Virossa

Viron puolella luksusta arkeen tarjoaa lukuisat eri kylpylät. Niistä yksi on Grand Rose Spa -kylpylähotelli Kuressaaressa. Tämä kylpylä on erinomaisen viehättävä, laadukas valinta – tyylikäs kylpyläelämys upeassa merimaisemassa. Myös ihanteellisesti rannan tuntumassa sijaitseva Pärnun Hedon Spa on hienostunut putiikkikylpylä, jonka laadukkaat hoidot ja kaunis miljöö varmasti täyttävät vaativammankin asiakkaan odotukset.

Tutustu kylpylälomiin!

Hemmottelua, rentoutumista, hyvää oloa, liikuntaa, energiaa ja ihanaa yhdessäoloa! Kaikkea tätä tarjoavat IMT:n kylpylälomat. Kylpylälomalla saat täydellisen irtioton arjesta!

Lue lisää kylpylämatkoista