MS Megastar

M/S Megastar on Tallink Siljan laiva, joka on rakennettu Turun telakalla ja se on jälleen yksi suomalaisen laivanrakennuksen taidonnäytteistä. Alus on suunniteltu erityisesti matkustusmukavuutta ajatellen. LNG-polttoaineella toimiva laiva on erittäin ympäristöystävällinen ja laivan teknologia on edistyksellistä.


TERVETULOA MEGASTARILLE!

Tallinkin M/S Megastar valmistui vuonna 2017. Matka-aika Helsingistä Tallinnaan on kaksi tuntia ja laiva on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön. Laivalle mahtuu entistä enemmän matkustajia, peräti 2850 henkilöä. Megastar edustaa laivanrakennusalan tuoreinta teknologiaa ja on räätälöity nimenomaan Suomenlahden ylitykseen.

Megastar on erittäin nykyaikainen ja ympäristöystävällinen alus, joka käyttää useita energiaa säästäviä tekniikoita ja puhdasta polttoainetta LNG:tä, eli maakaasua. Laivassa on viimeisimpien turvanormien mukainen  Safe Return To Port (SRTP) -turvajärjestelmä. Se tarkoittaa, että laivan vaurionkestävyyteen ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn on panostettu entistä enemmän. Megastar on turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden suhteen huippuunsa hiottu laiva. Uuden potkurirakenteen asioista laituriin kiinnittyminen ja lähtö aiheuttavat tuskin lainkaan tärinää ja melua. Purkaminen ja lastaaminen on nopeaa, sillä laivaan ajetaan kahdesta tasosta henkilöautoilla ja rekoilla yhtä aikaa.


RAVINTOLAT JA BAARIT

Megastarilta löytyy ravintoloita ja baareja jokaiselle -erilaisia ravintoloita ja kahviloita on peräti seitsemän!

Delight Buffetissa on yli 400 paikkaa laivan keulassa kannella 9. Avokeittiössä valmistuvat lämpimät ruoat ja lisäksi ruokasaarekkeilla on laaja valikoima kylmiä ruokia. Ravintolassa on tarjolla runsas meriaamiainen sekä lounas- ja illallisbuffet.

The Chef’s Kitchen tarjoaa herkullisen makumatkan à la carte -tyyliin.

Fast Lane -ravintolasta löytyvät perinteiset lihapullat ja salaattibaari.

Coffee & Co. -kahvilasta saat kahvia ja muita virvokkeita sekä tuoreita suolaisia ja makeita paloja kahvin seuraksi.

Sea Pubissa on tarjolla perinteistä pubielämää erilaisine juomineen, pikkupurtavineen ja trubaduureineen.

Victory Barissa voit nauttia pientä suolaista laajan juomavalikoiman lisäksi. Täällä voit myös seurata TV-ruudulta erilaisia urheilutapahtumia ja pelata peliautomaateilla.

Hampurilaisravintola BURGER KING® pitää huolen, että myös hampurilaisten ystävien nälkä talttuu merimatkan aikana


OSTOKSET

Traveller Superstore -myymälä levittäytyy kahteen kerrokseen kansilla 7 ja 8 ja pinta-alaa tällä suurella myymälällä on peräti 2800 neliömetriä. Myymälään on useita sisäänkäyntejä, joista yksi tulee suoraan autokannelta. Kaupasta pääsee koko matkan ajan yhden oven kautta 7. kerroksen autokannelle, kunhan on etukäteen varannut autotallipaikan. Tällöin ostokset saa sujuvasti autoon säiliöön, eikä niiden kantamisesta tarvitse huolehtia matkan aikana. Kaupassa on valtavasti näyttöjä ja videoseiniä ja kaIkki hyllyt ovat valaistuja. Kaupassa on virtuaalinen sovituskoppi, jossa voi katsella itseään erilaisissa asukokonaisuuksissa isolta näytöltä. Valtava Superstore mahdollistaa erittäin laajan tuotevalikoiman parfyymeista ja kosmetiikasta erikoisviineihin ja herkkuruokiin sekä vaatteista ja asuista designiin ja lasten leluihin. Traveller Superstoressa on myynnissä noin 500 tuotemerkkiä. Kaupassa on 19 kassaa ja 5 sisäänkäyntiä.

Megastarilla on käytössä kätevä Quick shopping -palvelu. Se tarkoittaa, että samalla kun matkustaja tekee ostoksia, hän skannaa valmiiksi kaikki valitsemansa tuotteet lukulaitteella. Näin itse maksutapahtuma itsepalvelukassalla sujuu nopeasti ja sujuvasti, eikä myymälään synny jonoja. Kannattaa kokeilla!

Megastarilla on mahdollisuus varata autolle paikka autotalliin reittimatkoilla. Autotallista on suora pääsy Traveller Superstore -myymälän, mikä antaa mukavan mahdollisuuden viedä ostoksia suoraan autoon jo matkan aikana. Ajoneuvo parkkeerataan autohalliin niin, että sieltä on helppo pääsy kauppoihin ja matkustajat voivat käydä matkan aikana autokannella, jos heillä on varattu paikka sieltä. Autotallipaikan hinta on 10 €/auto normaalin autopaikkahinnan lisäksi. Autotallipaikan varanneet matkustajat saavat lähtöselvityksestä myös alennuskupongin, jolla saa 10 euron alennuksen vähintään 150 euron ostoksista Traveller Superstore -myymälässä.

Myymälä tulee olemaan auki ensimmäisestä lähdöstä viimeiseen lähtöön koko päivän ajan, myös maissa ollessa. Huomioithan, että Helsingin satamassa ja Suomen aluevesillä noudatetaan alkoholin ja tupakkatuotteiden myyntirajoituksia.


LAPSILLE

Lapsien oma alue, lasten leikkipaikka, sijaitsee kannella 9. Leikkihuoneessa on perheen pienimpien käytössä erilaisia leluja ja huoneessa voi myös katsoa piirroselokuvia tai pelata Play Station -pelejä. Leikkihuone sijaitsee aivan Delight Buffet -ravintolan vieressä.


MATKUSTUSLUOKAT

Megastarilla on panostettu erityisesti matkustusmukavuuteen. Laivalta löytyvät jo Starilta ja Superstarilta tutuksi tulleet lisämaksulliset Comfort Lounge ja Business Lounge. Näiden lisäksi Megastarilla on uusi matkustusluokka Sitting Lounge, joka sisältyy normaalin kansipaikan hintaan. Sitting Lounge tarjoaa yli 300 istumapaikan verran lisää matkustusmukavuutta omassa rauhassa mukavassa istuimessa. Lounge-tiloissa on yli 700 istumapaikkaa ja tilasta löytyy myös maksullisia säilytyslokeroita matkatavaroille yli 160 kappaletta.


MATKATAVAROIDEN SÄILYTYS

Matkatavaroille löytyy hyvin säilytystilaa laivalta. Sitting Loungessa kannella 9 on mahdollista jättää pienempiä matkatavaroita maksullisiin säilytyslokeroihin. Isommat matkalaukut voi viedä maksulliseen ja vartioituun matkatavaroiden säilytyshuoneeseen, joka sijaitsee kannella 8 infon lähellä


KOKOUSTILAT

Laivalla on kaksi ryhmätyötilaa vuokrattavana ryhmien kokouksia varten. Ryhmätilat erotetaan Comfort -luokasta ja näistä toinen on maksimissaan 22 henkilölle ja toinen maksimissaan 32 henkilölle. Lisäksi Megastarin Business -luokasta on mahdollista varata VIP room -tila maksimissaan 10 henkilön kokouksiin. Kysy tarkempia tietoja ja hintoja matkatoimistostamme.

Risteilyt MS Megastarilla

Lisätiedot

Matkustusluokat

  • Sitting Lounge
  • Comfort Lounge
  • Business Lounge

Tavarasäilytyshuone

  • Säilytyslokerot Sitting Loungessa kannella 9
  • Matkatavarahuone infon läheisyydessä kannella 8

Pöytävaraukset laivoilla

  • Huomioittehan, että laivan ravintoloihin etukäteen tehdyt pöytävaraukset on lunastettava viimeistään 15 minuuttia kattauksen alkamisesta.