MS Star

Starilla pääset Suomenlahden yli kahdessa tunnissa säästä ja vuodenajasta riippumatta. Laiva liikennöi Helsingin Länsisataman uudesta T2-terminaalista. Lyhyt matka laivalla taittuu vaikkapa nauttien ruoista ja juomista laivan useissa ravintoloissa tai tekemällä edullisia ostoksia!

TERVETULOA TALLINK STARILLE!

M/S Star valmistui huhtikuussa 2007. Alus on tarkoitettu ympärivuotiseen nopeaan Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen ja laiva pystyy liikennöimään kaikissa sääolosuhteissa kahdessa tunnissa Suomenlahden yli. Laiva liikennöi Helsingin Länsisataman uudesta T2-terminaalista.

Telakoinnin aikana 7.-22.1.2019 laivalla uudistettiin kokonaan Snack Time -kahvila sekä Starbucksin tuotteita myyvä kahvila. Laivan pubi päivitettiin uuden konseptin mukaisella ilmeellä ja se sai uuden nimen, Sea Pub. Lisäksi lasten leikkipaikkaa päivitettiin ja laajennettiin, myymäläalueita parannettiin, portaiden, käytävien ja Business Loungen mattoja vaihdettiin ja samalla kunnostettiin laivan wc-tiloja ja niitä rakennettiin myös lisää.


RAVINTOLAT JA BAARIT

Starilla aika kuluu mukavasti vaikkapa syödessä tai ostoksia tehdessä, sillä laivalla on useita ravintoloita sekä tax free -myymälä ja kosmetiikkamyymälä. Shuttle Buffetista löydät maittavat, monipuoliset herkut alku- pää- ja jälkiruokapöydistä niin aamiaisella, kuin lounaallakin, laivavuorostasi riippuen. À la Carte -ravintolasta saat Itämeren makuelämykset houkuttelevine viinivaihtoehtoineen. Starilla on myös yksi maailman ensimmäisiä Itämärellä seilaavista Burger King-ravintoloista, joissa nautit mehukkaat hampurilaisateriat! Snack Time -kahvilasta löydät esimerkiksi sämpylöitä, patonkeja ja salaatteja kevyempään nälkään, kuten myös isompia lämpimiä annoksia. Yo! Frozen yogurt caféssa voit nauttia aamiaista, erilaisia juomia ja jälkiruokia. Valikoimassa on erilaisia jogurttiherkkuja jääjogurtista smoothieihin! Täältä löydät myös erilaisia kakkuja ja leivonnaisia makeanhimoon. Pub Seaportissa tarjoillaan erilaisia juomia, joita voi siemailla merta katsellen ja viihteestä nauttien!


OSTOKSET

Ostoksia Starilla voi tehdä Supermarket -myymälässä, josta löydät kotiinviemisiksi laajan valikoiman alkoholijuomia viineistä oluisiin, sekä savukkeita, matkamuistoja, makeisia, leluja ja elintarvikkeita. Kosmetiikkamyymälä Perfume Shopista löydät laatumerkkien ihonhoitotuotteita, hajusteita ja muuta kosmetiikkaa! Kokeile ja testaa vapaasti! Uutuutena Starilla on valikoimassa myös Victoria’s Secretin kosmetiikkatuotteita. Tunnetuimpien brändien asusteita, koruja, laukkuja, rannekelloja ym. myydään Trend Shopissa. Kiinnostaako Lacoste, Hugo Boss, Emporio Armani tai Michael Kors? Muun muassa näiden brändien tuotteita löydät Trend Shopista!


LAPSILLE

Starilta löytyy lapsille oma leikkipaikka, joka sijaitsee kannella 9. Leikkipaikassa on kesäkaudella myös ohjattuja leikkejä!


MAHTAVIA PALVELUITA

Omalla autolla matkustavien on mahdollista pienestä lisämaksusta ostaa Priority Car -autopaikka, mikä tarkoittaa, että auton saa ajaa ensimmäisten joukossa laivaan ja ulos laivasta. Lisämaksu tästä palvelusta on 20 € normaalin autopaikan hinnan lisäksi ja Priority Car -autopaikkojen saatavuutta voit tiedustella toimistostamme!

Jos haluat matkustaa astetta mukavammin, on meidän kauttamme varattavissa myös Comfort-luokan kansipaikat, sekä Business Lounge -kansipaikat. Kannella 9 sijaitsevassa Comfort-luokan lisämaksuun sisältyy istumapaikka rauhallisemmassa tilassa, pientä naposteltavaa sekä kahvia/teetä ja virvokkeita, päivän lehdet ja langaton internet-yhteys. Business Loungessa edellisten lisäksi hintaan kuuluu buffet-ruokailu ruokajuomineen. Lisäksi omalla autolla matkustaville Priority Car -palvelu sisältyy Business Loungen hintaan. Täällä voit tehdä myös ostoksia rajatusta valikoimasta, poistumatta lainkaan Business Loungesta!

Merimatkan aikana voi pitää kokousta Starin 32-paikkaisessa ryhmätilassa. Tilan voi varata etukäteen vähintään 10 hengen ryhmälle. Tiedustele lisää tästä mahdollisuudesta soittamalla toimistoomme!

Risteilyt MS Starilla

 • Reitti: Helsinki- Tallinn
 • Valmistumisvuosi: 2007
 • Matkustajia: 1900
 • Hyttipaikkoja: 520
 • Kansia: 11
 • Ostospaikat: Supermarket, Perfume Shop, Trend Shop
 • Ravintolat / Baarit: Shuttle Buffet, A la Carte ravintola, Burger King, YO! Frozen Yogurt -kahvila, Snack Time -kahvila, Pub Seaport
 • Kokoustilat: 32-paikkainen ryhmätila kannella 9
 • Matkustusluokat: Star, Comfort, Business
 • Lapsille: leikkipaikka Tivoli, pelejä
 • Matkatavaransäilitys: kannella 8

Laivan info sijaitsee kannella 6. Info on avoinna koko matkan ajan

Maihinnousu kannelta 6

Laivalla on ilmainen Wi-Fi-Internet-yhteys

 

Lisätiedot

Matkustusluokat

 • Comfort luokka: oma erillinen tila, pientä välipalaa sekä alkoholittomia juomia, päivän lehdet.
 • Business lounge: palveluihin kuuluvat ruoka- ja juomatarjoilu, päivän lehdet, ajoneuvon ulosajo ensimmäisten joukossa.

Tavarasäilytyshuone

 • Laivalla on vartioitu matkatavaroidensäilytyshuone kannella 8. Matkatavarat jätetään huoneen hyllyille. Huoneen ovella seisoo vartija koko matkan ajan. Matkatavarasäilytyksen hinta on 2 € sisältäen 2 laukkua, ostokset ja päällysvaatteet.
 • Keulassa kannella 7 on isoja ja pieniä säilytyslokeroita. Hinta 4 € iso / 2 € pieni.

Pöytävaraukset laivoilla

 • Huomioittehan, että laivan ravintoloihin etukäteen tehdyt pöytävaraukset on lunastettava viimeistään 15 minuuttia kattauksen alkamisesta.