Lasten joulu

 

 

Vietä vauhdikas ja tekemisentäyteinen joulu lasten ehdoilla kotimaan tai Baltian upeissa kohteissa. Joulupukki saapuu tervehtimään perheen pienimpiä lomamatkallakin, joulupuuhaa riittää erilaisissa teemapuistoissa ja hotelleissa pääsee polskimaan allasosastolle koko perheen kera.


 

Vaikka joulu on perinteisesti hiljentymisen aikaa, se voi olla myös riemukasta seikkailua ja tekemistä koko perheen kesken. Sekä kotimaasta että Virosta löytyy monia mielikuvituksellisia lasten kohteita, joissa voi hankkia vuoden kohokohtaan liittyviä muistoja.


 

Astukaa aitoon joulumaailmaan koko perheen kera! Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä kohokohtana on tietenkin joulupukki, jota pääsee tapaamaan vuoden jokaisena päivänä ja tietenkin myös jouluna! Pajakylässä odottavat joulupukin suloiset porot, ja samalla pääsee lähettämään Napapiirin erikoisleimalla varustettua postia ystäville tai sukulaisille. Napapiiri kulkee Joulupukin Pajakylän läpi, joten voitte ylittää sen ja saada siitä todistuksenkin! Älkää unohtako tehdä jouluostoksia kylän lahjatavarakaupoissa. Tärkeintä on kuitenkin tuntea rakkauden ja hyväntahdon ilmapiiri.

Kaipaatko lisää tekemistä jouluusi? Jos olet ottanut suunnaksi Rovaniemen, niin varaa kauttamme yksi tai useampi Christmas House Safarisin järjestämistä aktiviteeteista! Eläintenystävää kiehtoo varmasti porosafari ja porotilan tutustuminen tai vauhdikas moottorikelkailu poro- ja huskytilalle. Voit myös viettää koko päivän nauttien arktisista riemuista koko perheen kera, jolloin pääsette nauttimaan husky- ja poroajeluista, ruokkimaan ja rapsuttamaan eläimiä, olosuhteista riippuen moottorikelkkailemaan, rakentamaan lumiukkoja tai potkukelkkailemaan. Vai tekeekö mielesi nähdä Suomen ainoat jääkarhut ja muita arktisia eläinlajeja? Silloin kannattaa varata retki kuljetuksineen Ranuan eläinpuistoon ihastelemaan jääkarhujen lisäksi muun muassa susia, ahmoja ja ilveksiä.

Lähde viihtymään erilaisten lasten aktiviteettien pariin SuperPark Vuokattiin. Anna lastesi kavuta kiipeilyseinää pitkin aloittelijoille tai jo kiipeilyä aiemmin kokeilleille suunnattuja kiipeilyreittejä pitkin, joiden alla vaahtoaa vaahtomuovimeri. Vai luuletko, että lapsesi hullaantuisivat enemmän aktiviteettipuiston skuutti- ja skeittiparkista tai vauhdin huumasta autoradalla? Nämä ja monet muut aktiviteetit superball, pesäpallo ja trampoliinialue odottavat perheen pienimpiä myös joulun aikana.

Lähde kokemaan koko perheen elämyksiä 1800-luvun keksintöjen maailmaan Keksintötehdas Protoon Tallinnaan! Protossa moni asia, joita ei voisi kuvitella kokevansa, on mahdollinen. Siellä pääsee ohjaamaan maailman ensimmäistä autoa, veturia tai kuumailmapalloa, jotka on herätetty henkiin modernin teknologian avulla. Käynnillä voi myös porautua maapallon ytimeen, lähettää raketin avaruuteen ja tutkia valtameren pohjaa. Proton tarjoama seikkailu on niin mielikuvituksellinen, että vastaavaa voi kokea vain unien maailmoissa. Joukkoon mahtuu 20 virtuaalitodellista ja vuorovaikutteista kohdetta.

Rakastavatko lapsesi vesileikkejä? Vie heidät sukeltamaan vedenalaisen Atlantiksen kaupungin syövereihin tutustumaan sen asukkaisiin ja tarinoihin Viimsin Atlantis H20 Aquapark -vesipuistossa ja luonnon tutkimuskeskuksessa. Vesipuistossa voi kohdata rohkean vesikarhun ja nähdä valtavankokoisen sinivalaan. Samalla Arkhimedeen laki ja vesivoimalan toiminta tulevat tutuiksi. Vesipuistosta löytyy uima-altaita, liukumäkiä ja jännittäviä keksintöjä.

Mistä löytyy Tallinnan paras joulutunnelma? Se välkkyy jouluvaloina, näkyy iloisina ilmeinä ihmisvilinässä, leijuu ilmassa joulun tuoksuina ja tarttuu väistämättä kävijästä toiseen Raatihuoneen aukion Joulutorilla. Tunnelmasta nauttivat niin aikuiset kuin lapsetkin! Perheen pienimpien mieleen ovat varmasti torin antimet maistuvine herkkuineen karamelleista piparkakkuihin ja miniohukaisiin. Lämmikettä saa alkoholittomista kuumista juomista. Paikalle tulleita viihdyttää kukas muukaan kuin joulupukki! Lisäriemua tuovat karuselli sekä joulupukin paja, jossa pukki itse jakaa namuja lapsille.

Pyörähdä piruetti tai taiteile valssihyppy luistimet jalassa Harju-kadun luistelukentällä Tallinnan Vanhassakaupungissa! Hauskanpito jäällä ei kuitenkaan vaadi hienojen liikkeiden osaamista, ja ehkä parasta hauskaa onkin kirpeän talvisään innoittamana viettää joulun aikaa oman perheen kesken tehden, hassutellen ja kisaillen. Harju-kadun luistelukenttä sijaitsee historiallisen kaupunkimiljöön äärellä aivan Nigulisten kirkon vieressä. Pop-up ulkokenttä avataan joulukuussa, ja se on auki kunnes kevätaurinko saapuu.

Lue lisää matkoista

Tunnelmallinen Tallinna on oiva valinta jouluksi. Lähde Tallinnaan hakemaan ripaus raikasta joulun henkeä! Valittavana yli 25 keskustahotellia ja useita eri laivavuoroja.

Lue lisää joulun hotellimatkoista Tallinnaan

Mitä olisi lasten joulu ilman joulupukin vierailua, joulukuusen koristelua ja tietenkin joululahjoja? Tsekkaa perheen pienimpien suosikit koko perheen joulunviettopaikoiksi.


 

Santa Claus Holiday Villagesta ei jouluntaikaa puutu! Joulupukki tervehtii lapsia aivan naapurissa sijaitsevassa Joulupukin Pajakylässä, jossa pääsee myös tervehtimään poroja, ylittämään Napapiirin ja tekemään jouluostoksia. Tunnelmallinen mökkimajoitus lisää jouluntuntua, ja joulupukin voi kutsua myös omaan mökkiin kyläilemään ja jakamaan lahjoja. Hotellin vastaanotosta voi lainata pulkkaa ja lähteä laskemaan mäkeä. Mikä toisikaan paremmin iloista joulumieltä lapsille ja lapsenmielisille?

Mikä olisi parempi paikka joulunviettoon kuin matkata Saariselälle Santa’s Hotels Tunturiin nauttimaan lumisen Lapin lumosta joulupukin asuinsijojen äärelle? Jouluohjelmassa on luvassa muun muassa kuusen koristelua. Parasta on, että pukilla ei ole matka eikä mikään ajaa reellään Korvatunturilta ilahduttamaan lapsia hotellin jouluillalliselle.

Unohda joulu ilman turhaa hössötystä ja valmistelua, pakkaa vain laukut ja suuntaa kohti Vuokatin Break Sokos Hotellia! Aattoaamuna nautit joulupuurosta, luot koko perheelle tunnelmaa joulusaunassa ja nautit illalla jouluateriasta. Mikä parasta, joulupukki ilostuttaa perheen pienimpiä vierailullaan!

Hemmottele lapsiasi riemukkaalla jouluohjelmalla Vuokatin Holiday Club Katinkullassa, jonne tietenkin myös joulupukki saapuu aattoiltana! Joulupukki jakaa joululahjoja lapsille, joiden lahjat on jätetty vastaanottoon lapsen nimellä ja vierailuajalla varustettuna. Hotellin jouluviikolle sattuu paljon muutakin mielekästä puuhaa. Aatonaattona tehdään jouluaskartelua Lastenmaailmassa, kuunnellaan kauneimpia joululauluja ja hohtokeilataan.

Varaa lomasi

Vesileikkejä matalissa lastenaltaissa, hurjia laskuja allasalueen liukumäissä ja vesipuistoissa ja rentouttavia koko perheen hetkiä porealtaan kuohussa tai saunan lämmössä? Näistä on kotimaan ja Baltian kylpylöiden ja vesipuistojen joulu tehty. Lähde siis matkaan ja vietä koko perheen joulu rennosti kylpien ja polskien!


 

Mikä olisikaan parempi tapa viettää joulua kuin lähteä kohtaamaan myrskyävän meren aallot ja virtaukset Viron Rakveren kaupungissa AQVA Hotel & Span uima-altailla! Lapset nauttivat vedestä kahdessa lastenaltaassa ja kokevat jännityksen hetkiä valoefektein varustellussa black hole -vesiliukumäessä. Koko perheen rentoutuminen onnistuu porealtaassa ja saunaosastolla, josta löytyvät aromihöyrysauna, suolahöyrysauna, infrapunasauna, sanarium eli kostea 60-asteinen rentoutumissauna sekä 85- ja 110-asteiset perinteiset saunat.

Varaa lomasi

Joulunaikaan on hyvä antaa lastesi muuntautua hetkeksi vesipedoiksi Pärnun Tervise Paradiisin vesipuiston vesiaktiviteettien parissa. Viron suurimmassa vesipuistossa voi kavuta hyppytasanteelle neljän metrin korkeuteen ja hypätä neljä metriä syvään altaaseen. Toisaalta, mikä olisikaan piristävämpää kuin polskia vuoristojoessa tai laskea vesiliukumäissä? Tai ehkä jännittävintä olisikin laskea ääni- ja valoefekteillä tehostetussa 100 metriä pitkässä liukuputkessa kumirenkaan kyydissä. Tekemistä riittää niin pienille kuin isommillekin lapsille!

Varaa lomasi

Suunnatkaa joulunviettoon Tallinnan Vanhaankaupunkiin Kalev Span vesien lämpöön sekä vesipuiston ja liikuntakeskuksen riemuihin. Anna lastesi kokea virkistäviä hetkiä uima-altaissa, vauhdin huumaa vesiliukumäissä ja rentoutua saunojen ryppäässä. Pohjois-Viron suurimpien vesipuistojen joukkoon lukeutuva Kalev Spa tarjoaa koko perheen laatuaikaa.

Varaa lomasi

Rentoudu koko perheen voimin Tallinn Viimsi SPA:ssa, jossa sijaitsee ylellinen spa- ja saunakeskus. Perheen pienimmät on otettu huomioon heille suunnatulla uima-altaalla, ja keskuksesta löytyy aivan pienille lapsille tarkoitettu erikoisallas, jossa lasta voi uittaa. Jos vilu iskee, on lämmittelypaikkojen joukossa suolakivi-, puulämmitys- ja katajasaunat. Parasta on kuitenkin vierailu mielikuvituksellisessa Atlantis H20 Aquaparkissa -vesipuistossa, joka sijaitsee hotellin yhteydessä.

Varaa lomasi

Lähde joulunpyhiksi nauttimaan Vuokattiin Holiday Club Katinkullan monipuoliselle kylpyläosastolle, jossa lämpöä riittää sillä ilman ja veden lämpötila on aina +32 °C. Lapset pääsevät uimaan leppoisassa lastenaltaassa ja laskemaan liukasta vesiliukumäkeä pitkin. Perheen pienimmille on tarjolla lainattavia kellukkeita ja uimamattoja. Lisäksi altaissa virtaa vauhdikkaita vastavirtoja ja kylpylästä löytyy virkistävä ulkouima-allas, reippailijan kuntouima-allas, kuplivia porealtaita sekä poriseva palju. Savusaunan lempeissä löylyissä on hyvä lämmitellä.

Varaa lomasi

Lue lisää joulumatkoistamme

Tunnelmallinen Tallinna on oiva valinta jouluksi. Lähde Tallinnaan hakemaan ripaus raikasta joulun henkeä! Valittavana yli 25 keskustahotellia ja useita eri laivavuoroja.

Lue lisää joulun hotellimatkoista Tallinnaan

Lähde jouluristeilylle ja vietä tunnelmallinen joulu merellä. Ikaalisten Matkatoimiston kautta jouluristeily Helsingistä Ahvenanmaalle.

Lue lisää

Kotimaa on täynnä mitä upeampia joulunviettopaikkoja! Ihka oikeaa jouluntuntua voi kokea lumisen Lapin maisemissa, Kainuun metsissä ja Saimaan parhaissa lomanviettopaikoissa. Tallinkin perinteinen jouluristeily suuntautuu ihanaan Maarianhainaan. Haetpa joulurauhaa aikuisten kesken, laadukasta majoitusta tai koko perheen joulumuistoja, löydät varmasti mieleisen matkan IMT:n joululomista!

Lue lisää