Latvian upeat linnat, Riika, Sigulda ja Tartto, road trip

Tällä matkalla itä-Latvian kiehtovat linnat ja nähtävyydet, pääkaupunki Riika ja hieman tuntemattomampi Sigulda tulevat tutuiksi. Linnojen ja kartanoiden kirjo jatkuu Viron puolella. Matka alkaa rentouttavalla risteilyllä Helsingistä Riikaan, jonka jälkeen majoitutaan Riiassa, Siguldassa ja Tartossa. Paluu tapahtuu Tallinnasta Helsinkiin.
Lähtöpäivä

Helsinki-Riika

Matka alkaa laivalla Helsingistä Riikaan. Laiva lähtee kello 16:00 Olympiaterminaalista. Ilta ja yö vietetään laivalla.

  • Vinkki: varaa laivaruokailut jo matkavarauksesi yhteydessä.
2.-4.päivä

Riika

Laiva saapuu Riikaan klo 10.30. Riiassa majoitutaan kaksi yötä.  Valikoimassamme ovat  keskustan parhaimmat hotellit. Ehdit tutustumaan kaupunkiin ja sen ympäristöön, josta löytyy mielenkiintoisia päiväretkikohteita. Riian linna ja sen yhteydessä toimiva Latvian kansallinen historiamuseo vievät matkalle Latvian mielenkiintoiseen historiaan. Linna sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla paikalla Daugava-joen rannalla ja on yksi Latvian suosituimmista nähtävyyksistä.  Ota päivä tai vaikka vain puolikas ja lähde tutustumaan valloittavaan Jurmalan rantakaupunkiin ja lähellä sijaitsevaan Kemerin kansallispuistoon. Mielenkiintoinen päiväretkikohde on myös Rundalen linna, jota myös Baltian Versaillesiksi kutsutaan.

4.päivä

Riika-Sigulda

Matka Riiasta Siguldaan ilman taukoja kestää reilun tunnin. Matkaa kertyy noin 55 km. Sekä matkan varrella että Siguldassa on  mielenkiintoisia paikkoja nähtävänä ja koettavana, joten kannattaa lähteä ajelemaan Riiasta jo hyvissä ajoin, jotta ehtii käydä mahdollisimman monessa paikassa. Matkan varrella voi poiketa vaikka kahvilla Birinin linnassa. Linnojen tosi ystävä saattaa hyvinkin tehdä lisälenkin matkaansa (n. 140 km) nähdäkseen  Cesvainen hyvin säilyneen linnan.

Sigulda

Siguldassa majoitutaan yksi yö. Siellä on yllättävän paljon nähtävää.  Muun muassa kolme eri linnaa, joista tunnetuin on  Turaidan  linna. Liiviläisritarien Siguldan linna ja Siguldan uusi linna ovat hieman tuntemattomampia.  Lisäksi  Siguldassa voi kokeilla Gauja joen yli meneväää ilmaköysirataa. Kuuluisa Gutmannin luola on myös mielenkiintoinen.

  • Vinkki: Aparjods ravintola tarjoaa herkullisia aterioita.
5.päivä

Sigulda - Tartto

Siguldasta lähdetään ajelemaan kohti Tarttoa, jonne kertyy  matkaa noin 280  kilometriä. Matkan varrelle jää  paljon mielenkiintoisia vierailukohdetta. Esimerkiksi Ligatnessa voi poiketa Ligatnen salaisessa bunkkerissa,  joka rakennettiin neuvostoaikoina ydinsotaa varten.  Cesiksen keskiaikainen linna jää myös matkan varrelle. Siitä eteenpäin on kaksi reittivaihtoehtoa Tarttoon. Joko  Valmieran ja Valgan kautta, jolloin matkan varrelle jäävät  Valmieran nähtävyydet,   linnanrauniot ja olutpanimo. Eteläisempi matkareitti kulkee  Viron puolella Vastseliinan linnanraunion kautta. Linnassa v. 1353  tapahtuneen ihmeen vuoksi siitä tuli suosittu pyhiinvaelluskohde. Paitsi historiallisen, myös hengellisen merkityksensä vuoksi linnanrauniot ovat yhä edelleen tärkeä kohde niin pyhiinvaeltajille kuin muillekin vierailijoille.

Tartto

Tarttoon majoitutaan yhdeksi yöksi. Tarton viehättävä kaupunki ja sen ympäristö tarjoavat  paljon tekemistä. Museoista kiinnostuneille Viron Kansallismuseo on varmasti mieluinen käyntikohde. Lapsiperheille ehdoton suosikki on Ahhaa- keskus.  Peipsijärven päiväretki ja Sipulitie puolestaan raottavat tiukasti vanhoja ortodoksiperinteitä kunnioittavien Viron vanhauskoisten elämää. Linnoista kiinnostunut  saattaa poiketa entiseen loistoonsa entisöidyssä Alatskiven linnassa.

Paluupäivä

Tartto-Tallinna

Matkaa Tartosta Tallinnaan on noin 190 km. Ennen laivan lähtöä voi vielä tehdä ostoksia Tallinnassa.

Tallinna-Helsinki

Paluu Tallinnasta Helsinkiin tapahtuu valitsemallasi aluksella.

Matkan hintaan sisältyy

  • laivamatka Silja Serenade -laivalla valitsemassasi hyttiluokassa Helsinki-Riika
  • laivamatka Tallinna-Helsinki kansipaikoin
  • henkilöauton laivauksen meno-paluu
  • kaksi yötä  Riiassa
  • yksi yö Siguldassa
  • yksi yö Tartossa
  • hotelliaamiaiset

Tutustu matkan kohteeseen