Näe ja koe matkalla

Keilan vesiputous

Keilan vesiputoukset sijaitsevat noin 6km Laulasmaalta kohti Tallinnaa. Vesiputous on kuusi metriä korkea ja 60-70 metriää  leveä. Putousten päälle pääsee kävelemään riippusiltoja pitkin. Putousten läheinen vesivoimala on entisöity 1920 -luvun ulkonäköön.
Parkkipaikalta on putouksille muutaman sadan metrin kävelymatka. Alueeseen kannattaa lähteä tutustumaan 3 km pituisella luontopolulla.

Niitvälja golf

10 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaan kylpylältä etelään sijaitsee Niitväljan golfkenttä. 18-reikäistä puistokenttää kuvaavat ennen kaikkea kaunis luonto, puhtaat metsät ja runsaat vesistöt, jotka yhdessä takaavat erinomaisen golf-elämyksen. Kentän kruunun jalokivenä on 15. reiän Par 5, joka päättyy saariviheriölle. Kentältä löytyy myösammattimainen golfkoulu. Kerhorakennuksessa palvelevat saunat ja ravintola.

Paldinskin suljettu kaupunki

15 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaalta sijaitsee Paldinskin rannikkokaupunki. Kaupungista tekee jännittävän vierailukohteen sen historia. Neuvostoaikana Paldinskissa toimi sotilastukikohta, minkä vuoksi kaupunki oli ns. suljettu kaupunki. 16 000 ihmistä työllistäneeseen sotilastukikohtaan ja sen viereiseen kaupunkiin ei ollut ulkopuolisilla asiaa. Nykyään kaupungissa on noin 4000 asukasta, joista suurin osa ovat venäjän kielisiä. Ympäri kaupunkia voi nähdä neuvostoarmeijan hylkäämiä rakennuksia. Suosittuja vierailukohteita ovat myös Pakrin majakka sekä kuvanveistäjä Amandus Adamsonin ateljeemuseo.

Estonian Golf and Country club

25 km Tallinnasta ja 10 km Laulasmaasta sijaitseva 27 -väyläinen golf kenttä. Kentän erikoisuutena ovat aarniometsään rakennettu Sea course ja kalkkikivitasangolle katajien ja entisöityjen kiviaitojen väliin rakennettu Stone course. Kentän yhteydessä olevalla kerhorakennuksessa on ravintola, proshop, pukuhuoneet ja saunat sekä golf -mailojen vuokraus.

Arvo Pärti Centre

Arvo Pärt on Viron arvostetuimpia säveltäjiä. Säveltäjän musiikille omistautunut keskus sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Laulasmaan kylpylästä. Rakennuksessa on laaja arkisto tutkijoille, mutta myös alueita muille musiikista kiinnostuneille. Rakennukseen on esimerkiksi tehty useita paikkoja, jossa voi kuunnella Arvo Pärtin musiikkia. Rakennuksesta löytyy myös kahvila ja pieni näyttelytila.

Türisalun jyrkänne ja näköalapaikka

10 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaalta kohti Tallinnaa sijaitsee Türisalun luonnonsuojelualue. Alueen pysähdyttävin vierailukohde ovat kalkkikivijyrkänteet, jotka nousevat kohtisuoraan parhaillaan jopa 31 metriä meren pinnasta. Jyrkänteen päällä on näköalapaikka, jonne on helppo päästä ja se onkin tallinnalaisille suosittu retkikohde. Korkealta avautuu kaunis näköala merelle ja Vääna-Jõesuun rannalle. Näköalapaikalta lähteviä polkuja seuraillen voi kulkea alas merenrantaan.

Keila-Joan linna ja Schloss Fall -museo

10 minuutin ajomatkan päässä Laulasmaalta sijaitsee Keila-Joan kartano. Kartano rakennuksineen on valmistunut vuonna 1833 ja edustaa uusgoottilaista tyyliä. Kartano on auki vuoden ympäri ja sisäänpääsymaksulla pääsee tutustumaan sen näyttelyyn sekä huoneisiin. Kartanon sivuilta voi myös varata etukäteen suomenkielisen esittelyn linnaan ja sen alueisiin. Kartanossa vieraita palvelee myös ravintola.

Linna itsessään on mielenkiintoinen vierailukohde, mutta myös sen upea ympäristö on näkemisen arvoinen. Lähellä virtaava joki kuohuu putouksesta kuuden metrin korkeudesta.