Levi

Levin alue on kasvanut vetovoimaiseksi viihdekeskukseksi tarjoten tekemistä ja riemua kaikkina vuodenaikoina. Talvisin Levi kerää yhteen suuren joukon talviurheilun ystäviä. Sulanmaan aikaan Lapin henkeäsalpaava tunturiluonto kiehtoo vaeltajia, retkeilijöitä ja aktiviteeteista nauttivia matkaajia.

Kittilän keskustasta on noin 25 minuutin ajomatka Levitunturin juurelle. Levin huippu sijaitsee 530 metriä merenpinnasta. Talvisin levitunturissa on 43 eri vaativuuden laskettelurinnettä ja Suomen suurin hiihtokoulu. Alueelta löytyy myös 230 kilometriä hiihtolatuja. Kesäisin Levillä voi harrastaa mm. kalastusta, vaellusta, pyöräilyä, ratsastusta, melontaa, golfia ja sukellusta.

Levi tunturin juurella sijaitsevassa Sirkan kylässä on 890 vakituista asukasta. Lukuisat matkustajat kuitenkin kasvattavat väkimäärää siten, että tunturikylän keskusta on pullollaan palveluita. Kylän keskus on  Immeljärven ja Levitunturin välissä. Koko alueen tärkein elinkeino on matkailu, sillä vuosittain Levillä vierailee yli 600 000 matkustajaa. Sirkan kylässä  sijaitsevat myös päiväkoti, ala-aste ja Marian kappeli. Sirkan kylästä löytyy myös Levin matkailuneuvonnan toimipiste.

Lisää Levistä

Liikkuminen

Jos haluat tutkia Levin ympäristöä laajemmin on paras tapa siihen vuokra-auto. Kittilän lentokentältä löytyy monia vuokra-autoyhtiöitä. Mikäli kuitenkin vietät ajan tutkien Levin keskustaa, vaeltaen, kävelyretkin ja pyörälenkein pärjäät mainiosti oman kehon voimalla. Levi keskuksessa kaikki on kävelyetäisyydellä, myös välinevuokraamot.
Näppärin tapa kulkea lentokentältä Levikeskukseen on lentokenttäbussi. Se kuljettaa ympäri vuoden, aikataulut muuttuvat lentoaikataulujen mukaan. Seuraavan kuukauden aikataulut vahvistetaan edellisen kuukauden lopulla. Katso bussin aikataulut Tunturilinjojen sivuilta.

Ostokset

Levikeskuksesta löydät kävelyetäisyydeltä monet matkamuistomyymälät ja urheiluliikkeet. Kannattaa käydä tutkimassa myös Levi Marketin hyllyt, sillä marketin tuotevalikoima yllättää. Keskustan liikkeistä moni on kesäisin suljettuna, mutta esimerkiksi puukoruja ja esineitä myyvä Wood Jewel, vaatekauppa Shopporo, urheiluliikkeet Brand Store ja Interstport Levi sekä legendaarinen matkamuistomyymälä Ebba ja Erkki palvelevat asiakkaita ympäri vuoden. Levin Alkon löydät S-marketin yhteydestä keskustan pohjoisreunalta.
Suosittuja tuliaisia Leviltä ovat puukorut ja käyttöesineet, Ruska ja Paapero-merkkien lastenvaatteet ja erilaiset porotuotteet. Ruokatuotteista lakka- ja muut marjaherkut sekä Poron pipanat.

Ravintolat ja iltaelämä

Levi keskuksesta löytyy monia ravintoloita, baareja ja pubeja. Jos haluat lähteä syömään hieman kauemmas, voit suunnata vaikkapa Aurora Sky ravintolaan. Hyviä lounaspaikkoja ympäri vuoden ovat Gondoli ravintola ja Levi Golfin ravintola, joista löytyy buffetpöydät lounasaikaan. Monipuolisen valikoiman suolaista ja makeaa löydät esimerkiksi Káfet -kahvilasta, josta saa myös herkullisia creppejä. Isoimmat bileet Leviltä löytyvät Hullu Poro areenalta, jonne saapuvat talviaikaan useat eri artistit.

Päiväretket

Leviltä pääset parhaiten päiväretkille vuokraamalla auton. Hieman vajaan tunnin ajomatkan päässä Leviltä sijaitsee Pallastunturi. Pallaksella ovat lukuisat hiihto- ja vaellureitit, tunnetuimpana Taivaskero. Pallakselta löydät myös luontokeskuksen joka esittelee Lapin luontoa. Niin ikään vajaan tunnin päässä Leviltä sijaitsee myös Olostunturi palveluineen sekä helppona vaelluskohteena tunnettu Särkitunturi. Taiteilija Reidar Särestöniemen museo sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Leviltä etelään.

Miksi matkustaa Leville?
Ihanat tunturimaisemat
Monipuoliset palvelut matkailijoille
Talvisin iso määrä laskettelurinteitä
Talvisin kattava latuverkosto
Sulamaan aikaan monipuoliset vaellusreitit
Upea maaruska syyskuussa
Pakkasöiden revontulet
Suorat lennot Helsingistä Kittilään

Matkat

Joulu Levillä lentäen

Helsinki–Kittilä
Levi Hotel Spa (3 yötä tai enemmän)
Kittilä–Helsinki
Matka sisältää lennot Helsinki–Kittilä–Helsinki sekä majoituksen Levi Spa hotellissa aamiaisin.


Levin lomamatka

Levi (valitsemasi määrä päiviä)
Majoitus Levillä.


Levin lomamatka lentäen Helsingistä

Helsinki-Kittilä
Levi (valitsemasi määrä päiviä)
Kittilä-Helsinki
Matka sisältää lennot Helsingistä Leville ja majoituksen. Voit itse valita montako päivää vietät huikeissa tunturimaisemissa.


Joulu Levillä

Hotel Levi Spa (3 yötä tai enemmän)
Vinkkejä Joulun lomapäiviin
Kotiinpaluu


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Levin lomaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
suomi
Valuutta
Päivälämpötilat
helmikuu
-13 °C
huhtikuu
0 °C
syyskuu
6 °C
joulukuu
-12 °C

Revontulet valaiset Levin taivaan