Näe ja koe matkalla!

Ylläksen maisematie

Mikäli jonain päivänä haluat lähteä pienelle ajeluretkelle, käännä nokka kohti Yllästä. Nimensä mukaisesti Maisematie tarjoaa huikaisevan komeita näkymiä. Maisematie kulkee Yllästunturin länsipuolella, puurajan korkeudella. Tie nousee lähes 400 metrin korkeuteen. Katseltavaa riittää niin päivänvalossa kuin myös illan pimeydessä. Perinteistä tievalaistusta ei ole käytetty, vaan Lapin luontoa tuodaan tyylikkäästi esille valaisemalla yksityiskohtia, kuten suuria puita ja rakkarinteitä.

Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylien välillä kulkeva Maisematie valmistui syksyllä 2006.

Huippu

Ympäri Levin huipun voit kulkea helppokulkuista laudoitettua reittiä. Upeat näköalat avautuvat joka suuntaan. Huippureitillä kulku onnistuu myös lastenrattailla tai pyörätuolilla. Reitin varrelta löytyy myös taukotupa jossa on mahdollista lämmittää eväitä nuotiolla upeissa maisemissa. Huipun reitille pääset nousemaan gondolihissillä. Voit myös ajaa autolla Tuikulle ja kulkea siitä jalan viimeiset kymmenet metrit huippupolun alkuun.

Tonttula

Tonttulan elämyskylä sijaitsee Ounasjoen rannalla, Könkään kylässä 8km Leviltä. Ympäri vuoden avoinna oleva matkailukohde tarjoaa sadun ja tarinoiden taikaa. Tonttulassa palvelee kahvila ja ihastuttava tonttukauppa. Ympärillä sekoittuu luonto ja satu, kun metsän siimeksestä löytyy satumaailman elementtejä. Pihapiirissä voit hypätä merirosvolaivan kyytiin tai vaeltaa Seitakivelle maahisten salaiseen valtakuntaan. Erityisesti jokaisen pikkuväen kanssa liikkuvan kannattaa lähteä käymään Tonttulassa, mutta myös aikuisille paikan ihastuttava tunnelma on käymisen arvoinen. Kohteessa järjestetään myös paljon huikeita saturetkiä, joihin kannattaa ilmoittautua mukaan.

Cinema Levi Summit

Cinema Levi Summit on Levin ainoa elokuvateatteri, jossa näytetään uusimpia elokuvia suurelta valkokankaalta. Teatterissa on 436 istumapaikkaa. Elokuvaliput ja -herkut myynnissä Levi Summitissa tai Spiella Café & Restaurantissa aukioloaikojen mukaisesti. Lipunmyynti avautuu puoli tuntia ennen näytöstä. Teatterissa myös A-oikeudet.

Sammuntupa

1800-luvulla rakennettu Sammuntupa on perinteinen Lapin porotila. Vuodesta 1982 tila on toiminut matkailukohteena ja latukahvilana. Sammuntupa tarjoaa pororetkiä ympäri vuoden, lisätietoja kannattaa katsoa Sammuntuvan kotisivuilta josta pystyt myös tekemään varauksen retkelle.

Immeljärvi

Ennen Levin keskustaa autotie kaartelee Immeljärven rantoja pitkin. Immeljärvi on saamelaisille pyhä järvi ja sijaitsee aivan Levi keskuksen läheisyydessä. Kesäisin järvellä kalastetaan, uidaan ja soudellaan. Talvisin hiihtolatu johtaa järven yli ja pilkkijöitä näkyy jäänpäällä ahkeraan.

Vaellusreitit

Levin ympäristössä on lukuisa määrä vaellusreittejä ja polkuja. Suosittuja vaelluspaikkoja on lähellä sijaitseva Kätkätunturi ja helppokulkuinen Levin tunturin kiertävä Entisaikojen eloa kierros. Jos Levin reitit on jo koluttu, löytyy patikoinnista haaveileville läheisyydestä esimerkiksi Särkitunturin ja Pallastunturin vaellusreitit.

Samiland

Samiland-näyttely kertoo Saamen kansan tuhansien vuosien historiasta, kulttuurista ja mytologiasta. Sisänäyttelyssä opit mitä eroa on kolttasaamelaisilla ja tunturisaamelaisilla, millaisia ovat perinteiset saamelaiset elinkeinot ja muinaiset taruhahmot. Ulkonäyttely tutustuttaa sinut saamelaisiin rakennuksiin ja poronhoitoon. Samiland sijaitsee Levi Summitin yhteydessä, Levin eturinteellä. Perille pääset autolla tai gondolihissillä Zeropointilta. Voit myös nousta portaita Levin keskustasta.

Lapinkylä

Aito, vanha porotila sijaitsee Ounasjoen rannalla, noin 15 kilometriä Levikeskuksesta. Tila on ollut saman suvun omistuksessa jo yli 174 vuotta. Nykyään alue on keskittynyt matkailuun ja porojen ja huskyen lisäksi sieltä löytyy muummuassa Lapin ruokiin keskittynyt ravintola.  Lapinkylä on auki talvikaudella.

Luvattumaa

Luvattumaa sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Levin keskustasta. Talvisin alueelta löytyy ravintolan lisäksi jäähotelli, jossa voit nauttia juomaa jääbaarista tai vittää yön lämpöisissä vällyissä. Luvatunmaan ravintola palvelee asiakkaita talviaikaan, kesällä ravintola toimii vain tilausravintolana.

Levin seikkailupuisto

Gondolirinteen alle on sulamaanaikaan kehittynyt varsinainen liikuntakeskittymä. Sieltä löytyy Levin seikkailupuisto, jonka haastavimmat kiipeilyradat ovat jopa 8 metrin korkeudella. Ratojen yhteydessä pääset maistamaan myös muutamia hauskoja vaijeriliukuja pisimmillään 70 metriä. Alueella voit myös pelata minigolfia tai laittaa pikkuväen hurjastelemaan liikennepuistoon. Voit myös mennä trampoliinipuistoon harjoittelemaan hyppyjä tai hioa tennistaitoja kentällä. Alueelta löytyy myös kenttä koriksen tai jalkkiksen pelaajille. Kaikkiin alueen liikuntapaikkoihin voit ostaa sisäänpääsymaksut tai vuokrata välineet Activity Parkin vuokraamolta. Seikkailupuiston vierestä löytyy Gondoliravintola, mutta puistossa on myös kotia omien eväiden nauttimiseen.

Levi Golf

Yli 93 hehtaaria käsittävä golfkenttä sijoittuu Levintunturin ja Ounasjoen välimaastoon. Kenttien äärellä kimmeltelevä Taalojärvi luo pelihetkille oman upean miljöönsä. Alueelta löytyy kaksi 9-reikäistä pelikenttää sekä klubirakennus jossa tarjoillaan herkullista lounasta ympäri vuoden.

Levi Bike Park

Levi tarjoaa loistavat puitteet alamäki- tai enduropyöräilyn ystäville! Leviltä löydät eritasoisia reittejä helpoista enduroreiteistä aina vaativiin DH-pätkiin. Bike Parkin reitit kiertävät ympäri Levitunturia ja Gondoli2000-hissi kuljettaa ylös Levin huipulle, josta avautuvat huikeat Tunturi-Lapin maisemat. Alasmeno hoituukin sitten vauhdikkaammin pyörän selässä. Matkalla koet niin siltoja, kallistuksia kuin upeita Lapin maisemia. Bike Parkin vuokrauspisteen löydät Gondolihissin luota Activity Parkin vuokraamosta.

Kesäkelkkarata

Levin eturinteeltä löytyy sulamaan aikaan hauska Kesäkelkkarata. Radalle pääsee ostamalla lipun eturinteen Zero Pointista. Hissi kuljettaa sinut ylös rinnettä, josta saat kelkan käyttöösi. Kourussa voit laskea vauhdikkaasti tai rauhallisemmalla vauhdilla. Pienet lapset laskevat aikuisen sylissä, isommat voivat mennä jo itsekseen.