Lieksa

Lieksa on luonnonystävien ykkösvalinta Suomessa! Upeita luontoelämyksiä ja huikeita maisemia tarjoavat muun muassa Kolin kansallismaiset, Pielisen järvimaisemat ja Ruunaan retkeilyalue.

Lieksa sijaitsee Itä-Suomessa Pohjois-Karjalan maakunnan koillisosassa Suomen neljänneksi suurimmän järven Pielisen rannalla. Lieksa on tunnettu upeasta erämaaluonnostaan sekä Kolin kansallismaisemasta. Loistavia luontokohteita ovat Koli, Pielinen, Patvinsuon kansallispuisto ja Ruunaan retkeilyalue, jossa voi kokeilla vaikkapa koskenlaskua! Hyviä päiväretkikohteita ovat esimerkiksi pieni Ritojärvi, Ukonsärkkä ja Änäkäisen virkistysmetsä. Talvisin Kolin ja Vuonislahden välillä kulkee Suomen pisin yleinen jäätie ja koko Euroopan pisin sisävesien jäätie, sen pituus on seitsemän kilometriä.

Kulttuurinystäville Lieksa tarjoaa esimerkiksi Lieksan Vaskiviikko ja Pielinen Soi -musiikkifestivaalit ja Pielisen museon. Mielenkiintoinen käyntikohde on myös Monola, josta löytyy Jean ja Aino Sibeliuksen häämatka-aitta. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa poiketa Rukajärvi-keskuksessa Lieksan rautatieasemalla, joka kertoo raja-alueen sotahistoriaan liittyvistä tapahtumista ja sodan aikaisesta elämästä.

Lasten kanssa matkustavat voivat poiketa esimerkiksi PikkuKilin eläinpuistossa ja Lieksan Hattuvaarasta löytyy Loma-Kitsin koti- ja jätkämuseo, voi tutustua suureen moottorisahakokoelmaan sekä mopoihin, traktoreihin ja autoihin.

Miksi matkustaa Lieksaan
Näe Kolin kansallismaisemat
Koe villi erämääluonto
Nauti karjalaisia perinneherkkuja

Matkat

Kolin lomamatka

Siirtyminen Kolille
Koli (valitsemasi määrä öitä)
Kotimatka
Matkan hinta sisältää majoituksen aamiaisella sekä Koli Relax Span käytön.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
Suomi
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-10 °C
huhtikuu
6 °C
heinäkuu
21 °C
lokakuu
4 °C