Liepaja

Liepaja on yksi Latvian tuntemattomista helmistä, sillä se on mielenkiintoinen sekoitus entistä neuvostoaikaa, rock'n rollia, kirkkoja, historiaa ja ennen kaikkea upeita hiekkarantoja! Tämä merenrantakaupunki ei jätä ketään kylmäksi, vaikka kaupunki onkin tunnettu tuulisuudestaan.

Kaupunkia ympäröivät Itämeri ja Liepajajärvi, jotka yhdistyvät kauppakanaaliksi. Veden läheisyys huokuu kaupungin historiasta ja moderni kaupunki onkin alkanut kehittyä 1800-luvun puolivälin jälkeen. Nykypäivän Liepaja on Latvian alueellinen keskus, jossa sijaitsevat mm. yliopisto, teatteri sekä muut kulttuuri- ja turistinähtävyydet.

Kulttuurilla ja eritoten musiikilla on iso osa Liepajan kaupungin tunnelmaa. Kaupunkia kutsutaankin latvialaisrockin synnyinpaikkana ja siitä kielii näköispatsas kitarasta, joka onkin Latvian suurin kitara. Kaupungin kaduille on myös kaiverrettu hopeanvärisiä nuotteja, joita pitkin voi tehdä noin 3-6 kilometrin mittaisen kaupunkikierroksen jalkaisin! Nuoteilla merkityn kävelyreitin varrella näet keskustan tärkeimmät nähtävyydet, mm. maailman suurimmat mekaaniset urut Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, Pietari Suuren talon, Immanuel Kantin muistolaatan ja paljon muuta!

Liepajan satama toimii kauttakulkureittinä ja kaupunki onkin veden ympäröimä. Itämeri ja Liepajajärvi, jotka ympäröivät kaupunkia, yhdistyvät kauppakanaaliksi. Veden läheisyys niinikään näkyy kaupungin historiallisessa kehityksessä ja kaupungilla puhaltaa vilvoittava merituuli.

 

Miksi matkustaa Liepajaan?
Hurmaavat hiekkarannat!
Mahtavia kulttuurielämyksiä
Kaupunki on latvialaisrockin synnyinpaikka
Neuvostoliiton aikainen sotasatama

Matkat

Liepajan hotellimatka Silja Serenadella Helsingistä

Helsinki-Riika
Riika-Liepaja
Liepaja
Liepaja-Riika
Riika-Helsinki
Yhdistetty Itämeren risteily ja Liepajan kaupunkiloma. Silja Serenadella Helsingistä Riikaan ja takaisin ja omalla autolla Riiasta Liepajaan ja takaisin. Liepajassa majoitutaan valittu määrä öitä.


Baltian parhaat beachit, Jurmala, Liepaja ja Pärnu, road trip

Helsinki-Riika
Riika-Liepaja
Liepaja (2 yötä)
Liepaja-Jurmala
Jurmala (2 yötä)
Jurmala-Pärnu
Pärnu (valisemasi määrä öitä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Matkan ensimmäinen yö vietetään laivalla Helsingistä Riikaan. Kaksi yötä Liepajassa, kaksi yötä Jurmalassa sekä Pärnussa niin monta yötä kuin valitset. Paluu Tallinnan kautta laivalla Helsinkiin.


Latvian ja Liettuan upeat rannat, road trip

Helsinki-Riika
Riika-Jurmala
Jurmala (2 yötä)
Jurmala-Liepaja
Liepaja (1 yö)
Liepaja-Palanga
Palanga (valitsemasi määrä öitä)
Palanga-Riika
Riika-Helsinki
Jurmalassa vietetään 2 yötä, Liepajassa yksi yö sekä Palangassa valitsemasi määrä öitä. Kohtaat ainutlaatuisen Kuurinkynkään ja sen Euroopan suurimmat hiekkadyynit. Meno- ja paluumatkalla vietetään yö Silja Serenade -laivalla Helsingistä Riikaan.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Jurmalan matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
latvia eli lätti
Valuutta
Päivälämpötilat
toukokuu
19 °C
kesäkuu
24 °C
heinäkuu
24 °C
elokuu
21 °C