Liepaja

Liepaja on yksi Latvian tuntemattomista helmistä, sillä se on mielenkiintoinen sekoitus entistä neuvostoaikaa, rock'n rollia, kirkkoja, historiaa ja ennen kaikkea upeita hiekkarantoja! Tämä merenrantakaupunki ei jätä ketään kylmäksi, vaikka kaupunki onkin tunnettu tuulisuudestaan.

Kaupunkia ympäröivät Itämeri ja Liepajajärvi, jotka yhdistyvät kauppakanaaliksi. Veden läheisyys niinikään näkyy kaupungin historiallisessa kehityksessä ja kaupungilla puhaltaa vilvoittava merituuli. Nykypäivän Liepaja on Länsi-Latvian keskus, jossa sijaitsevat muun muassa yliopisto, teatteri sekä muut kulttuuri- ja turistinähtävyydet.

Kulttuurilla ja eritoten musiikilla on iso osa Liepajan kaupungin tunnelmaa. Kaupunkia pidetään latvialaisrockin synnyinpaikkana ja siitä kielii näköispatsas kitarasta, joka onkin Latvian suurin kitara. Kaupungin kaduille on myös kaiverrettu hopeanvärisiä nuotteja, joita pitkin voi tehdä noin 3-6 kilometrin mittaisen kaupunkikierroksen jalkaisin! Nuoteilla merkityn kävelyreitin varrella näet keskustan tärkeimmät nähtävyydet, muun muassa maailman suurimmat mekaaniset urut Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, Pietari Suuren talon, Immanuel Kantin muistolaatan ja paljon muuta!

Lisää Liepajasta

Liikkuminen

Liepajassa on mukava liikkua kävellen. Raitiovaunua on helppo käyttää, sillä siinä on vain yksi linja, jolla pääsee keskustan hiekkarannalle, rautatieasemalle ja linja-autoasemalle. Karostan kaupunginosaan pääsee parhaiten bussilla tai taksilla.

Ostokset

Kaupungilta löytyy ostoskeskuksia. Matkamuistoja sekä myös elintarvikkeita ja alkoholijuomia löytyy muun muassa keskustan Petertirgus-markkinoilta ja kauppahallista. Neuvostoaikaisia esineitä löytyy puolestaan Anna Tirgus -markkinoilta läheltä rautatie- ja linja-autoasemia.

Ravintolat ja iltaelämä

Liepajasta löytyy monipuolinen valikoima erinomaisia ravintoloita ja viehättäviä kahviloita. Tarjolla on niin paikallisia kuin myös muiden maiden keittiöiden antimia.

Kaupungin yöelämä on vilkkaimmillaan viikonloppuisin sekä loma-aikoihin.

Tapahtumat

Liepaja on tunnettu Baltic Beach Party –juhlistaan. Kulttuurinnälkäiset voivat nauttia Lielais dzintars -konserttihallissa sinfonisesta musiikista, baletista ja kuoroesityksistä.

Liepajan tapahtumakalenterin löydät täältä.

Päiväretket

Karostan alue sijaitsee noin 10 kilometrin päässä keskustasta. Tämä neuvostoajoilta jäänteeksi jäänyt kaupunginosa on osittain edelleenkin kuin sodan jäljiltä. Alue oli aikoinaan yksi Latvian suurimpia sotakeskuksia ja täällä oli yksi maan julmimmista vankiloista. Ehkäpä haluat kokeilla miltä tuntuu nukkua yö ankeassa sellissä lukkojen takana? Karostan kaupunginosan pohjoisrannikolla on vanhoja linnoitus ja bunkkeriraunioita, joiden lomassa voi käydä kävelyllä. Venäjän tsaarien rakennuttamien linnoitusraunioiden rapistuneet jäänteet ovat mieleenpainuva näky.

Noin 50 kilometrin päässä Liepajasta sijaitsevassa Papen luonnonpuistossa asustaa monipuolinen eläimistö, jonka kohokohtana ovat kauniit villihevoset. Samassa luonnonpuistossa asustaa myös villilehmiä ja -vuohia. Lisäksi luonnonpuistossa voi katsella muuttolintuja ja sieltä löytyykin monta lintujen tarkkailuun tarkoitettua tornia.

Voit myös lähteä tutustumaan ja vertaamaan millaiset hiekkarannat löytyvät Liettuan puolelta Palangasta! Noin tunnin ajomatkan päästä löytyy 20 kilometriä pitkä vaalea hiekkaranta, joka on auringosta nauttivien rantalomailijoiden suosikkikohteita. Palangan rannan kohokohta on lähes 500 metriä pitkä laituri.

Liettuan puolelta löytyy myös 98 kilometriä pitkä kapea maakaistale Kuurinkynnäs, jonka pohjoisosa kuuluu Liettualle ja eteläosa Venäjän Kaliningradin alueeseen. Kuurinkyntään kansallispuistossa sijaitsevat hiekkadyynit ovat yhdet Euroopan suurimmista. Kansallispuisto kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja tänne on Liepajasta reilun tunnin ajomatka.

Miksi matkustaa Liepajaan?
Hurmaavat hiekkarannat!
Mahtavia kulttuurielämyksiä
Kaupunki on latvialaisrockin synnyinpaikka
Neuvostoliiton aikainen sotasatama

Matkat

Baltian parhaat beachit, Jurmala, Liepaja ja Pärnu, Road Trip

Helsinki–Riika
Riika–Liepaja
Liepaja (2 yötä)
Liepaja–Jurmala
Jurmala (2 yötä)
Jurmala–Pärnu
Pärnu (valisemasi määrä öitä)
Pärnu–Tallinna
Tallinna–Helsinki
Matkan ensimmäinen yö vietetään laivalla Helsingistä Riikaan. Kaksi yötä Liepajassa, kaksi yötä Jurmalassa sekä Pärnussa niin monta yötä kuin valitset. Paluu Tallinnan kautta laivalla Helsinkiin.


Latvian ja Liettuan upeat rannat, Road Trip

Helsinki-Riika
Riika-Jurmala
Jurmala (2 yötä)
Jurmala-Liepaja
Liepaja (1 yö)
Liepaja-Palanga
Palanga (valitsemasi määrä öitä)
Palanga-Riika
Riika-Helsinki
Jurmalassa vietetään 2 yötä, Liepajassa yksi yö sekä Palangassa valitsemasi määrä öitä. Kohtaat ainutlaatuisen Kuurinkynkään ja sen Euroopan suurimmat hiekkadyynit. Meno- ja paluumatkalla vietetään yö laivalla Helsingistä Riikaan.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Jurmalan matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
latvia eli lätti
Valuutta
Päivälämpötilat
toukokuu
19 °C
kesäkuu
24 °C
heinäkuu
24 °C
elokuu
21 °C