Baltian parhaat beachit, Jurmala, Liepaja ja Pärnu, Road Trip

Matkan ensimmäinen yö vietetään laivalla Helsingistä Riikaan, josta road trip kohti Itämeren upeimpia beachejä voi alkaa! Kesäkaupunkien elämää ja rannan vilinää pääsee matkalla ihmettelemään Liepajan, Jurmalan ja Pärnun hiekkarannoille. Koe Baltian parhaat rannat omalla autolla matkustaen. Varaa road trip -matka helposti!
Lähtöpäivä

Helsinki–Riika

Laiva lähtee Helsingistä klo 16.00 kohti Riikaa. Ilta aikaa nauttia laivan palveluista sekä upeasta Promenade-kannesta. Riikaan saapuminen klo 10:30.

  • Vinkki: Varaa laiva-aamiaiset jo matkavarauksen yhteydessä
2. päivä

Riika–Liepaja

Ajomatka Riikasta Liepajaan on noin kolme tuntia, joten päivän aikana voi myös tehdä pieni koukkuja reitille. Mikäli matkalla koukataan etelän kautta, voi käydä tutustumassa Jelgavan kaupunkiin, joka tunnetaan kauniista historiallisista rakennuksistaan. Koukkaus kaupungin kautta pidentää ajomatkaa noin puolella tunnilla.

Autoilusta tykkäävä voi myös valita pohjoisen rantareitin, jolloin ajoaika Jurmalasta Liepajaan on noin 5 tuntia. Eikä tämän reitin valinta ole huono, sillä kohtaat Riian lahden suun Kolkan hiekkaisen niemenkärjen – kannattaa siis pakata uikkarin lähelle 🏖! Lisäksi matkan varrelle osuu Ventspils ja sen vanhakaupunki.

Ventspilsin ja Kuldigan kautta ajettaessa matkan varrelle jää mielenkiintoisia kohteita, joissa voi poiketa, mikäli oma aikataulu antaa myöten. Esimerkiksi Ventspilsin kaunis linna ja Kuldigan viehättävä historiallinen pikkukaupunki ja siellä sijaitseva Euroopan levein Ventas Rumba – vesiputous.  Matkan varrelle jää myös Jurkalnesin jyrkkä rantapenger (Jūrkalnes Stāvkrasts), johon neuvostoaikoina pääsi vain erityisluvalla.

Liepaja (2 yötä)

Latvijan kolmanneksi suurin kaupunki Liepaja on kuuluisa upeasta hiekkarannastaan. 😎

4. päivä

Liepaja–Jurmala

Kilometrejä Liepajasta Jurmalaan kertyy parisataa ja ajoaikaa 2,5 tuntia.

Voit jälleen valita reitin pohjoisen rantojen kautta tai ajaa tällä kertaa etelästä Siauliain kaupungin kautta ja siten poiketa matkallasi myös Liettuassa. Siauliaissa kohtaat vaikuttavan ristikukkulan jossa on kymmeniä ellei satojatuhansia ristejä, joita liettualaiset ovat sinne vuosikymmenien saatossa vieneet. Toisen maailmansodan aikana venäläiset sotilaat kaatoivat joka päivä kaikki ristit ja joka yö liettualaiset nostivat ristit jälleen pystyyn. Jelgavassa voi vielä pysähtyä ihailemaan upeaa Jelgavan palatsia.

Jurmala (2 yötä)

Nyt on aika nauttia Jurmalan upeista rannoista, ihanista ravintoloista ja kävelykadusta.

Tai vietä päivä vaeltaen kauniissa ja monimuotoisessa Kemerin kansallispuistossa, joka  sijaitsee aivan Jurmalan lähellä. Kaniersin lintujärvellä tavataan harvinaisia lintulajeja, kuten mustahaikaraa. Kemerin keidasuon alue on suosittu vierailukohde. Puisto on osa NATURA 2000 – aluetta.

6. päivä

Jurmala–Pärnu

Ajomatka Jurmalasta Pärnuun vie noin kolme tuntia.

Pärnu (valisemasi määrä öitä)

Matkan kolmas kohde, jossa edessäsi avautuu upea meri ja hiekkarannat 😎. Nauti puistoista tai vieraile kaupungin kävelykadulla. Valittavanasi on kaikki Pärnun parhaimmat hotellit aina rannan villoista kylpylähotelleihin. Voit itse valita kuinka monta yötä vietät Viron kesäpääkaupungissa Pärnussa.

  • Vinkki: Paras tapa liikkua Pärnussa on polkupyörä jonka voit vuokrata periltä.
Paluupäivä

Pärnu–Tallinna

Pärnusta Tallinnaan on kahden tunnin ajomatka. Olethan satamassa viimeistään tuntia ennen laivan lähtöaikaa.

Tallinna–Helsinki

Valitse oma paluulaiva ja aikataulu kaikista Tallink Siljan laivoista. Tervetuloa kotiin ❤️.

Matkan hintaan sisältyy

  • laivamatka Helsinki-Riika valitussa hyttiluokassa
  • laivamatka Tallinna-Helsinki kansipaikoin
  • henkilöauton laivauksen meno-paluu
  • kaksi yötä Liepajassa
  • kaksi yötä Jurmalassa
  • valitsemasi määrä öitä Pärnussa
  • hotelliaamiaiset

Tutustu matkan kohteeseen