Latvian ja Liettuan upeat rannat, Road Trip

Kohtaat Latvian ja Liettuan upeat hiekkarannat ja rantakaupungit Jurmalan, Liepajan ja Palangan, sekä vaikuttavan Kuurinkynkään ja sen Euroopan suurimmat hiekkadyynit. Meno- ja paluumatkalla vietetään yö laivalla Helsingistä Riikaan.
Lähtöpäivä

Helsinki-Riika

Loma alkaa mukavasti laivamatkalla Helsingistä Riikaan.

  • Vinkki, varaa aamiaiset menolaivalle jo matkavarauksen yhteydessä.
2-3päivä

Riika-Jurmala

Jos haluat, ehdit tutustua mukavasti Riikan kaupunkiin, ennen kuin matka jatkuu kohti Jurmalan hiekkarantaa ja rantakaupunkia. Matkaa Riikasta Jurmalaan on vain 40 kilometriä. Jurmalassa majoitutaan kaksi yötä.

  • Jurmalasta pääsee myös kätevästi junalla Riikaan, joten Riian kaupunkiin voit tutusta myös junan avulla.
3.päivä

Jurmala (2 yötä)

Koko päivä aikaa nauttia Jurmalan upeista rannoista, ihanista ravintoloista ja kävelykadusta.

Tai vietä päivä vaeltaen kauniissa ja monimuotoisessa Kemerin kansallispuistossa, joka  sijaitsee aivan Jurmalan lähellä. Kaniersin lintujärvellä tavataan harvinaisia lintulajeja, kuten mustahaikaraa. Kemerin keidasuon alue on suosittu vierailukohde. Puisto on osa NATURA 2000 – aluetta.

4.päivä

Jurmala-Liepaja

Voit viettää vielä rauhallisen aamun Jurmalassa tai  lähteä jo varhain ajelemaan kohti Liepajaa. Jos ajat suoraan, matkaan kuluu noin 2,5 tuntia.

Ventspilsin ja Kuldigan kautta ajettaessa matkan varrelle jää mielenkiintoisia kohteita, joissa voi poiketa, mikäli oma aikataulu antaa myöten. Esimerkiksi Ventspilsin kaunis linna ja Kuldigan viehättävä historiallinen pikkukaupunki ja siellä sijaitseva Euroopan levein Ventas Rumba – vesiputous.  Matkan varrelle jää myös Jurkalnesin jyrkkä rantapenger (Jūrkalnes Stāvkrasts), johon neuvostoaikoina pääsi vain erityisluvalla. Nykyään se on suosittu ulkoilukohde. Ventspilsin kautta ajettaessa ajoaika ilman pysähdyksiä  on noin 4 tuntia. Liepajaan majoitutaan yhdeksi yöksi.

2päivä

Liepaja (1 yö)

Liepajassa yövytään matkalla yhden yön verran.

5.päivä

Liepaja-Palanga

Ajoaika Liepajasta Palangaan on vain noin tunnin verran. Matkan varrella voit koukata vaikkapa Papen luonnonpuistossa, jossa elää  mm. villihevosia ja – vuohia. Alue on myös lintubongareiden paratiisi runsaan lintulajistonsa vuoksi.

6.-10.päivä

Palanga (valitsemasi määrä öitä)

Voit itse valita, kuinka monta yötä ja päivää haluat viettää Palangassa, joka on yksi Liettuan suosituimmista rantakohteista. Rantasesonki alkaa jo hyvissä ajoin keväällä ja jatkuu säiden salliessa pitkälle syksyyn.

Suosittelemme varaamaan yhden päivän retkelle Klaipeidasta etelään aina ainutlaatuiselle Kuurinkynkäälle. Kapea hiekkakangas halkoo Itämeren kahtia muodostaen laguunimaisen merialueen. Lähes sadan kilometrin mittainen hiekkaniemi koostuu Euroopan suurimmista hiekkadyyneistä. Vaikuttava paikka!

  • Vinkki: Kuurinkynnään kansallispuisto on myös vierailun arvoinen, ja alueella saa kulumaan useammankin päivän!
Toiseksi viimeinen päivä

Palanga-Riika

Ajoaika Palangasta Riikaan kestää vajaat  4 tuntia valitset sitten eteläisemmän tai pohjoisemman reitin. Jos lähdet matkaan heti aamiaisen jälkeen, jää Riikaan jonkin verran aikaa tai ehdit pysähtyä matkan varrella jossakin.

Mikäli matkaat etelän, Siaulian kautta, kannattaa pysähtyä vaikuttavalle Ristien kukkulalle, jossa on kymmeniä- ellei satojatuhansia ristejä, joita liettualaiset ovat sinne vuosikymmenien saatossa vieneet. Toisen maailmansodan aikana venäläiset sotilaat kaatoivat joka päivä kaikki ristit ja joka yö liettualaiset nostivat ristit jälleen pystyyn. Jelgavassa voi vielä pysähtyä ihailemaan upeaa Jelgavan palatsia. Riikan satamassa tulisi olla viimeistään tunti ennen laivan lähtöä.

Laiva lähtee Riikasta iltapäivällä klo 16.30 Helsinkiä kohti.

Paluupäivä

Riika-Helsinki

Laiva saapuu Helsinkiin aamupäivällä kello 11.00.

Matkan hintaan sisältyy

  • laivamatkat Helsinki-Riika-Helsinki valitussa hyttiluokassa
  • henkilöauton laivauksen meno-paluu
  • 2 yötä Jurmalassa
  • 1 yö  Liepajassa
  • valitsemasi määrä öitä Palangassa
  • hotelliaamiaiset

Tutustu matkan kohteeseen