Liepajan hotellimatka Silja Serenadella Helsingistä

Yhdistä Itämeren risteily ja Liepajan kaupunkiloma! Kävelykatulaiva Silja Serenade seilaa Helsingistä Riikaan, josta voit ajella lomatunnelmissa omaan tahtiin Liepajaan ja majoittua siellä niin monta yötä kuin haluat.
Menopäivä

Helsinki-Riika

Silja Serenade lähtee Helsingin Olympiaterminaalista klo 16.00 kohti Riikaa. Ilta aikaa nauttia laivan palveluista sekä upeasta Promenade-kannesta, kävelykadusta jonka varrelta löytyy niin laivan ravintoloita kuin monet muotikaupat.

  • Vinkki, varaa ruokailut menolaivalle jo matkavarauksen yhteydessä.
  • Maihin- ja laivaannousu Riiassa tapahtuu autokannen kautta.
2.päivä

Riika-Liepaja

Laiva saapuu Riikaan aamulla klo 10.00. Voit viettää hetken Riiassa tai lähteä heti laivan saavuttua ajelemaan kohti Liepajaa.  Matkaa Riiasta Liepajaan kertyy noin 200  km riippuen matkareitistä.  Voit matkalla poiketa vaikkapa Kuldigan viehättävässä pikkukaupungissa katsastamassa Euroopan leveimmän vesiputouksen tai Ventspilsin upeat uimarannat. Kuldigan reissu tekee matkaan n. 30 km lisämatkan ja Ventspilsin kieppaus noin 100 km. Matkan varrelle jää myös Jurkalnesin jyrkkä rantapenger (Jūrkalnes Stāvkrasts), johon neuvostoaikoina pääsi vain erityisluvalla. Nykyään se on suosittu ulkoilukohde.  Liepajassa vietät valitsemasi määrän öitä.

  • Vinkki: Muista liittyä kanta-asiakkaaksi ja saat käyttöösi meidän Appin, jossa kartta seuraa mukanasi koko lomasi ajan ja löydät parhaat nähvävyydet matkasi varrella.
3.-10.päivä

Liepaja

Liepajassa voi yhä kokea vanhan neuvostoajan hengen. Liepajan sotasatama oli Neuvostoliiton aikana Baltian sotalaivaston salainen ja  keskeinen tukikohta. Karostan vankila on kiinnostava vierailukohde, jossa voit nauttia vaikkapa aidon neuvostoaikaisen buffetaterian. Kävely parin kilometrkin  mittaisella aallonmurtajalla on mielenkiintoinen kokemus. Liepajan sinisillä uimarannoilla viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Pyhän kolminaisuuden katedraalissa voi käydä ihmettelemässä maailman suurimpia, kunnostamattomia mekaanisia urkuja. Omalla autolla liikuttaessa kannattaa käydä ajelemassa myös ympäristössä.

  • Vinkki: Latvian 1. rock kahvilassa musisoivat viikonloppuisin latvialaiset muusikot.
4.-11.päivä

Liepaja-Riika

On aika jättää taakse Liepajan rannat ja suunnata kohti Riikaa.  Jos lähtee matkaan jo heti aamupalan jälkeen, ehtii vielä käydä Riiassa ostoksilla tai kahvilla.

Paluupäivä

Riika-Helsinki

Silja Serenade lähtee kohti Helsinkiä klo 16.30. Satamassa tulee olla viimeistään tuntia ennen laivan lähtöä. Seuraavana aamuna klo 11.00 saavutaan Helsinkiin.

Matkan hinta sisältää:

  • meno-paluu laivayöt Silja Serenadella, valitussa hyttiluokassa
  • henkilöautopaikka laivalla mennen tullen
  • valittu määrä öitä Liepajassa valitussa hotellissa
  • hotelliaamuina aamiaiset

Tutustu matkan kohteeseen