Näe ja koe matkalla

Liepajan merenrantapuisto ja dyynit

Kesäisin Liepajan ranta on täynnä elämää. Vanhan kaupungin takaa alkavat matalat dyynit ja niiden takaa hohtelee meri. Välistä löytyy vilkas merenrantapuisto, josta löytyy kioskikärryjä, rantatuolien vuokraajia ja aktiviteettien järjestäjiä.
Rantapuistosta löytyy lasten leikkipaikka, suihkulähteitä sekä kävelypolkuja. Rantapuiston konserttilava täyttyy kesäisin esityksistä ja konserteista. Liepajaa sanotaan ”lehmusten kaupungiksi”. Verkkainen kävely lehmuskujien alla onkin lokoisien lomapäivien kruunu.

Karostan sotilassatama ja vankila

Liepājan sotasatama on aikoinaan ollut yksi Latvian suurimpia sotakeskuksia. Liepājan sotasatama on toiminut salaisena sotilaallisena kohteena myös Neuvostoliiton aikana. Neuvostoliiton miehityksen jälkeen Sotasatamassa sijaitsi pitkään Neuvostoliiton sotilastukikohta laivoineen ja sukellusveneineen. Kylmän sodan aikana se oli Neuvostoliiton Baltian sotalaivaston keskeinen tukikohta. Karostassa sijaitsee myös museoitu vanha vankila. Sen ankeissa selleissä voi jopa yöpyä lukkojen takana, todellisuutta jäljittelevissä oloissa. Vankilahotellin lisäksi rakennuksessa on kahvila sekä vierailukeskus.

Pohjoinen linnoitus

Karostan kaupunginosan pohjoisrannikolla sijaitsee raunioitunut linnoitusalue sekä lähes kaksi kilometriä pitkä, tuulen pieksämä aallonmurtaja. Alueella on vanhoja linnoitus ja bunkkeriraunioita, joiden lomassa voi käydä kävelyllä. Venäjän tsaarien rakennuttamien linnoitusraunioiden rapistuneet jäänteet ovat mieleenpainuva näky. Muistathan myös varoa rapistuneista rakennelmista putoilevia kiviä.

Great Amber Concert Hall

Nykyarkkitehtuuria edustava konserttitalo on Liepajan sinfoniaorkesterin ja musiikkikoulun koti. Monien tapahtumien lisäksi konserttitalon arkkitehtuuria pääsee ihailemaan myös sisältäkäsin arkipäivisin.

Papen luonnonpuiston villihevoset

Noin 50 kilometrin päässä Liepajasta sijaitsevassa luonnonpuistossa asustaa monipuolinen eläimistö, jonka kohokohtana ovat kauniit villihevoset. Ne kopistelevat kavioillaan pitkin metsiä ja rantaniittyjä. Samassa luonnonpuistossa asustaa myös villilehmiä ja -vuohia. Lisäksi luonnonpuistossa voi katsella muuttolintuja ja sieltä löytyykin monta lintujen tarkkailuun tarkoitettua tornia.

Ruusuaukio

Ruusuaukio on Liepajan kaupungin sydän. Kauniisti kukkivien ruusujen lisäksi aukiolta löytyy Liepajan ystävyyskaupunkien tervehdyksiä. Kesäisin puistosta lähtee päivittäinen opastettu kävelyretki Liepajaan (englanniksi). Kahdelta iltapäivisin puistosta voi etsiä puna-vihreään Liepajan lippua heiluttavan oppaan, joka johdattaa kävelylle. Kävely maksetaan suoraan oppaalle (4€ / hlö)