Evia Kreikassa – Virtuaalimatka historian, rantojen ja vuoristojen saarelle

Evian saari on yksi Kreikan parhaiten säilyneistä salaisuuksista. Hyvin harvat ulkomaalaiset ovat käyneet Evialla tai edes kuulleet siitä vaikka se sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Ateenasta. Evialla yhdistyvät meri ja vuoret takaavat kauniit puitteet matkalle!

Evia on Kreikan toiseksi suurin saari Kreetan jälkeen. Asukkaita saarella on 212 000, saaren pääkaupungissa 74 567. Rantaviivaa on 370 km, rantoja noin 110 km. Rannat ovat sekä hiekka- että kivipohjaisia. Osa rannoista on ihastuttavia salaisia pikkupoukamia, toiset hyvin hoidettuja tavernoineen ja aurinkotuoleineen. Saari on suosittu lomakohde kreikkalaisille ja useat ateenalaiset omistavatkin huviloita varsinkin Eretriassa ja saaren pohjoisosassa, joihin molempiin pääsee kätevästi hyvillä tie- ja lauttayhteyksillä.

Evian saarella on paljon nähtävää. Se onkin Kreetan ohella yksi Kreikan historiallisimmista saarista. Virtuaalimatkan aikana tutustumme saaren historiaan ja nykypäivään sekä kuulemme miksi saari on suosittu kohde paikalliselle turismille. Opimme myös mitä saarella voi harrastaa, saaren nähtävyyksistä, ruoka- ja juomakulttuurista. Matkan opas kertoo myös omakohtaisia kokemuksia ja kommelluksia, joita hän on kohdannut muutettuaan Lontoosta Evian Chalkisiin.

Nyt on aika tulla Evian saarelle ja nauttia aidosta kreikkalaisesta vieraanvaraisuudesta!

Chalkida

Ateenan lentokentältä vain reilun tunnin ajomatkan päässä on saaren pääkaupunki ja hallinnollinen keskus Chalkida. Chalkida on yhdistetty mantereeseen upealla sillalla eli käytännössä saari ei ole koskaan eristyksissä huonon sään tai kovan merenkäynnin takia.

Saaren eri osat

Virtuaalimatkan aikana teemme saarikierroksen pohjoisesta etelään. Koska tie on vuoristoinen, on ajoaika saaren pohjoisosasta etelään noin 5 tuntia. Ajomatkan varrella näkee upeita vuoristomaisemia ja näköalat ovat huikeat.

Kierroksen aikana näemme pohjoisen kylpyläkohteen Edipsosin, upeat rantakohteet ja pyhiinvaelluskylä Prokopin. Pohjoisesta on lauttayhteys mantereelle ja myös läheisille saarille.

Keskiosassa on saaren korkein vuori Dirfi, 1743 m. Vuoren ympäriltä löytyvät loistavat patikointimaastot ja viehättävät pikkukylät. Keskiosassa saarta ihan Chalkisin lähellä on useita viinitarhoja, yksi niistä on Avantis ja siellä tutustumme viinintekoon. Chalkisin ympäristössä voi kävellä oliivi-, hedelmä- ja viinitilojen lomassa. Eretria on suosittu lomakohde, sieltä pääsee lautalla mantereelle ja Ateenaan.

Etelässä kuuluisin kohde on Karistos. Venetsialainen arkkitehtuuri, villat, hotellit, kala-tavernat ja puhtaat rannat ovat sen suurimmat vetonaulat.

 

Virtuaalimatka järjestetään tiistaina 22.6. klo 17:30 alkaen. Matkan kesto on noin 1,5 h. Matka esitetään oppaan ennakkoon kuvatun materiaan avulla. Reaaliaikaisen opastuksen matkalla tekee Evian saarella asuva oppaamme suomeksi. Kierroksen lopulle jää aikaa myös kysymyksille.

Virtuaalimatka toteutetaan Zoom-sovelluksella, jonka ohjeet ja linkin lähetämme ilmoittautuneille noin vuorokausi ennen matkaa.

Toteutuakseen virtuaalimatkalla tulee olla vähintään 20 osallistujaa. Paikkoja myynnissä rajoitetusti.