Harry Potterin matkassa – Virtuaalimatka elokuvien Lontooseen

Karkotum jästilys -loitsu on väliaikaisesti lakannut toimimasta! Viimeinkin meillä jästeillä on mahdollisuus nähdä pieni pala taikamaailmaa. Lontoosta löytyy useita Harry Potter -kohteita. Lontoon kaupunkikierroksella näemme tunnetuimpia nähtävyyksiä Harry Potterilla maustettuna.

Kävelemme yli Millennium Bridge -siltaa, joka tuli tutuksi Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvasta. Kierroksella näemme sekä Lambethin sillan sekä Westminsterin aseman, missä on kuvattu pätkiä Harry Potter ja Azkabanin vanki sekä Harry Potter ja Feeniksin kilta -elokuviin.

Viistokuja, Vuotava Noidankattila ja velhopankki Irvetalle

Piipahdamme sekä Borough Markkinoilla että Leadenhall Markkinoilla, jotka Harry Potter -fanit tuntevat tuttavallisemmin nimillä Viistokuja ja Vuotava Noidankattila. Komeat puitteet velhopankki Irvetalle on lainannut Australian suurlähetystö Covent Gardenin liepeillä.

Kings Cross -rautatieasema

Yksi Lontoon suurimmista rautatieasemista, Kings Cross, on Tylypahkan pikajunan lähtöasema. Sen laiturilta 9 ¾ Harry ja muut velhokoululaiset aloittivat uuden lukuvuoden perheitään haikeasti hyvästellen.

Lontoon eläintarha ja punainen puhelinkoppi

Ja entäpäs piipahdus Lontoon Eläintarhassa käärmeiden osastolla. Sehän oli aivan ensimmäisen elokuvan käärmekohtauksen kuvauspaikka. Koetamme myös löytää sen Lontoon punaisen puhelinkopin mistä oli sisäänkäynti taikaministeriöön ja ties vaikka ylitämme sen sillan mitä pitkin Poimittaislinja kulki!

Harry Potteriin liittyvien teemojen lisäksi kuulemme myös muita mielenkiintoisia tarinoita ja historiaa kierroksen kohteista.

Virtuaalimatka järjestetään torstaina 23.9. klo 17:30 alkaen. Matkan kesto on noin 1,5 h. Virtuaalimatka toteutetaan erilaisten kuvituskuvien sekä oppaan etukäteen kuvaamien kuvien ja videoiden pohjalta. Reaaliaikaisen opastuksen matkalla tekee Lontoossa asuva oppaamme suomeksi. Kierroksen lopulle jää aikaa myös kysymyksille.

Virtuaalimatka toteutetaan Zoom-sovelluksella, jonka ohjeet ja linkin lähetämme ilmoittautuneille noin vuorokausi ennen matkaa.

Toteutuakseen virtuaalimatkalla tulee olla vähintään 20 osallistujaa. Paikkoja myynnissä rajoitetusti.