Kew Gardens, Holland ja Richmond Park – Virtuaalimatka Lontoon näyttäviin puutarhoihin

Lontoo on täynnä toinen toistaan upeampia puistoja, niiden vehreydestä ja tunnelmasta pääsee nauttimaan ympäri vuoden. Puistoista löytyy vehreyden lisäksi myös paljon muuta. Lähde mukaan mielenkiintoiselle virtuaaliselle kierrokselle Lontoon puutarhoihin kuulemaan mitä nähtävää ja koettavaa puutarhat tarjoavat!

Lontoon upeat puutarhat

47 % Lontoon pinta-alasta on puistoja ja viheralueita. Hyvin hoidettuja puutarhoja löytyy ympäri kaupunkia, myös aivan keskustasta.

Kew Gardens

Virtuaalimatkamme alkaa ehkä kaupungin kuuluisimmasta puutarhasta nimeltään Kew Gardens. Kew Gardens on kasvitieteellinen puutarha ja Unescon maailmanperintökohde, joka perustettiin vuonna 1761. Puutarhan kasvikokoelmaa pidetään maailman kattavimpana elävien kasvien kokoelmana ja siihen kuuluu noin 44 000 eri alkuperää olevaa kasvia. Kuuluisin Kew’n kasvihuoneista on kankiraitainen Palmuhuone, mikä rakennettiin 1848. Virtuaalimatkan aikana käymme muun muassa ihailemassa pääosin syötäviä trooppisia kasveja sekä palmuja ja käpypalmujen sukulaisia.

Puutarhasta löytyy myös Kew’n palatsi, joka oli 1700-luvulla kuningas Yrjö III:n ja kuningatar Charlotten yksi lempipaikoista Lontoon ulkopuolella. Matkan aikana kuulemme tarinoita tuon ajan hovista.

Richmondin puisto ja Kensingtonin puutarha

Kuljemme läpi Richmondin puiston, missä toivottavasti näemme vapaana olevia kauriita. Käyskentelemme Kensingtonin puutarhassa, missä on muun muassa kaupungin pienin pieneläinten hautausmaa. Tutustumme Peter Panin patsaaseen ja ihailemme Italialaista puutarhaa.

Holland Parkin puisto

Holland Parkin puisto ja sen riikinkukot ovat aina värikäs nähtävyys. Kurkkaamme myös aitojen yli aristokraattien avainpuistoon (Key Garden). Kierroksen päätämme ehkä suosituimpaan puutarhaan, pubin Beer Gardeniin eli perinteiselle pubin takapihalla olevalle kauniille terassille

Virtuaalimatka järjestetään keskiviikkona 25.8. klo 17:30 alkaen. Matkan kesto on noin 1,5 h. Virtuaalimatka toteutetaan oppaan etukäteen kuvaamien kuvien ja videoiden sekä kuvituskuvien pohjalta. Reaaliaikaisen opastuksen matkalla tekee Lontoossa asuva oppaamme suomeksi. Kierroksen lopulle jää aikaa myös kysymyksille.

Virtuaalimatka toteutetaan Zoom-sovelluksella, jonka ohjeet ja linkin lähetämme ilmoittautuneille noin vuorokausi ennen matkaa.

Toteutuakseen virtuaalimatkalla tulee olla vähintään 20 osallistujaa. Paikkoja myynnissä rajoitetusti.