Pukuloistoa ja palatseja – Virtuaalimatka Viktorian ajan Lontooseen

Virtuaalimatka kuljettaa Viktorian ajan Lontooseen. Tutustumme Kensingtonin palatsiin ja puutarhaan sekä kuulemme miten vuoden 1851 Lontoon maailmannäyttely vaikutti koko kaupunkiin. Matka paljastaa muitakin yllättäviä seikkoja Lontoon historiasta, lähde mukaan kuulemaan!

Lähde mukaan virtuaalimatkalle kuningatar Viktorian Lontooseen! Kuningatar Viktorian 63 vuotisen hallituskauden aikana maa muuttui ja mullistui.

Kensingtonin palatsi

Näemme Kensingtonin palatsin, missä kuningatar Viktoria syntyi vuonna 1819. Kuulemme palatsin uskomattomasta historiasta, mm. miten 1700- ja 1800- luvulla hovissa käyttäydyttiin, ja miten palatsi oli Walesin Prinsessa Dianan viimeinen Lontoon koti. Vielä tänäkin päivänä se on tärkeä kuninkaallinen palatsi, sillä siellä asuu Cambridgen herttua, Prinssi William perheensä kanssa. Palatsin opastus ulkoa käsin.

Kensingtonin puisto

Kensingtonin puisto oli päänäyttämönä maailman ensimmäiselle maailmannäyttelylle vuonna 1851, ja sen yhtenä pääsuunnittelijana oli kuningatar Viktorian puoliso Prinssi Albert. Näyttelyhän mullisti kaupungin ja sen pohjalta perustettiin sekä Lontoon kuuluisat museot, Luonnonhistoriallinen museo, Victoria and Albert museo, Tiedemuseo että Royal Albert Hall -konserttisali. Alueen arkkitehtuuri on Viktorian ajan arkkitehtuuria parhaimmillaan.

Virtuaalimatka järjestetään 24.4. klo 14:00 alkaen. Matkan kesto on noin 1,5 h. Opastuksen matkalla tekee Lontoossa asuva oppaamme suomeksi. Kierroksen lopulle jää aikaa myös kysymyksille.

Virtuaalimatka toteutetaan Zoom-sovelluksella, jonka ohjeet ja linkin lähetämme ilmoittautuneille noin vuorokausi ennen matkaa.

Toteutuakseen virtuaalimatkalla tulee olla vähintään 20 osallistujaa. Paikkoja myynnissä rajoitetusti.