Viisi katastrofia jotka muuttivat Lontoon – Virtuaalimatka tapahtumiin Lontoossa

Lontoo on maailman ensimmäisiä metropoleja. Kaupungin historiaan on mahtunut monia katastrofeja ja jokainen katastrofi muutti kaupunkia aina vaan paremmaksi. Tämän virtuaalimatkan aikana seurataan edellistä vuosituhatta, joka on muokannut suuresti kaupungin kuvaa ja tehnyt siitä täysin erilaisen kun maailman muut suurkaupungit.

1500-luvulla Lontoo oli vielä pieni kaupunki ja eikä kovinkaan merkityksellinen. Pikku hiljaa taloudellinen tilanne kuitenkin elpyi ja vuonna 1750 se olikin jo maailman rikkain kaupunki. Asukasluku myös kasvoi kaksi kertaa nopeammin kuin muissa maailman kaupungeissa.

Kierroksen aikana kuulemme kaupungin uskomattoman tarinan. Miten roomalaisten perustamasta Londiniumista tuli maailman napa. Kuningatar Viktorian aikaan ¼ maapallosta kuului Britannialle, aurinkohan ei koskaan laskenut Brittilaisessa Imperiumissa. Opimme hauskoja juttuja miten kaupunki toipui ginin juomisesta oltuaan lähes 50 vuotta humalassa. Miten kahvin saapuminen kaupunkiin ei ainoastaan raitistanut kansaa, vaan sai aikaan uskomattoman sivistyksen ja valistumisen, monet instituutiot kuten Englannin pankki, Pörssi ja vakuutusyhitöt saivat alkunsa kahviloista. Katastrofit tekivät Lontoosta aina vaan voimakkaamman, oli se sitten lähes koko Lontoon tuhonnut suurpalo, toisen maailmansodan pommitukset tai rautateiden saapuminen kaupunkiin. Nämä ja muut uskomattomat käänteet ovat jättäneet jälkensä Lontoon infrastruktuuriin ja tämänkin päivän elämään. Kierroksen aikana näemme Lontoon aivan uudesta näkokulmasta. Kierros on hauska, informatiivinen ja täynnä anekdootteja ja tarinoita menneiltä vuosisadoilta.

Virtuaalimatka järjestetään keskiviikkona 15.9. klo 17:30 alkaen. Matkan kesto on noin 1,5 h. Virtuaalimatka toteutetaan erilaisten kuvituskuvien sekä oppaan etukäteen kuvaamien kuvien ja videoiden pohjalta. Reaaliaikaisen opastuksen matkalla tekee Lontoossa asuva oppaamme suomeksi. Kierroksen lopulle jää aikaa myös kysymyksille.

Virtuaalimatka toteutetaan Zoom-sovelluksella, jonka ohjeet ja linkin lähetämme ilmoittautuneille noin vuorokausi ennen matkaa.

Toteutuakseen virtuaalimatkalla tulee olla vähintään 20 osallistujaa. Paikkoja myynnissä rajoitetusti.