Vilna ja Kaunas, road trip

Nyt on helppoa lähteä omalla autolla tutustumaan Liettuaan, sillä Silja Serenadella pääsee kätevästi Riikaan ja sieltä takaisin Helsinkiin. Voit ajella Riiasta omaan tahtiin Liettuan nykyiseen ja entiseen pääkaupunkiin Vilnaan ja Kaunasiin.
Lähtöpäivä

Helsinki-Riika

Loma alkaa mukavasti laivamatkalla Helsingistä Riikaan.  Silja Serenade lähtee Helsingin Olympiaterminaalista klo 16:00 kohti Riikaa. Koko ilta  aikaa nauttia laivan palveluista sekä upeasta Promenade-kannesta, kävelykadusta jonka varrelta löytyy niin laivan ravintoloita kuin muotikauppoja.

  • Vinkki: varaa laivaruokailut jo matkavarauksesi yhteydessä.
2.päivä

Riika-Vilna

Laiva saapuu aamulla klo 10:30  Riikaan,  josta lähdetään ajelemaan  kohti Vilnaa.  Matkalla voit poiketa vaikkapa Rundalenin linnassa, jota myös Baltian Versaillesiksi kutsutaan. Matkan varrelle jää myös Bauskan pikkukaupunki, joka on tunnettu linnoituksestaan sekä Latvian vanhimmasta olutpanimosta, joissa molemmissa on mahdollisuus piipahtaa. Matkaa kertyy noin  300 km riippuen matkareitistä.

2.-4.päivä

Vilna

Vilnaan on varattu  seuraavat kaksi yötä, joten kannattaa jo tässä päivässä ottaa kaupungista mahdollisimman paljon irti. Kaupungissa ja ympäristössä on paljon  kauniita kirkkoja ja katedraaleja.  KGB:n museo kertoo karusta lähihistoriasta. Ehkä suosituin turistikohde kaupungissa on  Auringonnousun portti, jossa  Pyhän Neitsyt Marian kappeli on edelleen pyhiinvaelluskohde ja sillä kerrotaan olevan  ihmeitätekeviä voimia.

4.päivä

Vilna-Kaunas

On aika jättää Vilnalle hyvästit ja suunnata auton nokka kohti Kaunasia. Matkaa kertyy noin 100 km verran. Matkalla kannattanee kuitenkin poiketa Liettuan suosituimmassa  turistikohteessa  Trakain- linnassa, jonka historia juontuu 1300-luvulle saakka. Sekä linna että siellä sijaitseva museo on rakennettu keskelle Galve -järveä.  Matkaa Trakain saarelle on Vilnasta 28 km. Koukkaus tuo matkaan vain noin 15 lisäkilometriä.

4. - (valitemasi määrä öitä)päivä

Kaunas

Majoitut Kaunasissa niin monta yötä kuin haluat. Shoppailun haluisten kannattaa suunnata persoonalliselle Urmas nimiselle markkina-alueelle, joka koostuu useista makasiinirakennuksista,  joista löytyy mitä erilaisimpia pikkuliikkeitä. Yhteensä kauppoja on noin tuhat. Historiasta kiinnostuneille kaupungista löytyy mm. 1300-luvulta peräisin oleva Kaunasin linna, jonka linnan alueella voi käydä vaikkapa piknikillä. Yhdeksännen linnakkeen museo on vaikuttava kohde, jossa teloitettiin 2. maailmansodan aikana yli 50 000 ihmistä. Kaunasista löytyy myös mielenkiintoinen Pirumuseo, johon on kerätty mitä erilaisimpia paholais- ja demonihahmoja.

Paluupäivä

Kaunas-Riika

On aika hyvästellä Kaunas ja suunnata kohti pohjoista eli Riikaa. Paluumatkalla kannattaa ajaa  Siuauliaun kautta, josta löytyy vaikuttava Ristien kukkula. Paikka johon liettualaiset ovat vuosikymmenien aikana tuoneet kymmeniä – ellei satojatuhansia ristejä. Tarkkaa lukumäärää tuskin tietää kukaan.  Matkaa Riikaan kertyy vajaat 300 km. Jos aikaa jää, voi Riiassa tehdä vielä viime hetken ostoksia.

Riika-Helsinki

Silja Serenade lähtee Riiasta kohti Helsinkiä klo 16.30. Paluulaivalla on on aikaa nauttia laivan monista ruoka- ja muista ravintoloista, tehdä tax free ostoksia tai vain nauttia risteilymatkasta kannella loikoillen. Laiva saapuu Helsinkiin klo 11.00.

Matkan hintaan sisältyy

  • laivamatka Silja Serenade -laivalla valitsemassasi hyttiluokassa Helsinki-Riika-Helsinki
  • henkilöauton laivauksen meno-paluu
  • 2 yötä Vilnassa
  • valitsemasi määrä öitä Kaunasissa
  • hotelliaamiaiset

Tutustu matkan kohteeseen