Lontoo — Nähtävyydet ja tekemistä

Westminster Abbey

Maineikas kirkko on toiminut perinteisenä kuninkaallisten kruunajaisten ja hautajaisten paikkana, ja se muodostaa  Westminsterin palatsin ja  St Margaret’s kirkon kanssa Unescon maailmanperintökohteen. Nykymuodossaan tämä kirkko rakennettiin 1517, mutta sen historia yltää jo satoja vuosia aikaisempiin aikoihin ja sivuaa kuningaskunnan ja valtion useita kirjavia vaiheita.

British Museum

Yksi maailman vanhimpia, hienoimpia ja merkittävimpiä ihmiskunnan kulttuurin ja historian museoita. Museokokoelmat kattavat yhteensä yli seitsemän miljoonaa esinettä ihmiskulttuurin alkuajoista aina nykypäiviin saakka, yli kahden miljoonan vuoden ajalta. Museoon on vapaapääsy ja paikalla palvelevat myös ravintola, kahvila sekä kolme matkamuistomyymälää.

St Paul´s Cathedral

St Paulin katedraali, eli Pyhän Paavalin katedraali on tuttu monien merkittävien tilaisuuksien tapahtumapaikkana kuten kuninkaallisissa häissä ja merkkihenkilöiden hautajaisissa. Kirkko sijaitsee Lontoo Cityssa ja nykymuodossaan se rakennettiin valmiiksi vuonna 1710 Christopher Wrenin suunnittelemana.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus on kuuluisa risteys Lontoon West Endissa, jossa Regent Street kohtaa Piccadillyn. Risteyksestä lähtee myös Haymarket sekä Shaftesbury Avenue. Keskeinen sijainti vilkkaiden liikenneväylien, kauppakeskittymien, Sohon ja teattereiden keskiössä ovat tehneet risteyksestä suositun tapaamispaikan ja turistikohteen jo itsessään. Risteyksen tunnistettavimpana maamerkkeinä ovat suuret valomainostaulut sekä lordi Shaftesburybn suihkulähde.

Buckinghamin palatsi

Kuningasperheen virallinen asuinpaikka Lontoossa on yksi kaupungin näyttävimmistä ja tunnistettavimmista maamerkeistä. Palatsissa on yhteensä 775 huonetta ja sen arki pyörii noin 450 työntekijän voimin. Päivittäinen vahdinvaihto on suosittu turistinähtävyys. Palatsiin on myös ajoittain mahdollisuus päästä tutustumaan sisälle, kun kuningatar ei ole paikalla. Lisätietoa palatsin kotisivuilla.

Big Ben

Yksi Lontoon merkittävimmistä ikoneista.  Big Ben on parlamenttitalon tornissa, Thamesjoen varrella sijaitseva suuri kello joka soi tasatunnein. Kello otettiin käyttöön vuonna 1859 ja sen virallinen nimi on The Great Bell. Vakiintunut nimitys on kuitenkin lempinimi ”Big Ben”.  Kellotorni on lähes 97 metriä pitkä ja näkyy pitkälle kaupungissa.