Näe ja koe matkalla

Vierwaldstättersee -järvi

Saksaksi Vierwaldstättersee tunnetaan englanniksi nimellä Lake Lucerne. Suuri järvi sijaitsee Luzernin kaupungin rannalla. Suositut maisemaristeilyt lähtevät kaupungin satamasta ja kuljettavat matkustajia ihailemaan ympäröiviä alppimaisemia ja tutustumaan järven muihin kaupunkeihin. Lisätietoa Luzernista lähtevistä risteilyistä ja niitä järjestävistä yrityksistä löydät VisitLuzernin sivuilta.

Kapellbrücke

Kapellbrücke on katettu puinen kävelysilta, joka yhdistää Reuss-joen rannat Luzernissa. Sillan juuret johtavat aina 1600-luvulle saakka. Siltaa on kuitenkin jouduttu useaan kertaan restauroimaan ja uudistamaan.

Vanhakaupunki

Luzernin vahna kaupunki jää mielee, sillä sen siluetti kehystää tunnelmallisesti Reus -joen rantaa. Vanhaksi kaupungiksi määritellään Luzernissa Kapellbrücken ja kaupungintalon välinen alue. Vanhassa kaupungissa riittää tunnelmallisia rakennuksia, mutta myös kauppoja ja ravintoloita. Voit siis kuluttuu useammankin päivän seikkailemalla sen mutkaisilla kujilla.

Alppitorvet

Alppitorvet kuuluvat sveitsiläiseen vuoristoperinteeseen. Pitkät torvet ovat puhallinsoittimia, joiden kantava ääni saattaa kuulua jopa 5–10 kilometrin matkan päähän. Alkujaan torvia käytettiin vuoristossa paimenten apuvälineenä. Nykyään alppitorvi on yksi sveitsisläisistä kansallissymboleista ja niitä kohtaa matkailunähtävyyksissä ympäri vuoristoa.

Bürgenstockin vaellusreitti

Upeiden maisemien äärelle pääsee suhteellisen helposti valitsemalla vaelluksen Bürgenstockin vuorelle, Luzernin läheisyydessä. Voit säästää jalkoja ja napata taksin Honegg -hotellin pihaan. Siitä lähtee leveä polku kohti vuoren näköalapaikkaa. Helppokulkuinen reitti on pientä ylämäkeä mutta sopii hyvin koko perheellä kuljettavaksi. Näköalat reitin varrelta ovat upeat.

Sveitsin liikennemuseo

Museo on Sveitsin suosituin museo. Se esittelee liikennettä laajasti. Museo on mielenkiintoinen elämys, sillä liikennejärjestelyt vuoristoisessa maassa ovat aikoinaan olleet täynnä kekseliäitä ratkaisuja. Museo koostuu viidestä pysyvästä näyttelyosastosta: raide-, maantie- ja vesiliikenne sekä köysiradat ja ilmailu. Lisäksi alueella on elokuvateatteri, planetaario ja ravintola sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Leijona patsas

Luonnonkiveen kaiverrettu leijona on tehty muistomerkiksi sveitsiläisille kuninkaallisen perheen henkivartijoille, jotka kuolivat Tuileries taistelussa, Pariisin vallankumouksessa 1792. Mark Twain on kirjoittanut Luzernin leijonan olevan surullisin ja koskettavin kivi maailmassa.

Pilatus-vuori

Pilatus -vuoren juurelle on Luzernista vain noin 10 kilometrin matka. Sinne tehtiin köysirata 50-luvulla, jonka avulla pääset ihailemaan vuoren huikeita näköaloja.

Rigi-vuori

Rigi vuori sijaitsee Vierwaldstätter -järven rannalla. Aloittaaksesi matka sinun tulee ostaa laivaliput jotka kuljettavat Luzeernista vuorelle. Laiva jättää gondolihissien lähtöpaikalle. Siitä hissi alkaa pikkuhiljaa nostaa sinua ylös jyrkkää vuorenrinnettä. Ei varmasti korkeanpaikan kammoisten päiväretki, mutta muille näköalat ovat sykähdyttävän upeat.

Jesuiittakirkko

Reus-joen rannalla sijaitseva Jesuiittakirkko on yksi Luzernin maamerkeistä. Barokkityyliin rakennetun kirkon rakennustyöt aloitettiin jo 1600 -luvulla, mutta rahoitusongelmien vuoksi se valmistui vasta 1800 -luvun lopulla.

Sammlung Rosengart –museo

Museo esittelee kuuluisien impressionismin ja klassisen modernismin tyylisuuntien taidemaalareita. Tunnetuimmat museon teokset ovat Pablo Picasson ja  Paul Kleen käsialaa. Angela Rosengart oli luzernilainen taideasiantuntija, jonka mittavaan kokoelmaan museo perustuu.

Luzernin taidemuseo

Luzernin taidemuseon neljässä kerroksessa riittää aina uutta koettavaa, sillä museo koostuu vaihtuvista näyttelyistä. Museon talo on arkkitehti Jean Nouvelin suunnittelema valoisa miljöö. Taidemuseon löydät osoitteesta Europaplatz 1.

Luzernin historiallinen museo

Museo on Sveitsin suosituin museo. Se esittelee liikennettä laajasti. Museo on mielenkiintoinen elämys, sillä liikennejärjestelyt vuoristoisessa maassa ovat aikoinaan olleet täynnä kekseliäitä ratkaisuja. Museo koostuu viidestä pysyvästä näyttelyosastosta: raide-, maantie- ja vesiliikenne sekä köysiradat ja ilmailu. Lisäksi alueella on elokuvateatteri, planetaario ja ravintola sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Glacier Garden

Upea museo kertoo kiven tarinan jääkausilta tulevaisuuteen. Alppivuorten sisään louhittu museo tarjoaa elämyksellisiä hetkiä, uutta tekniikkaa ja ulkoilmamuseon. Mielenkiintoinen museo koko perheelle.