Makumatka Riiassa -omatoiminen kävelykierros

Aloita herkuttelu aamiaisella tai viikonloppuisin brunssilla Riian ihanissa kahviloissa, kuljeskele kaupungilla kunnes on aika poiketa lounaalle valitsemaasi ravintolaan. Ei mene kauaakaan, kun kahvihammasta alkaa kolottaa joten siirryt herkullisennäköisten leivosvitriinien äärelle rentoutumaan kahvikupposen ja kakkupalan kera. Illalla mielessä on jo illallispaikka, missä voi maistella paikallisia ruokia tai kansainvälisen keittiön antimia.


 

Big Bad Bagelsissa voi nimensä mukaisesti nauttia täytetyistä ja erilaisilla kastikkeilla höystetyistä bagelrinkeleistä. Paikka mainostaa itseään ensimmäisenä ja ainoana kahvilana Latviassa, jossa kyseisiä herkkuja on ruokalistalla.

Rocket Bean Roastery panostaa kahviensa laatuun ja uskoo, että sen pitää olla huolellisesti ja intohimolla paahdettua. Tarjolla on laatukahvien lisäksi suolaista ja makeaa syötävää.

Ranskalaistyylinen Cadets de Gascogne -leipomo on oiva valinta, jos jätit hotellin aamupalan nauttimatta. Valikoimiin kuuluu niin croissantteja kuin leivonnaisia ja mehujakin. Ostokset voi ottaa mukaan.


 

Radisson Blu Latvija Conference & Spa hotellin 26:nnen kerroksen Skyline Barissa voi nauttia sunnuntaibrunssista ja katsoa ikkunoista kuinka kauas upeat kaupunkinäköalat kantavat. Brunssia on kehuttu mitä herkullisimmaksi.

Restorāns 3:n motto on tarjota luonnon makuja. Ravintola on erikoistunut erityisesti kalaruokiin. Sunnuntaisin ravintolassa tarjoillaan brunssi, jonka antimet ovat paikallisia ja vaihtelevat sesongin mukaan. Tarjolla on muun muassa salaatteja, lihaa, kalaa, juustoja ja jälkiruokia.

Brunssista voi nautti sekä lauantaisin että sunnuntaisin myös kotoisassa La Kannassa. Tarjolla on muun muassa tuoreita mehuja, munakasta, salaattia, leipää ja crepejä.


 

Riian keskustassa Vērmanen puiston miljöössä sijaitseva Biblioteka No. 1 tarjoaa nykyaikaista latvialaista ruokaa, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista vuodenaikojen mukaan. Ravintola tarjoilee asiakkailleen runsaan kolmen ruokalajin lounaan, jota on kehuttu kaupungin parhaaksi.

Belgian Beer Cafe Bon Vivant on nimensä mukaisesti belgialainen pubiravintola, jonka keittiössä valmistetaan erityisesti liha-, kala- ja äyriäisruokia. Lounasmenuun kuuluu usein keittoa, salaatti tai tuhdimpi pääruoka, joka on hyvä huuhdella alas yhdellä paikan laajaan valikoimaan kuuluvalla oluella.

Tunnelmallinen Restorāns Portofino vie lomailijan makumatkalle Italiaan. Ravintola sopii niin lounaspaikaksi kuin illallisen nauttimiseen. Menusta löytyy muun muassa alkupaloja, salaatteja, pizzaa, pastaa ja risottoa.


 

Parunāsim Kafe’teeka on ehkä romanttisin kahvila, joka piileksii Riian Vanhankaupungin kujilla. Viihtyisässä kahvilassa pääse maistelemaan mitä maistuvampia kotitekoisia kakkuja, joiden seuraksi voi tilata kahvin tai vaikka lasillisen punaviiniä viinilistalta. Lisäksi saatavilla on muun muassa pikkusuolaista syötävää.

BakeBerry mainostaa itseään herkuttelijan paratiisina, ja se onkin muodostunut sekä paikallisten että lomailijoiden suosikkipaikaksi. Kahvilan valikoimiin kuuluu laaja valikoima erilaisia leivonnaisia, kakkuja ja jälkiruokia, jotka eivät ole pelkästään herkullisen makuisia, vaan ulkonäöltään yhtä kauniita kuin taide. Lisäksi BakeBerryn baristat valmistavat espressopohjaisia kahveja ja kahvilassa voi nauttia myös teestä.

Vanhanajan tunnelmaa huokuva Black Magic -kahvila on mainio vaihtoehto rentouttavaan kahvihetkeen. Kahvilassa maistuvat hyvän kahvin lisäksi niin kakkupalat kuin käsintehdyt suklaatkin. Suklaat on valmistettu luomuainesosista, joissa on käytetty muun muassa sokeroituja hedelmiä, villimarjoja, pähkinää ja kermaa.


 

Suuri ja elegantti  Entresol on palkitun latvalaiskokki Raimonds Zommersin luotsaama laadukas ravintola, jossa suositaan tuoreita latvialaisia tuotteita vuodenajan mukaan. Kokki suosittelee kävijää maistamaan knapaksia eli alkupaloja ja valitsemaan niistä useamman vaikkapa useamman lajin kokoelman. Ranskalaiseen keittiöön oppeihin nojaavassa ravintolassa voi nauttia myös klassisen ruokalistan antimista.

Vanhankaupungin kirkkojen äärellä lepäävä Domini Canes -ravintola tarjoilee mielenkiintoisen valikoiman modernin keittiön antimia. Menu painottuu vuodenaikojen mukaan saatavilla oleviin paikallisiin tuotteisiin, jossa korostuvat Latvian peltojen ja metsien antimet kuten kasvikset, sienet ja marjat. Menusta löytyy myös kasvisvaihtoehtoja. 

Trendikkäästä Berga Bazars -korttelista löytyvä Garage Demokratisks Vīna Bars on eurooppalainen viinibaari, joka on remontoitu vanhan autokorjaamon tiloihin. Ruokalista on usein vaihtuva, ja siltä löytyy muun muassa tapaksia ja bistroruokaa.


Katso kartta

Tutustu Riikaan ja Riian matkoihin!

Latvian pääkaupunki Riika yllättää ensikertalaisen ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa vielä seuraavillekin vierailuille. Daugava-joen rannat, jugend-kaupunginosa, puistot, palatsit, kauppahallit ja Mustapäiden talo viestittävät suurkaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Kokonsa ja kauneutensa vuoksi Riikaa kutsutaankin Baltian Pariisiksi.

Lue lisää Riiasta

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Riika on erinomainen kohde herkkusuiden lomia varten, sillä kaupungin kadut ovat täynnä toinen toistaan viihtyisämpiä ravintoloita, joista jokainen löytää varmasti omaan tyyliinsä mieluisan.

Lue lisää

Latviassa on on erittäin rikas ja monipuolinen olutkulttuuri ja Riika on mainio kohde oluenystävälle. Riiasta löytyy myös todellisia helmiä viinien arvostajille, kannattaa tutustua!

Lue lisää

Lähde kiertämään Riian Vanhankaupungin lukemattomia nähtävyyksiä omatoimiselle kävelykierrokselle. Matkan varrelle osuu muun muassa aikansa poikamiesboksi Mustapäiden talo, historiallinen Riian linna, toinen toistaan upeampia kirkkoja sekä ravintoloita ja kauppoja täynnä olevat Jaakobin kasarmit, joka toimi aikoinaan ruotsalaisten sotilaiden asuinsijana.

Lue lisää