Mallorca

Kristallinkirkas Välimeri ympäröi kaunista Mallorcaa, joka elää matkakohteena nyt uutta kukoistuskauttaan. Monipuolinen saari on täynnä kauniita rantoja, viehättäviä rantapoukamia, idyllisiä vuoristokyliä sekä erinomaisia ostosmahdollisuuksia upeassa Palman pääkaupungissa. Mallorcasta onkin tullut saari, jota kaikki rakastavat.

Espanjan paras saari Mallorca sijaitsee Välimerellä noin 250 kilometrin päässä mantereelta ja on Baleaarien saariryhmän neljästä saaresta tunnetuin. Luonnonkaunis Mallorca kutsuu luokseen aina uudestaan, sillä lomakausi on pitkä ja saarelta löytyy aina uutta tutkittavaa. Mallorcalta jokainen löytää helposti itselleen parhaan lomanviettopaikan, olipa sitten etsimässä rauhallista tai aktiivista lomaa pariskuntana, sinkkuna, perheen tai kavereiden kanssa. Mallorca on niin matkailijoiden kuin myös Espanjan kuninkaallisten kestosuosikki.

Mallorcalla on yli 500 kilometriä rantaviivaa ja saari onkin tunnettu kilometrien pituisista hiekkarannoista ja viehättävistä poukamista, joista jokainen voi valita oman suosikkinsa. Hyvinhoidetut rannat, kauniit rantabulevardit sekä Välimeren kristallinkirkas vesi luovat erinomaiset puitteet täydelliseen rantalomaan. Ranta- ja kaupunkiloma on puolestaan helppo yhdistää pääkaupunki Palmassa, jossa asustaa liki puolet saaren asukkaista. Palman kaunista Vanhaakaupunkia hallitsee upea goottilainen La Seun katedraali ja se on täynnä viehättäviä kauppakatuja, tapasbaareja, terasseja, gallerioita ja mitä vain voit lomallasi etsiä.

 

Lisää Mallorcasta

Milloin matkustaa Mallorcalle?

Varsinainen matkailukausi on huhti-lokakuussa, mutta Mallorcalle voi mainiosti matkustaa vuoden ympäri. Kevät ja syksy on monien mielestä paras aika matkustaa, mutta Mallorca soveltuu matkakohteeksi myös kesäkuukausina, sillä lämpötilat eivät nouse tukahduttavan kuumiksi. Talvella monet rantahotellit ovat kiinni, mutta pääkaupunki Palma elää omaa paikallista elämäänsä ja on mukava kohde vuoden ympäri. Takki kannattaa kuitenkin pakata mukaan matkalle.

Liikkuminen

Lentokentältä on bussiyhteydet suurimpaan osaan Mallorcan suosituimmista kohteista. Myös takseja on saatavilla. Lentoaseman virallisen taksiyhtiön hintoja voit tarkastella täältä.

Saaren kiertämiseen paras ja suosituin tapa on autonvuokraus. Hintataso on suhteellisen edullinen. Myös bussilla pääsee kätevästi ympäri saarta. Paikallisbussit liikennöivät Palman keskustan, lähikylien ja uimarantojen välillä.

Pyöräily on suosittua Mallorcalla ja saari vetää puoleensa alan harrastajia. Tämän vuoksi tarjolla on hyvät pyöräilypalvelut myös lomalaisten hyödynnettäviksi.

Ostokset

Mallorcan parhaat ostospaikat löytyvät pääkaupunki Palmasta. Useita hyviä ostosalueita on lähellä Mayor-aukiota sekä pitkän rantakadun tuntumassa. Isojen liikkeiden lisäksi siellä on paljon pieniä kauppoja, kauppahalleja ja kojuja, joista voi ostaa etenkin tuliaisia. Vanhankaupungin pääaukiolta Placa Majorilta lähtevät kadut ovat kaupungin parhaimpia. Aukion ja La Ramblan välissä on ostoskeskus monenmoisine liikkeineen. Av. de Jaume III on Palman pääostoskatu, joka on tosin kallis ja sieltä löytyy vain suurten ketjujen liikkeitä.

Vaikka Palmassa on ehdottomasti parhaat ja monipuolisimmat ostosmahdollisuudet, löytyy muistakin Mallorcan kohteista kauppoja, putiikkeja ja markkinoita, joissa voi tehdä ostoksia.

Suosittuja tuliaisia ovat muun muassa oliiviöljyt, maustetut merisuolat, paikalliset juustot, viinit, Ensaimada- leivonnaiset, erilaiset nahkatuotteeet sekä tietenkin maailmankuulut Majorica-helmet.

Ravintolat ja iltaelämä

Mallorcan kaikissa kohteissa on runsaasti ravintoloita, joissa tarjoillaan sekä espanjalaista että kansainvälistä ruokaa.

Yöelämää on moneen makuun ja iltaa voi viettää pubeissa, rantabaareissa ja diskoissa. Vauhdikkainta yöelämää löytyy Magalufista, joka on tunnettu vauhdikkaasta iltaelämästään ja trendikkäistä diskoistaan sekä pääkaupunki Palmasta, jossa yöelämää on eniten tarjolla vanhassa keskustassa. Palman suosituimmat yökerhot Pacha ja Tito’s löytyvät paseo Maritimon varrella.

Mallorcan kohteet

Mitä haluatkin lomalta, Mallorcalta se todennäköisemmin löytyy! Suosikkikohteita ovat muun muassa Palma de Mallorca, Palma Nova, Alcudia, Santa Ponsa, Puerto de Pollensa ja Magaluf. Tutustu tarkemmin kohteisiin täältä.

Mallorcan rannat

Upeita rantoja on kaikkialla ympäri Mallorcaa. Kilometrien pituisten hiekkarantojen ja viihtyisien lahtien joukosta löydät takuulla oman suosikkirantasi – halusit sitten nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta tai kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja ja aktiviteetteja. Etsi itsellesi mieluisin ranta täältä.

Päiväretkikohteet

Mallorca on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää. Saari suorastaan kutsuu sinut hakemaan elämyksiä muun muassa maailmankuuluista tippukiviluolista sekä upeista patikointi- ja pyöräilymaisemista. Lue lisää päiväretkikohteista täältä.

Miksi matkustaa Mallorcalle?
Ainutlaatuinen, monipuolinen saari
Rantalomailijan paratiisi
Espanjalaisen keittiön herkut
Miellyttävä sää ympäri vuoden
Idylliset vuoristokylät ja viinitilat
Coves del Drac -tippukiviluolat
Sopiva kohde jokaiselle
Kaunis maisemareitti vanhanaikaisella junalla

Matkat

Mallorcan lomamatka

Helsinki-Mallorca
Mallorca (valitsemasi määrä öitä)
Mallorca-Helsinki
Kristallinkirkas Välimeri, viehättävät rantapoukamat hiekkarantoineen, herkullinen ruoka ja lumoavat pikkukylät – tätä kaikkea Mallorca tarjoaa! Voit valita matkasi lähtöpäivän ja pituuden omien lomasuunnitelmiesi mukaisesti. Matka sisältää lennot Helsingin ja Mallorcan välillä, sekä majoituksen valitussa hotellissa aamiaisella.


Mallorcan lomamatka lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-Mallorca
Mallorca (valitsemasi määrä öitä)
Mallorca-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
15 °C
huhtikuu
19 °C
heinäkuu
31 °C
lokakuu
26 °C

Katso Mallorcan tunnelmia