Matkakohteista kysyttyä

Miten kaupat ovat auki Tallinnassa launtaisin / sunnuntaisin / juhlapyhinä?

Suuremmat kauppakeskukset ovat auki yleensä klo 10–21 joka päivä. Juhlapyhinä aukioloajat ovat yleensä 9–19. Juhlapyhistä uudenvuodenpäivä, juhannuspäivä ja joulupäivä ovat sellaisia, jolloin liikkeet ovat yleensä kiinni. Pienemmät kaupat ovat auki yleensä arkisin 9–19, lauantaisin 9–17. Sunnuntaisin monet pikkukaupat ovat kiinni.

Miten liikenne eroaa Suomesta?

Jokaisen maan liikennekulttuurissa on omat piirteensä. Esimerkiksi Virossa säännöt liikenteessä ovat Suomea tiukemmat. Ajovalojen tulee olla ehjiä ja päällä. Virossa myös laki edellyttää enemmän turvallisuusvarusteita kuin Suomessa.

Sakko voi yllättää Virossa autolla matkaavat, jos autossa ei ole varoituskolmion lisäksi sammutinta, pyöräkiilaa sekä huomioliivejä, jotka maassa vaaditaan kaikkiin autoihin. Promillerajat ovat myös erilaisia eri maissa. Kannattaa tutustua kohdemaan liikennesääntöihin ennen matkaa.

Mitkä taksit ovat luotettavia Tallinnassa?

Tallinnassa kaikilla taksiyhtiöillä on oma hinnastonsa, joten hinnat voivat vaihdella. Hinnasto on näkyvillä taksin oikeassa takaikkunassa, ja siihen kannattaa tutustua ennen taksiin nousemista. Rekisteröidyillä kuljettajilla on nimellä ja kuvalla varustettu valkopohjainen muovikortti kiinnitettynä keskellä kojelautaa. Luotettavien taksien kuuluu käyttää taksamittaria, ja ilman mittaria ei saisi kuljettajat ajaa taksia. Tunnetuimpia taksiyhtiötä Tallinnassa ovat esimerkiksi Tallink Takso ja Tulika. Lisätietoja takseista Tallinnassa voi lukea myös Visit Tallinn -sivuilta.

Miten julkinen liikenne toimii Tallinnassa?

Tallinnassa on kattava julkinen liikenne, joka käsittää bussit, raitiovaunut ja johdinautot. Kertalipun (ei vaihto-oikeutta) voi ostaa kuljettajalta käteisellä (huom! tasaraha). Matkakortteja voi ostaa R-Kioskeilta, postitoimistosta tai Tallinnan kaupungin neuvonnasta. Matkakortista menee 2€ pantti. Matkakortille voi olla kertalippuja tai vuorokausilippuja. Yhdellä matkakortilla voi maksaa 1-6 henkilön matkoja, joten jokaisella ei tarvitse olla omaa korttia. Tallinn Card toimii myös matkalippuna. Netistä on mahdollista ostaa myös QR-matkalippuja julkiseen liikenteeseen. Lisätietoa lipuista ja julkisesta liikenteestä löytyy Visit Tallinn -sivuilta.