Matkaliput ja matkustusasiakirjat

Matkaliput laivalla lähdettäessä

Megastar ja Star -laivoille matkalippujen saaminen on muuttunut 22.8. alkaen. Voit lukea näille laivoille ennakkoon tehtävästä lähtöselvityksestä lisää tästä.

Muiden laivojen osalta kokoonnuttaessa Helsingin tai Turun satamiin liput ovat noudettavissa Ikaalisten Matkatoimiston matkanjärjestäjätiskillä olevalta virkailijaltamme. Jos matkaan on lähdetty jo Suomen puolella matkatoimiston bussilla, liput saa kuljettajalta. Lähetettävässä matkaohjelmassa on lippukäytäntö kerrottu tarkemmin.

Matkaliput lentokoneella lähdettäessä

Helsinki-Vantaan lentokentällä on käytössä kaksi terminaalia. Varmistathan, että menet oikeaan terminaaliin. Finnairin lennot lähtevät terminaalista T2. Lentokentällä on hyvä olla viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Lähtöselvitys tulee olla tehtynä viimeistään 45 minuuttia ennen lennon lähtöä.

Lentoliput lähetetään varaajan sähköpostiosoitteeseen noin viikko ennen lähtöä. Suosittelemme tekemään lähtöselvityksen etukäteen. Internet-lähtöselvitys aukeaa 36 tuntia ennen koneen lähtöä. Ohjeet sekä linkki lähtöselvityksen tekemiseen löytyy Finnairin internetsivuilta. Lähtöselvityksen yhteydessä varatkaa myös istumapaikat koneesta, siten varmistatte itsellenne haluamanne istuinpaikat sekä varmistatte perheen istuinpaikat läheltä toisiaa.

Matkustusasiakirjat

Pohjoismaat: Suomen kansalainen ei tarvitse Pohjoismaissa matkustusasiakirjoja. Henkilöllisyys on kuitenkin voitava osoittaa tarvittaessa kuvallisella henkilöllisyystodistuksella.

Lennon sisältävillä matkoilla matkustusasiakirjoina tarvitaan myös Pohjoismaissa matkustettaessa joko passi tai EU:n virallinen henkilökortti.

EU-maat: Suomen kansalaisten matkustusasiakirjoina EU:n sisällä toimivat passi tai EU:n virallinen henkilökortti.

Huomioittehan, että myös Viroon suuntautuvilla matkoilla vaaditaan kaikilta matkustajilta matkustusasikirjana passi tai EU:n virallinen henkilökortti.

Venäjä: Suomen kansalaisten matkustusasiakirjana on passi, jonka on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Helsingistä Pietariin lähtevä risteily sekä hotellimatkamme Pietariin. ovat viisumivapaita.

Huom! Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee itse tarkistaa ja hankkia heiltä vaadittavat matkustusasiakirjat kohdemaan suurlähetystöstä.