Ikaalisten matkatoimisto

1 yö laivalla + 2 yötä Vilnassa + 2 yötä Kaunasissa

Matkalla kohtaamme Liettuan nykyisen pääkaupungin Vilnan sekä entisen väliaikaisen pääkaupungin Kaunasin. Vilnan Vanhakaupunki on yksi Itä-Euroopan suurimmista ja parhaiten säilyneistä ja se hämmästyttää epätavallisella arkkitehtonisella moninaisuudellaan. Viehättävät kahvilat, ravintolat ja pikkuputiikit kutsuvat piipahtamaan ja taianomaista kaupunkia ahmiikin askeleineen ajan kulkua tajuamatta. Vilna huokuaa historiallista viehätysvoimaa mutta kuitenkin tarjoaa samalla kaikki modernin kaupungin mukavuudet ja mahdollisuudet. Kaunasissa silmiä hivelevät vihreät kujat, avoimet aukiot ja puhtaat jokien rannat. Nauti kaupungin ilmapiiristä kävelykadulla tai vaellessasi mukulakivikaduilla 1500-luvun talojen keskellä.

Matkan hintaan sisältyy:

  • laivamatka Helsinki-Tallinna C/B22 hytissä
  • pikalaivamatka Tallinna-Helsinki kansipaikoin
  • bussikuljetus ohjelman mukaisesti
  • oppaan palvelut Tallinnasta alkaen (matkapäivät 2-6)
  • majoitus 2 yötä Vilnassa aamiaisin
  • majoitus 2 yötä Kaunasissa aamiaisin
  • Trakain linnan sisäänpääsymaksu ja opastus
  • kiertoajelu ja -kävely Vilnassa ja Kaunasissa

Matkaohjelma:

1.pv Matka alkaa Helsingin Länsisatamasta Silja Europalla kohti Tallinnaa. 1. yö ollaan laivassa.

2.pv Maihinnousu alkaa heti aamulla ja Tallinnan satama-aukiolla odottavat opas sekä bussi. Ajomatkalla Vilnaan pidetään kaksi taukoa; toinen Virossa, toinen heti Liettuan puolella. Tällöin voi ostaa pientä purtavaa. Perille saavutaan illalla. Koska ajomatka on pitkä ja matkan varrella on kaksi rajanylitystä, ei tarkkaa saapumisaikaa Vilnaan pysty etukäteen määrittelemään. (n. 600 km)

3.pv Aamiaisen jälkeen lähdetään oppaan johdolla tutustumaan Vilnaan sekä kiertoajelun että -kävelyn merkeissä. Kierroksen jälkeen bussi kuljettaa ostoksille suureen Akropolis-ostoskeskukseen, josta löytyy myös erilaisia ruokailupaikkoja. Aikaa jää myös kulkea ja tutustua Vilnaan omaan tahtiin.

4.pv Aamiainen hotellilla. Bussi hakee hotelleilta ja matka jatkuu Trakain linnaan, jossa opastettu kierros alkaa klo 10:30. Trakai on Liettuan entinen pääkaupunki, joka sijaitsee n. 28 km Vilnasta. Trakain linna ja siellä sijaitseva museo sijaitsevat saaressa keskellä Galve-järveä. Linna on goottilainen ja sen rakentaminen on aloitettu 1300-luvulla. Linnassa on pysyvä näyttely Liettuan historiasta sekä linnan uudelleen rakentamisesta 1950-luvulla. Kierroksen jälkeen matka jatkuu Kaunasiin. Kaunasin kiertoajelu- ja kävely, jonka jälkeen  majoittautuminen hotellille. (n. 100 km)

5.pv Aamiainen hotellilla. Päivän voi viettää omatoimisesti Kaunasissa tai lähteä vaikka bussimme kyydissä (lisämaksu 2 eur/hlö) ostoksille Urmas-ostoskeskukseen, jonka 6 isosta hallista löytyy yli 1000 erilaista pikkukauppaa. Myynnissä on kaikkea kattiloista ja morsiuspuvuista aina tuoreeseen lihaan asti. Urmaksesta löytyy myös kirpputori.
Iltapäivästä on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle 9. Linnakkaaseen, joka on osa Kaunasin puolustuslinnoitusta. Linnaketta käytettiin natsimiehityksen aikaan 2.maailmansodassa Liettuan suuren juutalaisvähemmistön hävittämiseen. Neuvostoliiton miehityksen aikaan linnaketta käytettiin vankilana ja kidutuspaikkana. Retki kestää noin 3 tuntia klo 13:00 – 16:00. Retki on varattava viimeistään 9 vrk ennen lähtöä. Matkalla sitä ei pysty enää ostamaan.

6. pv Aikainen aamiainen hotellilla. Kotimatkalle lähdetään hotellilta noin klo 8:00. Paluumatkalla taukoa pidetään aikataulun sallimissa puitteissa. Tallinnasta paluu Suomenlahden yli Helsinkiin. (n. 580 km)

Retket

9. Linnake on osa Kaunasin puolustuslinnoitusta ja sitä käytettiin natsimiehityksen aikaan 2.maailmansodassa Liettuan suuren juutalaisvähemmistön hävittämiseen.

Lue lisää

Hotellimme Vilnassa

Panorama on Vilnan keskustahotelli Vanhankaupungin lähellä, vain 500 metrin etäisyydellä ydinkeskustasta. Aivan hotellin läheisyydessä on vanhankaupungin kuuluisa Auringonnousunportti. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Panorama hotellista

Suosittu, hyvätasoinen hotelli Neris-joen rannalla, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Radisson BLU Lietuva Hotellista

Lähellä vanhaa kaupunkia sijaitseva moderni hotelli. Ilmastoidut huoneet on sisustettu nykyaikaiseen urbaaniin tyyliin musiikkiteemalla. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Comfort LT Hotellista

Hotellimme Kaunasissa

Rauhallinen ja viihtyisä hotelli sijaitsee aivan Kaunasin keskustassa kävelykadun varrella, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää

Lue lisää Vilnasta ja Kaunasista

Vilnan vanhakaupunki on yksi itäisen Euroopan suurimmista. Kukaan ei lähde Vilnasta kokematta kaupungin viehätystä.

Lue lisää

Liettuan toiseksi suurin kaupunki yllättää viihtyisällä keskustallaan ja ostosmahdollisuuksillaan. Vanhakaupunki on upea kokonaisuus gootti- ja renesanssityylisiä rakennuksia. Kesäisin viehättävien mukulakivikatujen varsille levittäytyvät ravintoloiden terassit ja erilaiset myyntikojut.

Lue lisää