Ikaalisten matkatoimisto

1 yö laivalla + 2 yötä Vilnassa + 2 yötä Riiassa

Kahden kauniin Baltian pääkaupungin yhdistelmämatkalla koet samalla kertaa Vilnan ainutlaatuisen moninaisuuden mukulakivikatuineen, idyllisine kahviloineen ja kirkkoineen sekä Riian ajattoman kauneuden. Vilnan Vanhakaupunki on yksi Itä-Euroopan suurimmista ja parhaiten säilyneistä ja se hämmästyttää epätavallisella arkkitehtonisella moninaisuudellaan. Viehättävät kahvilat, ravintolat ja pikkuputiikit kutsuvat piipahtamaan ja taianomaista kaupunkia ahmiikin askeleineen ajan kulkua tajuamatta. Vilna huokuaa historiallista viehätysvoimaa mutta kuitenkin tarjoaa samalla kaikki modernin kaupungin mukavuudet ja mahdollisuudet. Latvian pääkaupunki Riika yllättää ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa vielä seuraavillekin vierailuille. Daugava-joen rannat, jugend-kaupunginosa, puistot, palatsit, kauppahallit ja Mustapäiden talo viestittävät suurkaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Kokonsa ja kauneutensa vuoksi Riikaa kutsutaankin Baltian Pariisiksi.

Matkan hintaan sisältyy:

  • laivamatka Helsinki-Tallinna C/B22 hytissä
  • pikalaivamatka Tallinna-Helsinki kansipaikoin
  • bussikuljetus ohjelman mukaisesti
  • oppaan palvelut Tallinnasta alkaen (matkapäivät 2-6)
  • majoitus 2 yötä Vilnassa aamiaisin
  • majoitus 2 yötä Riiassassa aamiaisin
  • Trakain linnan sisäänpääsymaksu ja opastus
  • kiertoajelu ja -kävely Vilnassa ja Riiassa

Matkaohjelma:

1.pv Matka alkaa Helsingin Länsisatamasta Silja Europalla kohti Tallinnaa. 1. yö ollaan laivassa.

2.pv Maihinnousu alkaa heti aamulla ja Tallinnan satama-aukiolla odottavat opas sekä bussi. Ajomatkalla Vilnaan pidetään kaksi taukoa; toinen Virossa, toinen heti Liettuan puolella. Tällöin voi ostaa pientä purtavaa. Perille saavutaan illalla. Koska ajomatka on pitkä ja matkan varrella on kaksi rajanylitystä, ei tarkkaa saapumisaikaa Vilnaan pysty etukäteen määrittelemään. (n. 600 km)

3.pv Aamiaisen jälkeen lähdetään oppaan johdolla tutustumaan Vilnaan sekä kiertoajelun että -kävelyn merkeissä. Kierroksen jälkeen bussi kuljettaa ostoksille suureen Akropolis-ostoskeskukseen, josta löytyy myös erilaisia ruokailupaikkoja. Aikaa jää myös kulkea ja tutustua Vilnaan omaan tahtiin.

4.pv Aamiainen hotellilla. Bussi hakee hotelleilta ja matka jatkuu Trakain linnaan, jossa opastettu kierros alkaa klo 10:30. Trakai on Liettuan entinen pääkaupunki, joka sijaitsee n. 28 km Vilnasta. Trakain linna ja siellä sijaitseva museo sijaitsevat saaressa keskellä Galve-järveä. Linna on goottilainen ja sen rakentaminen on aloitettu 1300-luvulla. Linnassa on pysyvä näyttely Liettuan historiasta sekä linnan uudelleen rakentamisesta 1950-luvulla. Kierroksen jälkeen matka jatkuu Riikaan. Riian kiertoajelu- ja kävely, jonka jälkeen  majoittautuminen hotellille. (n. 320 km)

5.pv Aamiainen hotellilla. Päivä omatoimisesti Riiassa.

6. pv Aamiainen hotellilla. Bussi hakee hotellilta. Paluumatkalla taukoa pidetään aikataulun sallimissa puitteissa. Tallinnasta paluu Suomenlahden yli Helsinkiin. (n. 310 km)

Hotellimme Vilnassa

Panorama on Vilnan keskustahotelli Vanhankaupungin lähellä, vain 500 metrin etäisyydellä ydinkeskustasta. Aivan hotellin läheisyydessä on vanhankaupungin kuuluisa Auringonnousunportti. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Panorama hotellista

Lähellä vanhaa kaupunkia sijaitseva moderni hotelli. Ilmastoidut huoneet on sisustettu nykyaikaiseen urbaaniin tyyliin musiikkiteemalla. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Comfort LT Hotellista

Suosittu, hyvätasoinen hotelli Neris-joen rannalla, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Radisson BLU Lietuva Hotellista

Edullinen, siisti keskustahotelli aivan Vanhankaupungin kupeessa. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Ivolita Vilnius hotellista

Hotellimme Riiassa

Daugava-joen varrella, viehättävän Voitonpuiston vieressä sijaitseva Radisson BLU Hotel Daugava tarjoaa tilavien huoneiden lisäksi monipuolisen kuntokeskuksen aktiviteetteja mm. 24 m uima-altaan maksuton käyttö. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Radisson BLU Hotel Daugavasta

Hyvätasoinen hotelli Riian jugendtyylisellä alueella. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Hestia Hotel Jugendista

Viihtyisä keskustahotelli lähellä Origon ja Stockmannin ostoskeskuksia sekä Riian kuuluisia Zeppelin-kauppahalleja. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Tallink Hotel Rigasta

Keskustahotelli Vanhankaupungin laidalla lähellä Zeppelin kauppahalleja. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää

Lue lisää Vilnasta ja Riiasta

Vilnan Vanhakaupunki on yksi itäisen Euroopan suurimmista. Kukaan ei lähde Vilnasta kokematta kaupungin viehätystä.

Lue lisää

Latvian pääkaupunki Riika yllättää ensikertalaisen ja tarjoaa nähtävää ja koettavaa vielä seuraavillekin vierailuille. Daugava-joen rannat, jugend-kaupunginosa, puistot, palatsit, kauppahallit ja Mustapäiden talo viestittävät suurkaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Kokonsa ja kauneutensa vuoksi Riikaa kutsutaankin Baltian Pariisiksi.

Lue lisää Riiasta