Ikaalisten matkatoimisto
Paras tapa vaihtaa vapaalle

Baltian kierros, 5 yötä

Matkalla tutuksi tulevat Baltian maat - Viro, Latvia ja Liettua - sekä niiden kiehtovimmat kaupungit. Emajoen rannalla sijaitsee Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto. Sekä Riian että Vilnan ainutlaatuinen vanhakaupunki on saanut paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Yksi matkan kohokohdista on vaikuttava Ristikukkula. Paikka on monen pyhiinvaeltajan käyntikohde sekä liettualaisten pyhä paikka, jossa erilaisia ristejä, alttareita, pyhimysten patsaita sekä rukousnauhoja on kymmeniätuhansia. Tiesitkö muuten että Euroopan maantieteellinen keskipiste löytyy Vilnasta?

>

Matkan hinta sisältää:

  • laivamatka Helsinki-Tallinna B2-luokan hytissä
  • laivamatka Tallinna-Helsinki
  • bussikuljetus ohjelman mukaisesti
  • oppaan palvelut Baltiassa oloajan
  • yöpyminen 2 hlön huoneissa (4 yötä)
  • aamiaiset hotelliaamuina

Matkaohjelma:

1.pv Matkaan lähdetään siten, että ehditään illalla Helsingistä lähtevään Silja Europa -laivaan. Ensimmäinen yö ollaan laivalla ja nautitaan sen tarjonnasta.

2.pv Aamulla opas ja bussi odottavat Tallinnan satamassa. Tarttoon on vain noin 2,5 h ajomatka. Kiertoajelulla saa kuvan kaupungista ja voi samalla miettiä, minne illalla kannattaisi mennä käymään. Ateriapakettiin kuuluva lounas nautitaan Ruutikellari-ravintolassa n. klo 12:45. (180km)

3.pv Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Liettuaa. Matkalla pysähdytään lounastauolle Latviassa Sigulda-nimisellä paikkakunnalla n. klo 12:00. Matka jatkuu Vilnaan, jonne saavutaan illalla. Matkalle kannattaa varata pientä purtavaa mukaan. (n. 580 km)

4.pv Päivä aloitetaan aamiaisen jälkeen Vilnan kiertoajelulla ja -kävelyllä. Aikaa jää myös vapaaseen kuljeskeluun, lounastamiseen ja vaikkapa ostosten tekoon Vilnan keskustassa. Ateriapakettiin kuuluva päivällinen nautitaan hotellin ravintolassa klo 18:00.

5.pv Aamiainen nautitaan varhain aamulla, jotta ehditään lähteä hyvissä ajoin kohti Riikaa. Matkalla poiketaan Siauliaissa vaikuttavalla Ristienmäellä, jossa on tuhansia eri materiaaleista tehtyjä ristejä. Riikaan saavuttua on oppaan johdolla Riian kiertoajelu- ja kävely. Ateriapakettiin kuuluva päivällinen syödään hotellin ravintolassa klo 18:00. (340 km)

6.pv Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdetään kotimatkalle. Ruokailutauko Pärnussa. Ateriapakettiin kuuluva lounas syödään Pärnu-hotellin ravintolassa n. klo 12:00. Lounastauon jälkeen matka jatkuu Tallinnaan ja sieltä laivalla Helsinkiin. (310 km)

Matkaohjelmassa olevat ajat ovat viitteellisiä, opas kertoo matkan varrella tarkat kellonajat päivien ohjelmille.

Ateriapaketti
Hinta 84 eur (2.8. lähdöllä 89 eur) sisältää 2. matkapäivänä lounaan kaupungilla (Tartto), 3. matkapäivänä lounaan Siguldassa, 4. matkapäivänä päivällisen hotellilla (Vilna), 5. matkapäivänä päivällisen hotellilla (Riika) ja 6. matkapäivänä lounaan kaupungilla (Pärnu).

Hotellimme matkalla

Dorpat Hotel

Emajoen rannalla sijaitseva hyvätasoinen keskustahotelli.

Lue lisää

Hotel Panorama

Panorama on Vilnan keskustahotelli Vanhankaupungin lähellä, vain 500 metrin etäisyydellä ydinkeskustasta. Aivan hotellin läheisyydessä on vanhankaupungin kuuluisa Auringonnousunportti.

Lue lisää Panorama hotellista

Radisson Blu Hotel Latvija

Monipuolinen hotelli keskeisellä sijainnilla. Hotellin 26.kerroksen Skyline Barista loistava näköala ympäri Riikaa.

Lue lisää Radisson BLU Latvija Hotellista

Radisson Blu Hotel Lietuva

Suosittu, hyvätasoinen hotelli Neris-joen rannalla, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta.

Lue lisää Radisson BLU Lietuva Hotellista

Tallink Hotel Riga

Viihtyisä keskustahotelli lähellä Origon ja Stockmannin ostoskeskuksia sekä Riian kuuluisia Zeppelin-kauppahalleja.

Lue lisää Tallink Hotel Rigasta

Radisson Blu Elizabete Hotel

Tyylikäs keskustahotelli sijaitsee keskustassa, puistoa vastapäätä. Hotellilta on lyhyt kävelymatka Vanhaankaupunkiin. Ympäröivä alue on Riikan liike- ja kauppakeskusta, jossa on erittäin hyvät ostosmahdollisuudet.

Lue lisää Radisson BLU Elizabete hotellista

Tutustu myös