Berliinin kaupunkiloma

Omatoimisella kaupunkilomalla pääset tutustumaan Euroopan trendikkäimpiin kaupunkeihin kuuluvaan Berliiniin, joka tarjoaa niin merkittäviä historiallisia nähtävyyksiä, lukuisia museoita kuin kulttuuria ja ostosmahdollisuuksiakin.

Saksan pääkaupunki Berliini on rento ja kiehtova matkakohde, josta löytää aina uutta koettavaa. Kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Alexanderplatz ja sen laidalla sijaitseva televisiotorni Fernsehturm, Brandenburgin portti ja Unter den Linden -katu, UNESCON maailmanperintökohteisiin kuuluvan Museosaari, Holocaust-muistomerkkialue ja Checkpoint Charlie. Shoppailijan kannattaa suunnata ainakin Kurfürsterdamm-kadulle ja sen lähikortteleihin, alueelta löytyy mm. Euroopan suurin tavaratalo Kaufhaus des Westens eli KaDeWe. Berliinin ravintolatarjonta on erittäin monipuolinen, tarjolla niin tuttuja makuja kuin uusia makuelämyksiäkin. Mikäli haluat lähteä kauemmas kaupungista, on esimerkiksi viehättävä Potsdam mainio päiväretkikohde.

Berliini ✭ TOP5

  1. Ihastele maailman suurinta kasvihuonetta Berliinin kasvitieteellisessä puutarhassa
  2. Käy katsomassa East Side Galleryn yli 100 Berliinin muuriin maalattua taideteosta
  3. Kiertele eri kirpputoreilla sunnuntaina, virallisena kirpputoripäivänä
  4. Maista berliiniläistä ruokaklassikkoa currywurstia
  5. Vieraile hylätyllä lentoasemalla Tempelhofissa ja näe Berliinin maanalaisia bunkkereita

Berliini lasten kanssa

Berliinistä löytyy maailman ensimmäinen interaktiivinen ”taikuusmuseo”, MAGICUM-Berlin Magic Museum,  joka vie vierailijan maagiseen maailmaan, noituuden sfääreihin sekä menneen että tulevan ajan myyttisiin tietoihin ja taitoihin

Berlin Dungeon on sekoitus teatraalisia näyttelijöitä, erikoistehosteita, näyttämöjä, kulisseja, kohtauksia, interaktiivisia esityksiä sekä maanalaisia huvipuistoajeluja, naurua ja kiljuntaa

LEGOLAND® Discovery Centre Berlinissä on yli 5 miljoonaa LEGO® -palikkaa saman katon alla, Ninjojen seikkailualue, leikkipaikka dinosaurusten keskellä ja lohikäärmeajelu, paikka on suunnattu erityisesti alle 10 -vuotiaille lapsille.

Berliinin sää

Berliinin sää noudattaa Suomesta tuttuja vuodenaikoja, talvet tosin ovat leudompia ja kesät kuumempia. Talvisin lämpötila pysyttelee nollan molemmin puolin, ilma on kosteaa ja sateenvarjo tulee usein tarpeeseen. Heinä-elokuussa lämpötila voi kohota 30 asteeseen, sadekuurot ovat yleisiä myös kesäaikaan. Myöhäiskevät ja alkukesä ovat sään puolesta hyvää aikaa matkustaa Berliiniin, sillä sää on jo mukavan lämmin.

Lennot ja julkinen liikenne

Suorat lennot Helsingin ja Berlllinin välillä onnistuvat mm. Finnairin ja easyJetin lennoilla. Suora lento Helsingin ja Berliinin välillä kestää noin 2 h. Yhdellä välilaskulla lentoja löytyy mm. Lufthansa-, AirBaltic, Norwegian- ja SAS-lentoyhtiöiltä.

Berliinissä on käytössä kaksi lentokenttää. Kaupungin pohjoispuolella Tegel (TXL) ja eteläpuolella, kauempana kantakaupungista, Schönefeld (SXF). Helsingistä lennetään yleensä Tegelin (TXL) kentälle.

Tegeliltä pääsee parhaiten Berliinin keskustaan bussilla. Bussipysäkkejä on  A- ja B-terminaalien edessä, lentoaseman ylätasossa. Matkalippuja saa lippuautomaateista bussipysäkeillä sekä A-terminaalin turistitoimistosta. Keskustaan mentäessä tarvitaan AB-vyöhykkeen lippu, joko Einzelfahrschein-kertalippu, jolla pääsee kulkemaan kahden tunnin ajan bussilla ja junalla tai päivälippu. Tegelin ja Hauptbahnhof -päärautatieaseman välillä liikennöi TXL-lentokenttäbussi, matka kestää 20–30 minuuttia ja busseja lähtee noin kuuden minuutin välein. X9- ja 109-linjat liikennöivät Tegeliltä länsi-Berliinin Zoo-asemalle, matka kestää noin 30 min. Taksitolppia Tegelin asemalla on A-terminaalin porttien 6–9 kohdalla ja terminaalien C- ja E-ulkopuolella. Kentällä päivystää ”Taxi Service” -ihmisiä, jotka neuvovat oikeaan taksiin ja voivat antaa arvion matkan hinnasta.

Lentokentän lähtöselvityksessä tulee olla 2h ennen lennon lähtöaikaa sekä Helsingissä että Berliinissä.

Lisätietoja Berliinistä

www.visitberlin.de
www.berlin.de

Linkkien tiedot sitoumuksetta.

Hotellit Berliinissä

Hyvätasoinen hotelli keskeisellä sijainnilla aivan Potsdamer Platzin vieressä.

Lue lisää

Lue lisää Berliinistä

Tähän tulee lähiaikoina lisää tietoa sivusta "Berliini".

Lue lisää Berliinistä

Tutustu myös opastettuihin Berliinin kaupunkilomiimme