Bratislava-Wien, 3 yötä

Tällä matkalla näemme noin tunnin ajomatkan päässä toisistaan sjiaitsevat Tonavan rantakaupungit Bratislavan ja Wienin. Slovakian pääkaupungin Bratislavan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat vanhakaupunki ja siellä sijaitsevat historialliset rakennukset kaupungin portista alkaen sekä viereisellä kukkulalla sijaitseva kauniisti restauroitu linna. Useat vaateliikkeet, käsityöputiikit, ravintolat ja kahvilat sijaitsevat historiallisissa puitteissa ja ovat jo itsessään näkemisen arvoisia. Itävallan pääkaupunki Wien on pinta-alaltaan naapuriaan huomattavasti suurempi. Se on Euroopan tunnetuimpia ja kauneimpia kaupunkeja täynnä toinen toistaan upeampia rakennuksia; Hofburgin alueen palatsit, Schönbrunnin linna, Stephansdom -kirkko ja Oopperatalo, unohtamatta Praterin upeaa huvipuistoaluetta.

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Wien-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä Bratislavan opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • hotellimajoitus 3 yötä (2 yötä Bratislavassa ja 1 yö Wienissä)
  • 3. päivänä kuljetus Wieniin sekä opastettu kaupunkikierros
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla lentokentälle

Matkaohjelma:

1. päivä: Matkaan lähdetään Finnairin / Finnairin operoimalla aamulennolla Helsinki-Vantaan kentältä. Suomenkielinen opas odottaa lentokentän tuloaulassa Ikaalisten Matkatoimiston kyltin kanssa. Kentän edustalla odottaa paikallinen tilausajolinja-auto, autolle siirrytään oppaan johdolla terminaalista yhdessä. Ajo Bratislavaan, jossa teemme oppaan johdolla kaupunkikierroksen linja-autolla sekä kävellen. Majoittuminen hotelliin kahdeksi yöksi, opas avustaa majoittumiseen liittyvissä asioissa.

2. päivä: Aamiainen hotellilla. Koko päivä aikaa tutustua omatoimisesti Bratislavaan, sen historiallisiin nähtävyyksiin sekä ostosmahdollisuuksiin. Vanhan kaupungin alueen kahvilat ja ravintolat tarjoilevat niin paikallisia herkkuja kuin kansainvälisiäkin makuja. Käymisen arvoisia ovat myös Bratislavan oopperan esitykset sekä Slovakian kansallisfilharmonisten kokoonpanojen konsertit.

3. päivä: Aamiaisen jälkeen lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla Wieniin. Kaupunkiin tutustumme opastetun kiertoajelun ja -kävelyn merkeissä ennen majoittumista hotelliin yhdeksi yöksi.

4. päivä: Aamiainen hotellilla. Päivä aikaa tutustua Wieniin ja sen nähtävyyksiin sekä maistella paikallisia herkkuja kuten Wiener Schintzeliä (wieninleike), Apfelstrudelia (omenapiirakkaa) tai Sacher -kakkua. Hotellihuoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, hotellilla tila johon matkatavarat saa säilytykseen lentokentälle lähtöön asti. Iltapäivän lopulla suomenkielinen opas ja bussi kuljettavat Wienin lentokentälle, josta Finnairin iltalento lähtee Helsinki-Vantaan kentälle.

Hyvää matkaa!

Hotellit matkalla

Kolmen tähden hotelli sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Wienin pääostoskadulta, Mariahilfestrasselta.

Lue lisää Ibis Mariahilf hotellista

Falkensteiner Bratislava -hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Bratislavan linnaa sekä vanhaa kaupunkia.

Lue lisää